Ugrás a fő tartalomra

A nagy átalakítás

   Ha már olyan sokat meséltem az elmúlt heti nagy lakásátalakításról, gondoltam meg is mutatom, hogy hogy sikerült.

   Először az étkező és nappali résznek kezdtünk neki, itt csak egy egyszerű színfrissítés volt a feladat, hogy a fehér tényleg fehér legyen. Már ez az apró mozzanat is nagyon jó hatással volt a közérzetemre és akkor már tudtam, hogy nem lesz megállás.



   Egy rövid Cserépváros és Kika körút után pedig egy gyönyörű Buddhás "szentéllyel" gazdagodtam. Egy kis bambusz, egy orchidea ide-oda és már kész is volt. Hihetetlen nyugtató érzés ha van a lakásban egy ilyen szeglet, ahol az ember meg tudja pihentetni a szemeit és a lelkét is.




   A legnagyobb változás azonban a hálószobában állt, be, ahol az erős narancssárga falakat, a nyugtatóbb zöldre változtattuk. Ez elég nagy feladatnak bizonyult, mert 4 nap kellett hozzá, ugyanis a narancssárga igen nehezen akart végleg eltűnni. De amikor kész lett teljesen oda voltam az eredményért. Megérte a fáradozást.

  Egy ismételt Cserépváros, Kika, F&F és Ikea körút után pedig megérkeztek a zseniális kiegészítők is, amik igazán hangulatossá tették a szobát.



  Az ágy fölül eltűnt a korábbi kínai legyező és egy gyönyörű, ezüst Buddha kép vette át a helyét.



 A futópaddal szembe is került egy kép. Ott korábban nem volt semmi és idegőrlő volt a napi 40-50 perces gyaloglások alatt a csupasz, fehér falat bámulni. Most viszont egy nyugalmat árasztó, kellemes képen pihentethetem a szemem.






   Nyugalom, nyugalom. Sokat emlegetem ebben a bejegyzésben ezt a szót. Úgy gondolom, hogy ebben a rohanó világban mindenkinek szüksége van egy helyre, ahol megpihenhet, melegségben és biztonságban érezheti magát. Ez a hely, az otthonunk kell, hogy legyen.
Ezért volt fontos számomra az átalakítás során, hogy végeredményként a lakás minden pontja békességet árasszon és kényelmes legyen. Olyan teret akartam kialakítani, ahol az ember el tud tölteni egy kellemes, beszélgetős, társasozós estét a barátokkal, vagy épp egy bekuckózós filmnézős, kakaózós estét a párjával úgy, hogy maga mögött tudja hagyni az aznapi gondokat és terheket.


   Ezt az érzést segíti az új istenien puha szőnyeg és a két kényelmes babzsákfotel is.





  De nem lenne igazi otthon, az otthon, ha nincs benne pár saját kézzel készített apróság, ami a meghittség érzésével tölt meg mindent. Én néhány afrikai mintás mécsestartót készítettem, amik este csodás fényekbe borítják a szobát.




  Ezen kívül pedig ezernyi apróság kapott még új helyet.








   Most remekül érzem magam a lakásban és a bőrömben is. Felszabadító érzés néha a dolgokat a feje tetejére állítani és megváltoztatni itt-ott.
Mindenkit biztatnék rá, hogyha csak teheti selejtezzen a régi cuccai között, vegyen újakat, rendezzen át, vagy fessen le.... és ezzel mintegy jelképesen engedje el a múltat, a régit, az elavultat és engedje be életébe a változást és az újat.


   Ezzel a motiváló gondolatmenettel kívánok mindenkinek vidám és szép napot!




Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,