Ugrás a fő tartalomra

Így csomagolj a nyaralásra!

   A nyaralásra való összecsomagolás egy rémes tortúra minden nő számára. Próbálunk beleférni egy bőröndbe úgy, hogy fel legyünk készülve egy- egy hűvösebb napra meleg ruhákkal, de nálunk legyenek a legszebb nyári ruháink is és akkor hol vannak még a kiegészítők és a smink és a bőrápolás......   Persze adódhat úgy is, hogy elvetődünk bulizni. Akkor bizony kell egy buliruha is meg a fürdőruha. Nem, nem inkább fürdőruhák, mert mégsem lehetek egész héten ugyanabban a bikinikben. Még azt hiszik, hogy nincs másik. Pedig ha tudnák.....
Na és a párunk helyett is kell pakolni. A pasik általában letudják a "bedobok egy pólót meg egy nadrágot, nem értem mit kell ezen ennyit variálni" felfogással. Aztán csak ott jut eszükbe, hogy nem hoztak törölközőt és strandpapucsot sem. De mi persze előrelátóan becsomagoltuk nekik ezeket is... Mert ilyenek vagyunk. Mindenre gondoló csodalények.


kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug/?fref=ts


   Tehát nem egyszerű a nők élete ilyenkor sem. Érdemes hát logikusan átgondolva nekiállni a csomagolásnak és elnyomni magunkban az "ez még egyszer sem volt rajtam, de most majd felveszem" gondolatokat.
Ebben próbálok most nektek segíteni, a saját kis pakolási tippjeimmel.





   1. Én már a nyaralás előtt 5-6 nappal nyitok egy listát, amit mindig szem előtt hagyok és ha bármikor eszembe jut valami amit mindenképpen vinnem kell, gyorsan fel is írom rá. Ezzel biztosítom, hogy pl. a töltők vagy a fényképező akksijai ne maradjanak otthon.



   2. Amikor elkezdek pakolni, leülök a szekrényem elé, kiszedegetem az összes ruhám és egy külön kupacba pakolom azokat, amiket vinni szeretnék. Ilyenkor még nem sokat gondolkodom, csak az első érzelmek alapján döntök.



   3. Ha megvan a válogatás újra szemügyre veszem a kupacot és kiveszem belőle azokat, amiket jobban átgondolva fölösleges lenne cipelni. Ilyenkor már csak egy jóval kisebb halom marad.


   4. Aztán jön a számolgatós rész. Külön szedem a felsőket és az alsókat, majd egyesével átszámolom, hogy egy adott felsőhöz a kupacból hány alsó vehető fel. A kupacok méretétől függően vagy a 3 vagy az 5 alatti számot kapottak otthonmaradásra ítéltetnek.
Ugyanezt végigcsinálom a nadrágoknál is. Így biztosítom, hogy csak könnyen kombinálható darabok kerüljenek a bőröndbe, amikből könnyedén összehozhatóak majd a nyaralás alatt viselt változatos szettjeim.

   5. Most, hogy ruhákból csak a legfontosabbak maradtak jöjjenek a kiegészítők. Itt is válogassuk ki azokat, amiket a legszívesebben vinnénk. Alkossunk a ruhákból szetteket és társítsunk hozzájuk az ékszereket. Ami csak 1-2 szetthez jó annak pedig maradnia kell. Itt is inkább arra törekedjünk, hogy könnyen kombinálható alapdarabokat vigyünk magunkkal.




  6. A kész szettekhez társítsunk cipőket, megint figyelembe véve azt, hogy egy cipő több outfithez is passzoljon.


   7. A fürdőruhák számát is érdemes korlátozni. Tapasztalataim szerint egy 6-8 napos kiruccanáshoz bőven elég 3 belőlük, plusz egy strandkendő.


   8. A sminkeknél is szorítkozzunk a legszükségesebbekre. Én például viszek egy könnyű fedésű alapozót estére, egy kőpúdert, egy vízálló szempillaspirált, egy kicsi szemhéjpúder palettát, amiben az általam legfontosabbnak tartott színek vannak valamint egy szem- és egy szemöldökceruzát és 1-2 rúzst vagy szájfényt.  Így a sminkeszközök száma is lecsökkenthető egy púderecsetre és egy alapozószivacsra.





   9. A szépségápolási termékeknél a legjobban akkor járunk ha beszerzünk belőlük travel size kiszereléseket. Fölösleges lenne mindent nagy flakonokban cipelni. Bár sajnos sok olyan termék van, amiből nincs kis méret. Ezért év közben érdemes arra figyelni, hogyha a birtokunkba kerülnek ilyen kis üvegek, akkor azokat kiürülés után mossuk ki és rakjuk el az utazós, nyári időszakra. Így meg is oldódik a probléma.

   10. Ha mindez megvan, már lehet is pakolni a bőröndbe! Pakoláskor érdemes még átnézni egyszer az előre megírt listát is, hogy nem került e rá valami fölösleges.


Kész van? Sikerült bepakolni? Ugye mennyivel több hely lett? Ha mégsem nem kell elkeseredni, végső esetben pakolhatsz még a pasid táskájába is. Ő úgyis csak egy pólót meg egy nadrágot visz...... :D



Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,