Amióta az eszemet tudom sajtmániás vagyok. Mindent szeretek amiben szerepel a sajtos szó. Nem számít, hogy gouda, parmezán vagy trappista, mindet imádom. Spagettire szórva, hússal egybesütve, rántva... Így aztán képzelhetitek, hogy milyen nehéz volt lemondani róla, amikor úgy döntöttem, hogy vegán leszek. Persze vannak növényi sajtok és sajtkrémek, de ezek az első pár hónapban nem tudták maradéktalanul pótolni számomra a hagyományos sajtokat. Idővel persze megszoktam őket és találtam pár olyan fajtát is amik igazán finomak, de csak keveset veszek belőlük, mert aránytalanul sokba kerülnek. Éppen ezért folyamatosan keresem a sajthelyettesítőket. Egy ilyen keresgélés alkalmával botlottam bele a vegán mac'n' cheese receptjébe, aminek a fő alapanyagai az édesburgonya, a hagyma és a sárgarépa. Elsőre hihetetlennek tűnt számomra, hogy egy halom zöldségből és minimális sajtból egy valóban sajt ízű szósz kerekedjen ki, de gondoltam adok neki egy esélyt. Mint utóbb kiderült nagy