Ugrás a fő tartalomra

Ünnepi narancsos kacsacomb

    Nektek mi jut eszetekbe először a karácsonyról? Nekem a csillogó fények, a meghitt hangulat, a melegség, a szeretet, na meg a finom falatok.
Nincs két egyforma család, így nincs két egyforma karácsonyi menü sem. Van akiknél ilyenkor a hal a legfontosabb elem, van akik a töltött húsokra esküsznek, míg mások ilyenkor is igyekeznek szem előtt tartani, hogy egészséges és könnyű ételek kerüljenek az asztalra.




   Nálunk, otthon a füstölt oldalas, a füstölt kolbász, saláták, húskenyér, bejgli és zserbó mindig kerül az asztalra, de e mellett vannak évente változó fogások is. Így nekem meg kell próbálnom itt, a budapesti karácsonyunkon olyan menüt összeállítani ami nem fedi az otthonit.
Kezdő háziasszonyként a marhahúsleves, rántott sajt, tartár és vegyes köret kombinációt választottam. Később, miután egy kis gyakorlatot szereztem különböző csirkemelles (rakott, töltött) ételeket készítettem. Idén viszont elérkezettnek láttam az időt arra, hogy valami különlegesebb és némiképp nehezebb szintű fogást válasszak. Évek óta szemezem a narancsos kacsacomb receptjével, így erre esett a választásom. Már éreztem magamban annyi gyakorlatot és bátorságot, hogy nekivágjak a feladatnak. Természetesen nem élesben akartam tesztelni a tudásom, így jó háziasszony módjára pár héttel ezelőtt végeztem egy próbasütést és meg kell mondanom, hogy isteni lett a végeredmény. A párom szavait idézve: "Zseniális éttermi szintű" ételt kreáltam.
Sok receptes oldal ijesztgeti az embert azzal, hogy a kacsát nehéz elkészíteni, hamar kiszárad, nagyon macerás, de szerintem, ha odafigyelünk rá egy kicsit nem lehet gond. Nem olyan nagy dolog ez, mint amilyennek beállítják.  Ha tudsz csirkecombot sütni, akkor az alapok már benned vannak, így bátran belevághatsz.





   Hozzávalók:

2db kacsacomb

őrölt bors
2 db narancs
2 db tyúkhúsleveskocka
1 dl vörösbor


  A combokat megmossuk, a bőrüket bevagdossuk, megsózzuk, majd mindkét oldalukat kevés olajon átsütjük.

  A sütés után megmaradt kacsazsíros olajba 1, 2 dl vizet teszünk, belemorzsoljuk a leveskockákat és az egész keveréket egy hőálló tálba öntjük. Ebbe kerültek az ismét picit megsózott és borsozott combok, amiknek a tetejére ízlés szerinti mennyiségű narancshéjat is reszelünk.
Fóliával lefedve 200 fokon sütjük, közben néha meglocsoljuk az alatta lévő pecsenyelével.

   Amikor a combok már puhák levesszük a fóliát és az elején bevagdosott résekbe narancsszeleteket teszünk, az alatta lévő léhez pedig hozzáadunk 1 dl vörösbort.
Ezután már nincs más hátra, mint visszatenni a sütőbe és fólia nélkül szép pirosra sütni.




   Nekünk nagyon ízlett! Próbáljátok ki ti is!


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld ne...

Mr. Kumpir végre Magyarországon!

   Számos európai nagyváros után végre Magyarországon is megnyitotta kapuit a Mr. Kumpir.   A török étteremlánc a Westend City Centerben nyitotta meg első üzletét, ami rövid idő alatt hatalmas népszerűségre tett szert. kép forrása: www.facebook.com/pages/Debreczeni-Zita-Fan-Club/317404023728?fref=ts  Nekem is volt szerencsém ellátogatni oda a Szerelmemmel.       A kumpir lényege, hogy egy hatalmas héjában sült burgonyát kettévágnak a belsejét pedig összekeverik egy kis vajjal és sajttal. Ettől nagyon finom krémes lesz. Ezek után pedig tetszés szerint választhatunk bele a feltétekből, például virsli karikákat, kukoricát,csirkehúst, paradicsomot, paprikát, babot, valamint kérhetünk rá különböző önteteket  vagy akár francia salátát is.    Nagyon laktató, az adagok pedig óriásiak. Én személy szerint nem is bírtam az egészet megenni.    Az árait tekintve maga a kumpir nem túl olcsó, de kárpótolhat minke...

Top 3 török sorozat

   Még mindig dübörög a Szulejmán láz, a nemrégen debütált Szultána pedig csak még tovább növeli a török sorozatok rajongóinak számát. Mások ezek, mint a korábban megszokott Dél- amerikai sablonos forgatókönyvű limonádék. Sokkal izgalmasabbak, kiszámíthatatlanabbak és a karakterek is szuperek.    Ma az 3 kedvencemet szedtem össze belőlük. Ezek többsége még nem ment egyik magyar tévécsatornán sem, így csak feliratosan érhetők el a részek, de szerintem megéri belekezdeni.     1. Az éjszaka királynője Meryem Uzerli új sorozata, ami már látható az Izaura Tv-n. Rövidke, mindössze 35 részes eredetileg (de gondolom jó magyar szokáshoz híven ezt is ezer darabra darabolják majd), mivel Törökországban nem volt nagy sikere. Szerintem viszont zseniális. Elképesztően jó színészek játszanak benne, nagyon érdekesek a karakterek és maga a történet is fordulatos.   A főszereplő Selin (Meryem Uzerli) és Kartal. Kartal kiskorában elveszíti édesapját, így Azi...