Ugrás a fő tartalomra

29 év 29 bölcsesség #1

   Szombaton betöltöttem a 29-et. Nincs különösebb hatással rám. Továbbra is úgy érzem, hogy 23 éves korom körül nekem megállt az idő. Nem érzem többnek magam azóta se. Épp ezért sokszor olyan idegen számomra kimondani a valós korom. Fura, hogy mást mondok, mint amit érzek. Ettől függetlenül jóban vagyok az évek múlásával. Semmilyen frusztráló hatással nincs rám. Sőt! Szeretem, hogy 29 évvel a hátam mögött megtanultam és megtapasztaltam sok dolgot. Átéltem olyan dolgokat amiket más nem és mindig felálltam ha padlóra kerültem. Még akkor is ha volt, hogy ez nagyon sok időbe telt. Éppen ezért úgy döntöttem, hogy a mai bejegyzésben megosztom veletek azt a 29 tanulságot, amit az elmúlt évek alatt megtanultam.
Ha visszamehetnék az időben ezt a kis listát biztos, hogy odaadnám a fiatalkori énemnek is.....






1.Aki miatt meg kell bántanod a családod vagy kellemetlenséget kell okoznod nekik az nem hozzád való!

   Fiatalkorban minden szerelemnél azt hiszi az ember, hogy ő az igazi és e miatt a legtöbbször képesek vagyunk a családunkkal szembe is menni, netán hazudni is nekik. De higgyétek el, hogy aki miatt ilyesmire kényszerültök az SOHA nem lehet az igazi.
Ide sorolnám azt a változatot is, amikor valaki nem hajlandó jóban lenni a családoddal. Persze, előfordul, hogy emberek nem jönnek ki egymással és ha így van nem is kell erőltetni a dolgot, de ha valaki igazán szeret, akkor hajlandó legalább arra, hogy évente 1-2 családi eseményen megjelenjen és azt mindenféle grimaszolás nélkül, felnőtt módjára végigcsinálja. Az életben a család a legfontosabb és ha valaki ezt nem fogadja el, annak meg kell mutatni, hogy merre van az ajtó.....


2. Soha ne érdekeljen, hogy ki mit mond!

   Persze itt is kivétel az a pár ember aki közel áll hozzád és a javadat akarja. Az ő véleményüket mindenképp érdemes meghallgatni és a fontolóra venni. De az, hogy a 23. szomszéd vagy a főnököd vagy egy ismerős mit gondol rólad az teljesen mindegy. A te életed nem fog más mederben folyni, nem lesz jobb vagy rosszabb attól, hogy Julika néni a harmadikról épp egy nagy seggfejnek tart. Ez az ő véleménye és csak rá tartozik. Te ne foglalkozz vele. Élj úgy, ahogy neked jó és úgy ahogy boldog vagy. Semmi más nem számít...


3. Csak azért ne viselkedj máshogy, hogy másoknak megfelelj!

   Számtalanszor beleestem ebbe a hibába fiatalabb koromban. Ezer "barátom" volt és mindenki szeretett. Hogy miért? Mert nem vállaltam fel magam. Úgy viselkedtem ahogy ők, így tökéletesen beleolvadtam a társaságba. Nem vállaltam fel a nézeteimet és a véleményem. Mindig egyetértettem. Aztán, amikor idősebb és bölcsebb lettem elkezdtem felvállalni, hogy ki is vagyok. Persze ez nem tetszett annak a sok "barátnak", így szép lassan lemorzsolódtak. Én pedig azt vettem észre, hogy egyedül maradtam. De kitartottam a mellett, hogy én ilyen vagyok és nem vagyok hajlandó behódolni senkinek.
Idővel aztán új barátokra tettem szert. Olyanokra akik azért szeretnek amilyen vagyok és nem kell megjátszanom magam előttük ahhoz, hogy befogadjanak. Ők már nem idézőjeles batárok, hanem igaziak. Olyanok akikre bármikor számíthatok és bár nincsenek százan csak néhányan mégis számomra felérnek egy hadsereggel.


4. Kerüld az olcsó sminket!

  El sem tudom mondani, hogy hányszor költöttem a zsebpénzem 100 ft-os boltokban vásárolt filléres sminkekre. Nos, ha visszamehetnék az időben erről biztos, hogy lebeszélném magam. Akkoriban még fogalmam sem volt róla (és őszintén nem is érdekelt), hogy milyen káros dolgokat tartalmaznak ezek a sminkek. Nem beszélve arról, hogy egy filléres, gagyi sminkkel és ecsettel mennyivel rosszabb végeredményt érhetünk el sminkeléskor. Biztos, hogy azt tanácsolnám magamnak,hogy ezek helyett inkább gyűjts egy kicsit és vegyél a drogériában pl Essence termékeket, amik annyira nem drágák mégis nagyságrendekkel jobb minőségűek.




5. Szeresd magad és legyél jóban magaddal, hisz csakis saját magadban bízhatsz meg feltétel nélkül!

   Kemény lecke, ami a pánik tanított meg nekem. Te vagy saját magad legnagyobb szövetségese. Ha szereted magad és hiszel magadban bármire képes leszel az életben. Tekints úgy magadra, mint egy nagyon nagyon közeli barátra, aki soha nem árul el, mindig támogat és erőt ad, ha szükséged van rá. Tudom, hogy ez elsőre furának hangzik, de ha alaposan végiggondolod nem is olyan nagy hülyeség. Nem?


6. Ne tedd tökre magad már fiatalon, ne zsákmányold ki a tested!

  Sok tizenévestől hallom és látom, hogy már ilyen fiatalon rombolják a testüket. Semmi sport, maratoni bulik, cigi, kávé reggeli helyett, töménytelen alkohol, egészségtelen étkezés, rengeteg energiaital...  Azt hiszik a testük mindig ilyen erős lesz és bármit megtehetnek vele, hisz nem lesz semmi következménye. Pedig ez írtó nagy butaság.... Amit fiatalon teszel a testeddel és a szervezeteddel az igenis mindig visszaüt csak lehet, hogy évekkel később. Én is ilyen voltam régen. 18-20 éves koromban képes voltam csak tejeskávét reggelizni, mert nem voltam éhes reggel, hajtottam magam, pörögtem, ész nélkül buliztam és ezzel együtt legtöbbször többet is ittam a kelleténél, plusz nem figyeltem eléggé a lelkemre sem. Bár a tánc miatt a sport rendszeresen jelen volt az életemben és Anya igyekezett figyelni arra, hogy egészségesen étkezzem mégis a később kialakuló pánikbetegségemhez a lelki okokon túl a fiatalkori rossz életmód is nagyban hozzájárult. Évek óta voltak apró jelek, de én sose figyeltem rájuk. Aztán egyszer akkora vészjelet küldött a testem, hogy évekig tartott mire rendbe jöttem. De megtanultam a leckét....



7. Minél hamarabb kezdd el a bőrápolást, gondolj a későbbi évekre is!

  A fiatal bőr könnyen regenerálódik és nincs szüksége hosszú percekig tartó krémezgetésekre, de fontos, hogy a tisztításra és a hidratálára mindig figyeljünk oda. Esténként a sminket mindig mossuk le és tisztítsuk meg alaposan a bőrt. Utána jöhet egy radírozás és egy kis hidratálás. Később pedig az idő előrehaladtával bővíthetjük az arcápolási rutinunkat plusz lépésekkel.


8. Nem kell mindenkinek megfelelni! Tégy úgy és élj úgy, hogy az neked jó legyen!

   A legtöbb ember nem követi a saját útját. Azt teszi amit a társadalom, a szülei, a párja vagy a barátai elvárnak tőle. De ez nem az ő életük, hanem a tiéd. Fontold meg a tanácsokat amiket adnak, de soha nem tegyél semmi olyat amivel nem tudsz 100%-ban azonosulni.


9. Az életben mindennél fontosabb, hogy jó ember legyél!

  Ezt a leckét szintén a pánik tanította meg nekem. Lehetsz bármilyen gazdag, menő vagy szép semmi, de semmi nem fog akkora szeretettel és jó érzéssel eltölteni, mint amikor segítesz valakinek. Ráadásul ha így fordulsz a világ felé ugyanilyen szeretetet és kedvességet kapsz majd vissza te is és a cselekedeteiddel jobbá is teszed a világ egy kis szeletét.


10. Ne hordozd a haragot!

  Bocsáss meg, engedd el, mert ha hordozod azzal csak magadnak ártasz, míg az a fél aki bántott vidáman éli az életét tovább....



11. Az élet csak annyi terhet rak rád, amennyit képes vagy elviselni!


12. Anyukádnak mindig igaza van!

   Mondhatsz bármit, tagadhatod bárhogy, de előbb-utóbb úgyis be kell látnod, hogy úgy van ahogy mondta.



13. Csak olyan emberekre szánj időt, akik építenek és előrevisznek!

   Mindenki mással foglalkozni aki negatív, lehúzó vagy rossz érzést kelt benned csak időpocsékolás.



14. Lassíts, élvezd az életet és éld meg a pillanatokat!

    Erről a témáról korábban már írtam egy blogbejegyzést



15. Soha ne ítélkezz senki fölött!

   Nem vagy a bőrében, nem tudod min megy át és nem tudhatod, hogy te hogy viselkednél az ő helyzetében....





   Azt hiszem már elég ennyi bölcsesség. Szerdán érkezik a másik fele..... :)



Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü