Ugrás a fő tartalomra

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.

   Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben.
Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.







   Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk.
Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek.
Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.




  Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvalósításában. Egy ízléses tartó, melyben méltó helyet kapnak sminkecseteink, pár rendszerező doboz, melyben egy helyre kerülnek a szemfestékeink, máris felnyitják a szemünket a felé, hogy mennyi mindenünk van. Csak eddig a nagy káosztól nem vettük észre.






   Aztán ott a fő hely. Legalábbis nekem az. Egy szép nagy, ízléses tálca, melyen a parfümjeim sorakoznak. Egy az üzleti tárgyalásokra, egy a bulikba, egy nyárra, egy télre, egy csábításra.....
Meglepő, hogy mennyi mindent ki tudunk fejezni illatokkal. Az illatunk meghatároz minket. A személyiségünket, a céljainkat, a vágyainkat.
Nem véletlen rukkolt elő minden nagyobb divatház parfümökkel is...
Ezekre a "szuperfashion" illatokra is meg van az elérhető, alternatív változat, mely megadja a tökéletes luxus illatát, ám pénztárcabarát árakon.
Ezt nyújtja nekünk a Kimért parfümbolt, ahol a legtöbb ismert parfüm alternatív változatát elérhetjük.






Hogy mit jelent az alternatív?
Azt, hogy ezek ugyan nem az eredeti illatok, de minőségi alapanyagokból készülnek és megszólalásig hasonlítanak eredeti társaikra.


 Nekem, most 3 db 30 ml-es és 1 db 10- ml -es terméket sikerült tesztelnem, melyek között női és férfi illatok is szerepeltek.




   Nem véletlen, hogy egynél több illatot is teszteltem, ugyanis, alapvetően nem nagyon bízom az "utángyártott" illatokban. Korábban vásároltam már a plázákban elérhető kimért parfümös kis bódékban, de nem voltam róluk valami pozitív véleménnyel....
Az illattal nem volt gond, hasonlított az eredetire, de a szavatossága pocsék volt. 2-3 hónap után az illat teljesen megváltozott és bizarr, romlott szagot öltött, amit már semmiképp sem akartam volna magamra fújni. 2 ilyen befürdés után pedig örökre búcsút mondtam ezeknek az olcsóbb alternatíváknak.

Most viszont erőt vett rajtam a kíváncsiság és ismét belevágtam a kimért parfümök világába, hátha ezúttal pozitív csalódás ér.

Először a Paco Rabanne Lady Million illatát teszteltem,mert ebből volt eredeti illatmintám, így lehetőségem nyílt az összehasonlításra.
Mindkettőt a csuklómra fújtam, az alternatív a balon, az eredeti a jobbon foglalta el a helyét. Az első pár percben a két illat bár hasonló volt, de nem tökéletesen ugyanaz.
Az eredetinél inkább gyümölcsös, az alternatívnál inkább virágos aromát éreztem,
Aztán a két illat, pár perc elteltével kezdett szépen lassan összeérni. Minél több idő telt el, annál jobban hasonlítottak egymásra, míg végül már nem tudtam volna megmondani melyik az igazi és melyik az alternatív.

Tartósságban az alternatív alul maradt, 2 órát bírt, az eredeti 3 órájával szemben, de ruhán például mind a kettő jól érezhető volt még másnap is.






  A férfi illatok közül szintén Paco Rabanne illatokat választottam. Természetesen ezeket nem én, hanem a cuki kis szerelmem tesztelte, ajándékként azért, hogy elviseli a blogolással járó sok hajcihőt.

  Az Invictus és a Black XS is nagyon jól szerepelt a kis házi tesztünkön, bár ezekhez nem volt eredeti illatminták, de azt hiszem, hogy nem is volt rá szükség, hiszen mind két illat 4-5 órát bírt bőrön és 2 napot a ruhákon. Ezek a számok magukért beszélnek. Többet nem is várhatunk egy jó parfümtől, akár eredeti, akár alternatív.




   A kis 10 ml-es női parfüm egy totál érzelmi alapon nyugvó választás volt. Hogy miért? A levendula miatt. Tudjátok, hogy imádom! Amikor megpillantottam a shopban az Elizabeth Arden Green tea Lavender parfümöt, azonnal tudtam, hogy nekem ez kell. Nem ismertem az illatot, de tudtam, hogy csakis jó lehet, ha benne van a kedvenc virágom.
Egyébként 4 órás tartóssága van, tiszta, friss és üdítő illata és ha 10ml-es kiszerelésben választjátok, akkor nagyon cuki almás üvegben érkezik. De ez igaz minden más parfümre is, amit ebben a méretben rendeltek.





   A 30 és 50 ml-es változatok egyszerű, letisztult, kecses üvegben érkeznek, melyeken diszkrét címke jelöli a benne rejlő illatot.




   Viszont ha valaki ezt túl egyszerűnek találja, akkor annak ajánlom, hogy nézzen körül a parfümös üveg kínálatban is, mert szemet gyönyörködtető darabokra lelhet.

Én azonnal le is csaptam egy classic dívás pumpás, lila üvegre, amire elég csak ránéznem és máris szebb színben látom a világot.




 Végül pedig a nagy félelmem is eloszlott, hiszen lassan 2 hónapja vannak nálam ezek a parfümök és az illatuk szemernyit sem változott, így bármikor bátran merek majd újra rendelni a Kimért Parfümbolttól.

Nálam minden termékük 10/10-re vizsgázott.

 Próbáljátok ki Ti is!











Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü