Ma egy igazi cukiságot hoztam nektek. Ehető pingvineket fogunk készíteni, amik nagyon jól feldobják a közös étkezéseket és a gyerekek is imádni fogják.
Hozzávalók:
mini mozzarella golyók
fekete olívabogyó
sárgarépa
fogpiszkálók
Az olívabogyók egy részét félbe vágjuk, a többit pedig egyben hagyjuk. A sárgarépát felkarikázzuk, majd kivágunk belőlük egy darabot a képen látható módon. A nagyobbik rész lesz a talp, a kisebbik kivágott darab pedig a csőr.
A talpat, a mozzarellát és a félbe vágott bogyókat összeillesztjük a fejbe pedig belenyomjuk a csőrnek szánt darabot.
Ezután a fejet felszúrjuk a fogpiszkálóra, majd összetűzzük vele a többi részt is.
És már készen is van!
Ha esetleg akad otthon egy egész camembert sajt, akkor egy kis "jégtáblával" is megajándékozhatjuk a kis pingvineket,
Jó alkotást!
Hozzávalók:
mini mozzarella golyók
fekete olívabogyó
sárgarépa
fogpiszkálók
Az olívabogyók egy részét félbe vágjuk, a többit pedig egyben hagyjuk. A sárgarépát felkarikázzuk, majd kivágunk belőlük egy darabot a képen látható módon. A nagyobbik rész lesz a talp, a kisebbik kivágott darab pedig a csőr.
A talpat, a mozzarellát és a félbe vágott bogyókat összeillesztjük a fejbe pedig belenyomjuk a csőrnek szánt darabot.
Ezután a fejet felszúrjuk a fogpiszkálóra, majd összetűzzük vele a többi részt is.
És már készen is van!
Ha esetleg akad otthon egy egész camembert sajt, akkor egy kis "jégtáblával" is megajándékozhatjuk a kis pingvineket,
Jó alkotást!