Ugrás a fő tartalomra

Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: április, 2019

5 érv a fonás mellett

   Elképesztő, hogy mennyiféle frizurát lehet elkészíteni egy adott hosszúságú hajból. Erre jó példa  Sarah Angius , aki legalább 1000 frizura elkészítését mutatta már be a saját haján. Alkalmi kontyok, sportos lófarkak, laza hullámok. Mindegyik szuper a maga nemében, ám mindegyiknek megvan a maga gyenge pontja Az egyiket összekócolja a szél, a másiknak nem tesz jót a nedvesség vagy az intenzívebb mozgás. Ám van egy amelynek ezek a kihívások meg se kottyannak, sőt ha elég erősen van elkészítve még az alvást is bírja. Ez a csodás frizura pedig nem más. mint a parketta- vagy francia fonás. Ki hogy ismeri.   Egy ilyen fonás egy vagy 2 copfban elkészítve 3 vagy akár 8 napig is simán helytáll. Nézzük meg mi az a 6 érv ami miatt érdemes ezt választanod, ha egy mozgalmas hét vagy egy izgi nyaralás előtt állsz. 1. Nem kell féltened Munka után még beugrasz edzeni? Semmi gond! A fonásod tutira bírni fogja! Nem kell attól félned, hogy szétesik vagy hogy csapzott leszel az edzőterm

Zöldségek a grillen

   Itt a jó idő, itt a grill szezon, irány a kert! Nincs is annál jobb érzés, mint amikot az ember összeül a családjával és/ vagy a barátaival és közösen készítik, majd fogyasztják el az ételt. A háttérben kellemes zene szól, az asztalon hűs limonádé és mindent beleng a jókedv , a grill ételek mennyei illata és a felszabadult nevetés. Nincs ennél jobb kikapcsolódás a világon! Ugye, hogy így van?   Bár a hangulat mindenhol egyezik, az változó, hogy mi kerül a grillre. Mondhatnánk, ahány ház annyi szokás. Vannak akik a saslik jellegű nyársakat, mások a nehezebb, pácolt húsokat részesítik előnyben. Mi nagyon vegyes dolgokat válogatunk ilyenkor össze. Szokott lenni tzatziki saláta, pácolt csirkemell, grillkolbászok és nagyon- nagyon sok zöldség. Sokan elfelejtik vagy esetleg nem is tudják, hogy a legtöbb zöldség nem csak hogy alkalmas, hanem egyenesen isteni grillen megsütve. Elkészítésükhöz pedig pár perc is elég., hiszen nem kell őket teljesen puhára sütni, elég, ha csak a felül

Régiből újat- avagy az átalakítás nagy művészete

   Bár a cím erre utalhat, de a mai bejegyzés témája nem egy megunt ruhadarab átalakításáról fog szólni. Inkább ételeket fogunk átvarázsolni, új köntösbe öltöztetni.   Biztos nálatok is gyakran előfordul, hogy egy-egy ételből megmarad valamennyi és senki sem akarja már megenni. Ilyenkor nincs mit tenni, a drága alapanyagokból készült étel a kukában landol. Nálunk is sokszor megtörtént már. De nekem ilyenkor elképesztő lelkiismeret furdalásom volt, mert úgy éreztem, hogy nem becsüljük meg igazán amink van. Rengeteg ember éhezik a földön. Férfiak és nők, akik sokszor napokig nem jutnak élelemhez és gyerekek, akik sokszor korgó gyomorral kényszerülnek lefeküdni. Ilyen történések mellett, úgy érzem, hogy kutya kötelességem megbecsülni minden falatot és ha már nem tudok segíteni a világ összes rászorultján, legalább ne pazaroljak. Mert ezt hálátlan dolognak tartom. Hálátlannak az élettel, az Univerzummal és a nélkülöző emberekkel szemben. Így elhatároztam, hogy én soha, egyetlen f