Ki mondta, hogy teázni hidegben az igazi? Bár tény, hogy télen bekuckózni a takaró alá egy bögre forró teával, ami átmelegíti a kezünket, utánozhatatlan, de azért nyáron is van létjogosultsága a teának. Számos országban, például Japánban is, melegebb napokon hűtve fogyasztják a zöld teát, ami a mellett, hogy nagyon jól felfrissít az anyagcserére is jótékony hatással van. De a különböző teákat vegyíthetjük is, sőt szörppel is kombinálhatjuk, hogy egy igazán frissítő, nyári italt kapjunk. Most egy ilyen, különleges bodzás tealimonádé receptjét hoztam el nektek, amit a gyerekek is bátran fogyaszthatnak. Hozzávalók (8 pohárnyi adaghoz): egy marék szárított hársvirág 2 evőkanál szárított vagy friss citromfű 1 dl sűrű bodzaszörp 8 dl forró víz 4 dl hideg víz 1 citrom felkarikázva jégkockák a pohárba töltéskor friss citromfűlevelek a díszítéshez A hársvirágból és a citromfűből is, forrázással, teát készítünk, 10 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük őket