Ugrás a fő tartalomra

Te is elrohansz az élet mellett?

   A pánikbetegség sok mindenre ráébresztett. Folyton csak rohanunk, sietünk, idegeskedünk és semmire sincs időnk. Nem figyelünk az apróságokra és csak egyre nagyobb és drágább dolgok okoznak nekünk örömöt. Pedig a világ csodás, tele van apró örömökkel, szépségekkel és mi mégis úgy éljük le az életünk, hogy észre sem vesszük őket.

   Ha mélyen belegondolsz hogy tudnád jellemezni az életed vagy csak egy napod? Mi történt ma veled? Dolgoztál, ebédeltél, buszoztál a tömegben, a dugóban ültél, felidegesített az egyik kollégád? Hm.....  Tényleg nem történt más? Valami, amit talán nem vettél észre? Láttad, hogy milyen csodás vattacukorfelhők voltak az égen reggel és hogy a parkban milyen szépen kizöldellt minden? Nem? Pedig minden nap ott jársz el a munkába...  Megfigyelted ebéd közben az ablakban turbékoló gerlepárt? Hát persze, hogy nem, hiszen azzal voltál elfoglalva, hogy 3 harapásból el tudd pusztítani az ételt, mert vissza kellett rohannod dolgozni...
   Ezért mondom én, hogy átok és áldás is volt az életemben a pánik. Rákényszerített, hogy figyeljek magamra és ez volt a legjobb dolog ami történhetett velem. Ennek köszönhetően észrevettem, hogy iszonyatosan gyorsan eszek, sőt inkább zabálok, türelmetlen vagyok, a normál gyaloglási tempóm pedig szinte futásnak számít és ezzel a tempóval el is futok minden mellett ami örömet okozhat és kikapcsolhat.
Így szándékosan elkezdtem lassítani. Egy falatot 100x rágtam meg, visszavettem a sétatempómból és elkezdtem ingerültség helyett mosolyogva tekinteni a világra. Ha nem ment, akkor valami kellemes vagy vidám zenével a fülemben próbáltam szemlélni a környezetem. Futás után sem pattanok most már egyből a kocsiba  és rohanok haza, hanem leülök a közeli tó partján és csak nézem a vizet, a halakat és a boldogan játszó kacsákat.
   És tudjátok milyen jó ez? Most már meglátom a szépet, az ételek isteni ízét, a levegőben repkedő apró pihéket amik olyanok, mint a nyári hóesés (pedig eddig utáltam őket vagy csak azt hittem...), a földön kavargó levelekből álló mini "tornádót" és a távolból ideszűrődő utcai zenész muzsikáját. Azóta úgy érzem, boldogabb és kiegyensúlyozottabb vagyok. Minden szépet észreveszek és megélem a pillanatot. Ehhez pedig csak egy dolgot kellett tenni. LASSÍTANI.
Ne hagyd, hogy kifolyjon az ujjaid közül az élet!
Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

TESZT: Lenor Parfume des Secrets öblítők

  Imádom a nyarat. Az egyik kedvenc évszakom volt mindig, de ez a mostanában berobbanó 36 fok már nekem sem okoz örömet. 1- 2 ilyen nap még csak-csak elviselhető, de 3-4 esetleg 5 már embert próbáló. Feszültté válok tőle, fáradttá és motiválatlanná. De az évek során megtanultam, hogy mindennek megvan a jó oldala. Még ennek a hőségnek is. Mégpedig az, hogy ilyenkor gőzerővel lehet mosni, mert még a legvastagabb cuccok is fél nap alatt megszáradnak. Így én a nyarat évek óta egy Mosó Masa évszaknak tekintem. Mindent kiszedek a szekrényekből és átmosom őket. A vastag télikabátokat, a párnákat, a ritkán mozgatott vendégtakarókat..... mindent, hogy aztán friss illattal feltöltve kerülhessenek vissza a helyükre. Ilyenkor aztán még fontosabbá válik az is, hogy milyen öblítőt használok. Nincs fix kedvencem, mindig szeretem váltogatni az illatokat attól függően, hogy épp milyen kedvem van. A  májusi újdonságokban olvashattátok, hogy a Lenor új parfümkollekcióval rukkolt elő, én most e