Ugrás a fő tartalomra

DIY adventi kalendárium

   Ma reggel egy csodálatos csomagot kaptam a Bonprix-től és még csak nem is számítottam rá, hogy érkezni fog. Igazi meglepetés volt!
Amikor kibontottam és megláttam a benne lapuló adventi kalendáriumot egyből beleszerettem. Annyira kreatív volt és annyira különleges! Azonnal kerestem is neki egy helyet a lakásban és amikor csak tehettem rajta pihentettem a szemem.
Aztán azon kaptam magam, hogy azt fejtegetem, hogy hogyan készült és ez egyenesen hozta magával azt a gondolatot, hogy erről azonnal írnom kell.




Így a mai bejegyzésben megmutatom nektek ezt a szépséget és elmondom, hogy hogyan tudjátok ti is elkészíteni otthon.


  Amire szükségetek lesz hozzá az egy vállfa, natúr csomagolópapír, díszes és natúr kötözőszalagok, olló, a díszítéshez pedig matricák, lyukasztók, csillámok, különleges filctollak és egyéb dekor eszközök.


Először is fogjátok a vállfát és az alsó, nadrágtartó részét tekerjétek be natúr színű madzaggal,



majd a képen látható módon rögzítsétek.



  Ezután nekiláthattok a natúr színű zacskók dekorálásának. Ha nem tudtok beszerezni kész zacsikat akkor pár ügyes mozdulattal és némi ragasztóval magatok is elkészíthetitek őket.

  A díszítéshez használhattok matricákat és szalagokat, nyomdát vagy csillámot is.







   A lényeg, hogy ne felejtsétek el beszámozni őket és a tetejükre sima vagy figurás lyukasztóval egy-egy lyukat csinálni, hisz később ezekbe fogjuk fűzni a felfüggesztéshez a szalagokat.
A Bonprix munkatársai ezt ilyen cukker csillagokkal oldották meg.




  A kész zacskókat megtölthetitek mindenféle aprósággal: fülbevalókkal, csokikkal, kisebb sminktermékekkel. Persze én most csak a fantáziámra hagyatkozom ezzel kapcsoltban, mert nem tudom még, hogy miket rejtenek az én kis csomagocskáim.
De ha érdekel titeket december 1-től folyamatosan nyomon követhetitek az Instagramon, ahová mindig feltöltöm majd az adott napi meglepetést.

   Ha valami nagyobb ajándékot is tennétek  a csomagokba, akkor érdemes kreatívan gondolkodni. A Bonprix-nél például ezt a cuki Télapós tollat csak lazán átszúrták a csillagos lyukon.
Gyanítom, hogy ennél a csomagnál valamilyen írogatós feladat fog rám várni....


A legnagyobbat pedig érdemes december 24-re tartogatni, amit nem kell szükségszerűen felfűzni a kalendáriumra. Nálam ez a dobozkájában várja a karácsony reggelt.



   Ha a dekorálással és a csomagok megtöltésével is végeztetek, akkor már csak a felfűzés maradt hátra.
Ehhez vágjatok különböző színű és hosszúságú szalagokat, majd ezekre folytatólagosan kössétek fel a véletlenszerűen kiválasztott csomagokat, majd a szalagok végeit kössétek rá a vállfa előzőleg madzaggal betekert részére.



  Ha szeretnétek még egy kis extrát vinni az egészbe akkor a szalagok hosszúságát úgy igazítsátok, hogy a középső legyen a leghosszabb, a mellette lévők már rövidebbek és így rövidüljön a hosszúság a szélek felé haladva. Így, ha végeztünk egy fejjel lefelé fordított karácsonyfa alakját kapjuk.




   Én teljesen oda vagyok ezért az ötletért!
Ti mit szóltok hozzá?




Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal is, ezzel segítve, hogy a Premium Barbie blog híre még több nőhöz eljusson!









Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü