Ugrás a fő tartalomra

Házi gyógymódok télre

    Ahogy beköszönt a szeptember megszaporodnak a betegségek és minél jobban megyünk bele az őszbe és aztán a télbe csak még több lesz belőlük. Ilyenkor érdemes sokkal jobban odafigyelni magunkra, sok gyümölcsöt enni, rétegesen öltözködni és valamilyen multivitamint szedni. Ezekkel a módszerekkel illetve a gyakori kézmosással a legtöbb betegség megelőzhető. De mi van akkor, ha már megtörtént a baj és összeszedtünk valami nyavalyát.
Én ilyenkor legelőször a házi gyógymódokhoz fordulok, mert tapasztalatom szerint sokkal hatásosabbak, mint a méregdrágán beszerezhető gyógyszerek és nem viszek be a szervezetembe vele ismeretlen méreganyagokat sem.


   Megfázásra például a legjobb a gyömbéres tea. Csökkenti a torokfájást és a vírusokkal is képes felvenni a harcot. Egy 3 cm -es meghámozott gyömbérdarabot forrázunk le vízzel és hagyjuk állni 10-15 percig. Majd ízesítsük mézzel és egy kis citromlével.




   Ha még gyorsabb gyógyulásra vágyunk, reszeljünk bele fél gerezd fokhagymát egy evőkanál mézbe. Az íze nem lesz túl kellemes, cserébe viszont egy nagyon erős és hatásos házi orvosságot kapunk.


    Görögországban a Metaxás, mézes kamillateára esküsznek. Főzz egy jó erős kamillateát, tegyél bele egy rúd fahéjat, 3 szem szegfűszeget és egy narancs vagy egy citrom héját. A filtert és a fűszereket hagyd ázni 5 percig, majd tegyél a teába 1 teáskanál mézet és egy kis Metaxát. Ez a több hasznos hozzávalóból álló ital állítólag segít legyőzni a megfázást, a lázat és az orrdugulást is.




A nátha egyik kellemetlen velejárója az orrdugulás, ami igencsak meg tudja keseríteni az ember életét. Ha esetleg nem segítene a forró, kamillateás gőzölés, akkor készíthetünk otthon orrcseppet is a probléma megoldására.
1 liter forrásban lévő vízhez hozzáadunk egy kávéskanál tengeri sót. Amikor kihűlt orrsprays flakonba töltjük és kész is a hatásos házi orrcsepp.


Az őszi- téli betegségek másik leggyakoribb tünete a makacs köhögés. Enyhe formáján sokat tud segíteni a  már az előbb említett kamillás gőzölés vagy az eukaliptuszos párologtatás, ha viszont nagyobb a gond akkor érdemes házi szirupokat használni.
Száraz köhögésre keverjük össze 2 evőkanál citromlevet, 1 evőkanál mézet és egy csipetnyi cayenne-i borsot. A méz védőréteget von a torkunkra, a citromlé csökkenti a gyulladást, a bors pedig fokozza a terület vérkeringését, így felgyorsítja a gyógyulást.




A toroknyugtató sziruphoz keverjük össze 5-6 szem szegfűszeget egy pohár mézzel és éjszakára tegyük a hűtőbe. Reggel vegyük ki belőle a szegfűszeget és amikor csak úgy érezzük, kapjunk be ebből a fűszeres- mézes szirupból egy teáskanállal.

 +1 tipp:
Feküdjünk hasra egy kemény ágyon vagy matracon és kérjünk meg valakit, hogy behajlított ujjakkal, ritmusosan ütögesse a hátunkat deréktól a nyak felé haladva. Ez a különleges "masszázs" segít felszakítani a lerakódott váladékot.


Mai bejegyzésembe ennyi csodás gyógymód fért bele, de hamarosan érkezik a folytatás.....




Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,