Ugrás a fő tartalomra

Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: szeptember, 2019

Minden lánynak kell egy csipkeruha

   Minden lánynak kell egy csipkeruha. Egy olyan különleges, finom darab amiben igazi, törékeny nőnek érzi magát. Amit magassarkúval felvehet egy randira és dívának tűnik benne vagy balerinával egy városi kirándulásra és egy azt követű könnyű ebédre. Egy csipkeruhában az ember nem lehet sem túl- sem alul öltözött. Mindig elegáns, mindig vonzó, mindig bájos megjelenést kölcsönöz. Bárhová felvehető. Elég ha csak a kiegészítők változnak körülötte. Tavasszal és ősszel jöhetnek rá a kis kabátok , nyáron pedig a  finom kendők, csak úgy lazán a vállra dobva. Mellé egy fújás valamelyik mennyei parfümből, némi gyöngy és egy kicsit sem hivalkodó, lágy rúzs. Ennyi a recept.   Pár hete Tihanyban kirándultunk a párommal és szembe jött velem egy ilyen csipkeruhás lány. Azóta sem tudtam kiverni a fejemből. Annyira természetes, laza és mégis végtelenül csinos volt a halványkék ruhájában, melyet nagy sötét napszemüveggel, kecses balerinacipővel és lazán a tarkójánál megtekert konttyal viselt

Az ezer arcú krumplipüré

   A minap egy beszélgetést csíptem el a villamoson két nő között, akik azon filóztak mit is főzzenek. Hosszas tanácskozás után rá is találtak a szuper ötletnek tűnő sült csirkecombra. de akkor jött a második talány. Mi legyen hozzá a köret? Az egyik nő feldobta a krumplipürét , mint alternatíva, de a másik azonnal elvetette, mondván: "Az olyan unalmas!" Na ennek a beszélgetésnek az alapján született meg bennem a mai bejegyzés gondolata. Ugyanis a krumplipürében rengeteg lehetőség van. Ha ügyesen kombináljuk vele a fűszereket és az egyéb hozzávalókat sose fogjuk megunni! Én gyerekkoromban legjobban úgy szerettem, ha a són kívül nem is volt benne más fűszer és rengeteg vajjal volt megtörve. Ma már ezt a verziót ritkábban készítem, mert sikerül összegyűjtenem pár olyan változatot amik megfosztották trónjától a gyerekkori kedvencet.   Rusztikus Ennél a változatnál egy adag kisebb kockákra vágott szalonnát és egy fej hagymát serpenyőben összepirítunk, majd a kisült zsí

9 legdivatosabb átmeneti kabát

   Itt van az ősz, itt van újra, bármennyire is nehéz elfogadni. Szombaton nap közben még én is rövid naciban élveztem a melengető napsugarakat, de már a kocsiban lapult a váltónadrág és a meleg pulcsi. Reggel és este kifejezetten hideg van már, így elkelnek a meleg darabok ezzel együtt pedig előtérbe kerül a réteges öltözködés és az átmeneti kabátok. Össze is gyűjtöttem nektek belőle a 9 legtrendibb fazont! 1. Ballonkabát Igazi klasszikus, ami nem hiányozhat egyetlen nő gardróbjából sem. Rengeteg stílusba beilleszthető, ha pedig vízlepergető anyagból készültet választasz jó szolgálatot tesz a nyirkos- esős napokon is.  Legjobban a barnás árnyalatokkal vagy a feketével jársz, ha pedig öv is tartozik hozzá, akkor bármihez is veszed fel garantálod a nőies megjelenést. 2. Bőrkabát A ballonkabáthoz hasonló ikonikus darabnak számít a bőrdzseki is, ami idén a fekete mellett, mindenféle feltűnő színben is hódít majd, így könnyen vidámságot tudsz vele csempé

Dior 4 örökérvényű tanácsa a színekről

   Christian Dior a huszadik század egyik legnagyobb tervezője, akit a világon mindenki ismer, annak ellenére. hogy már több, mint 60 éve nincs közöttünk. Az általa alapított divatház viszont a mai napig sikeresen működik. Különleges tehetség volt, aki a második világháború utáni hiányt töltötte ki nőies vonalvezetéseivel és finom kelméivel. Nem csoda, hogy nagy sikere volt vele, hiszen a háború alatt a kötelező anyagtakarékosság miatt a különleges kelmékhez nem nagyon lehetett hozzájutni, ráadásul a kor női divatja is igen katonás volt. Szögletes, férfias szabások, válltöméses kabátok és praktikus darabok jellemezték. De Dior tudta, mi dobogtatja meg a női szíveket, így papírra vetette terveit, majd meg is valósította őket. kép forrása:  https://www.businessoffashion.com/articles/education/christian-dior-1905-1957 Egy ilyen nagy szakértő tanácsait érdemes hát a mai kor nőjének is megszívlelni. Nézzük, mit mondott a színekről: "A fehér tiszta és egyszerű. És mind

Egy hét vegánság

   Imádok enni! Tejterméket, sajtokat, zöldséget, gyümölcsöt, isteni olasz tésztákat. Egyedül a hús az ami mostanában a perifériára szorult. Egyszerűen nem kívánom. Pedig ezelőtt imádtam leülni egy tányér pörkölt mellé és köret helyett paradicsomot, paprikát és puha, friss kenyeret enni hozzá. De az idők változnak és mi is. Be kell látnunk, hogy már nem ugyanazt az ételt esszük amit a nagyszüleink. Minden tele van adalékkal, tartósítószerekkel, mesterséges dolgokkal. A hús és a tejtermék pedig pluszban még jó nagy adag antibiotikummal és hormonnal is, amik hosszútávon nagyon sok egészségügyi problémát okozhatnak az embernek. Manapság már egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy nem foglalkozunk azzal, hogy mit eszünk. Engem is nagyon foglalkoztat az egészséges táplálkozás témája. Próbálok sok friss zöldséget és gyümölcsöt enni, több halat és ezzel egyidejűleg lecsökkenteni az elfogyasztott péksütik, édességek és felvágottak mennyiségét. Sőt, 3 hónapja már a kávém