Ugrás a fő tartalomra

TESZT: Vagheggi Kimono kollekció

   Még tavaly, a Marie Claire Fashon Daysen jutottam hozzá pár Vagheggi sminktermékhez, amiket egész ideáig kitartóan teszteltem.
Most, első körben a KIMONO kollekció 2 darabjáról mondom el a tapasztalataimat. Az egyik egy szemhéjpúder, a másik pedig egy különleges ajaktinta lesz.
De először mesélek pár szót magáról  márkáról.

A Vagheggi márka 1975-ben indult hagyományos olasz családi vállalkozásként. Ők vezették be a világon elsőként  a fitokozmetikumokat. A fitokozmetikumok olyan termékek melyek magas arányban tartalmaznak növényi és bőrbarát anyagokat, tesztelésükkor nem alkalmaznak állatkísérleteket valamint az egész előállítási és csomagolási folyamat környezetbarát módon történik.
Ez azért szerintem elég jól hangzik... Ráadásul az alapanyagok a legjobb termőhelyekről és a legideálisabb szezonban kerülnek feldolgozásra.
Termékeik között minden korosztály megtalálhatja a számára legmegfelelőbb arc- és bőrápolási illetve dekorkozmetikai termékeket.


   Magát a KIMONO kollekciót a japán hagyomány és kultúra ihlette, melyben tökéletesen megfér egymás mellett a keleti spiritualitás és a nyugati stílus.




    A KIMONO szemhéjpúder 3 féle változatban kapható, én a hozzám legjobban illő, kissé visszafogott barna-kék kombinációt kaptam.
Valahogy már a dobozából éreztem, hogy ez egy teljesen más minőség. A felirat, a fogás és minden külső jegy azt mutatta, hogy ebben a dobozkában egy igazi kincs rejlik.





  Első ránézésre a szemhéjpúder engem egy nagy puha párnára emlékeztetett, a doboz belsejében rejlő tükör pedig csak még tovább fokozta az elégedettségem, hisz így csak bedobom a táskámba és bárhol, bármikor könnyedén korrigálhatom a sminkem nap közben.






  Viszont a lenyűgöző külső után a felvitelnél éreztem némi csalódást, mivel én egy sokkal erősebb színhatást vártam a kéknél. A barnával nem volt gond, elég erőteljes volt és könnyen eldolgozható, a kék viszont egy rétegben szinte alig látszódott mellette. Meglepetés viszont, hogy a halvány szín ellenére eszméletlen jól építhető, így 2-3 réteg belőle már meghozza a kívánt hatást.
Ezen tulajdonságának köszönhetően egész gyakran nyúlok mostanában ehhez a szemhéjpúderhez, hiszen könnyen elkészíthető vele egy halvány visszafogott és egy erősebb, alkalmibb smink is.


    KIMONO ajaktinta

Most először kerültem kapcsolatba ajaktintával, így nagyon izgatottá váltam amikor megpillantottam ezt a terméket a csomagban.
Első ránézésre kis üvegcse a hegyes tetővel azonnal a Louboutin körömlakkokat juttatta szembe. A tető letekerése után viszont kis meglepetés ért, ugyanis nincs hozzá semmiféle applikátor, ami nem megszokott az ajaktermékeknél.




   A szemhéjpúderhez hasonlóan ebből is 3 árnyalat van, hozzám a Rosse Ume nevű került, ami egy igen erőteljes sötét bordó árnyalat.
A megfelelő ecset megtalálása után nekivágtam a felvitelnek, ami meglepően könnyű volt a nagyon híg, vizes állag ellenére. Viszont ugyanennek a tulajdonságának köszönhetően, hiába maradtam az ügyesen a vonalon belül a tinta mégis kifolyt az ajkam vonalából, pedig csak kis mennyiséggel dolgoztam. Másodszorra már rutinosabban álltam a dologhoz, ezért tettem egy kis púdert az ajkaimra, ezzel megakadályozva az elfolyást.
Felvitel után a tinta szupergyorsan megszáradt és utána egyáltalán nem kenődött. Viszont az ajkak belső felén hamar lekopik, így érdemes magunkkal vinni a tégelyt, hogy napközben tudjunk korrigálni.





   Összességében elég jónak tartom a Vagheggi ezen két termékét, bár a szemhéjpúdert drágának érzem és nem vagyok vele maradéktalanul elégedett, de az ajaktinta nagyon megéri az árát, mert ez a kis tégely vizes állagának köszönhetően nagyon sokáig elég.





Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü