Ugrás a fő tartalomra

Jöhet egy forró leves?

   Szinte naponta elmegyek a Vámház körúton lévő Leves. nevű hely előtt és legyen eső, hó vagy fagy mindig tömegek állnak előtte. Sokat gondolkodtam rajta, hogy miben lehet a hely varázsa. Az ajtó előtt kitett 2 asztalka, mely mellett állva fogyaszthatja el az ember a kikért levesét nem volt túl meggyőző. Ráadásul az épület felújítása miatt egy ronda állvány is tornyosul a fejünk fölé ebéd közben. De nekem a pohárba adott leves is túl urbánus. Annyira szerintem senki nem elfoglalt ember, hogy ne tudna leülni és megenni egy tányér ételt. Egyrészt nem egészséges rohanva magunkba önteni valamit ebéd vagy vacsora gyanánt, másrészt meg ez a nagy hajtás semmi jóra nem vezet. Csak stressz, egészségromlás és a lelki egyensúly felborulása lesz belőle.
Mondjuk, ha a jó oldalát nézzük, akkor így legalább esznek az emberek levest is. Napjainkban ugyanis étkezésünk eme első fogása teljesen háttérbe szorult. Pedig a levesfogyasztásnak számos jó hatása van, például az emésztésünkre.




  Szóval jártamban- keltemben nem tudtam megfejteni a Leves. titkát. Ezért úgy döntöttem, hogy kipróbálom.
   A bár elé érve a szokásos hatalmas tömeg fogadott. Belépve pedig egyből megcsapott a szívet melengető és étvágygerjesztő illat.
Bár sokféle ország ételeit kóstoltam már az adott napi levesek mind ismeretlenek voltak számomra, ezért az alapanyagokat elolvasva találomra választottam egy szimpatikusat, a türingiai csirkelevest.
Feltétnek pedig, (mert hogy itt abból is van választék bőven) sok, sok reszelt sajtot kértem.
Kiérve, a már az előbb emlegetett asztalokhoz egyből nekiestem a forró, poharas ételnek.




    Az első kanál után pedig lehullott a lepel a Leves. tömegvonzó titkáról. Az ízlelőbimbóim ugyanis  örömtáncot jártak, amint szétáramlott a számban ez az ízletes csoda. Bátran merem állítani, hogy életem egyik legjobb levesét ettem itt.
Minden tökéletes volt benne, a fűszerezés, az ízvilág és még a belevalókkal sem spóroltak. Volt benne bőven a zöldségből és a csirkehúsból is. Ez utóbbival pedig az éttermek nagy része szeret fukarkodni.
   Érezni, hogy a készítőknek fontos a vevők elégedettsége, lelkesedéssel és szenvedéllyel alkotják meg mind a választékot, mind az ételeket és imádják amit csinálnak. Máskülönben nem lehetne ilyen varászlatos minden egyes cseppje.




   Próbáljátok ki Ti is ezt a kis levesbárt, mondjuk egy hideg napon, hogy finom ételükkel átmelegítsd a kezed, a tested és a lelked vagy egy napsütéses délutánon, hogy meglepd magad valami egészségessel és igazán finommal!

   Én az első alkalom után függő lettem és már nem számít sem az urbánus pohár, sem az a ronda állvány. Csak a csodálatos ízélmény ami az ajtó mögött vár rám.....




Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,