Ugrás a fő tartalomra

Őszi trend összefoglaló 2015

   Bizonyára nem okozok nagy meglepetést azzal, ha azt mondom, hogy az avarszínek, a bézs és a fekete továbbra is kötelező elemei az őszi divatnak. Na de mik azok amik változtak? Milyen színek, formák és minták kaptak helyet mellettünk a kifutókon?
A mai bejegyzésemben ezekre a kérdésekre adom meg a választ.


    Kezdjük először a színekkel. A hagyományos őszi árnyalatok mellett bátran választhatunk egy finom szürkét, vérpezsdítő pirosat, bármilyen kellemes pasztellszínt esetleg kéket vagy zöldet. Sőt! Ha igazán stílusosak akarunk lenni, ez utóbbi kettőt viseljük egyszerre!


kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug/



   Formák és minták tekintetében az idei ősz talán az egyik legszerteágazóbb és sokoldalúbb trendeket vonultatja fel. Nőies, elegáns, vad és mesevilágot idéző stílusjegyek csodás összefonódását hozza magával ez az évszak.

   A military ismét előkerül, mint sok- sok éve minden ősszel, ám most teljesen új arcát mutatja. A korábbi laza, kissé férfias vonalak helyett, most előtérbe kerülnek a nőies szabásvonalak. A terepminta marad, de már a derekat kiemelő, karcsúsított dzsekiken, szűk fazonú nadrágokon és szoknyákon (!) jelenik meg. Kötelező kellék hozzá a vastag, derékon viselt öv és a szuperszexi magassarkú.


kép forrása: http://estilo-tendances.com/military-green-outfit-ideas/


   Már megszokhattuk azt is, hogy a vastagabb cuccok előkerültével felszínre kerülnek a kockás darabok. Ez azonban most megváltozik. Nincs több cowboy feeling. Helyette viszont vannak különleges és megbabonázó geometrikus vonalak ruhákon, táskákon és ékszereken.


kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug/




kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug/



   A mesefigurás ruha az a trend, ami hosszú ideje tartja magát évszaktól függetlenül. Velünk volt tavasszal az első virágok előbukkanásánál, nyáron a trópusi hőségben és most ősszel is, amikor lassan elcsendesül a világ.
Dodó kacsa, Csőrike, Mickey és Minnie tehát továbbra ott mosolyog ránk a pulcsikon, nadrágokon, szoknyákon és pizsiken.


kép forrása: https://www.facebook.com/MOSCHINO.officialpage?fref=ts





   Számomra talán a legérdekesebb idei újdonság az Ezeregy éjszaka meséit idéző szőnyegminta felbukkanása. Nagyon izgatja a fantáziámat, de egyenlőre mégsem tudom hova tenni. Vajon hogy állna nekem? Felvegyem vagy sem? Nem néznék ki benne úgy, mint egy vásári, üveggömbös jós? Hm...  Azt hiszem kénytelen leszek vásárló körútra indulni és felpróbálni párat. :D



képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug/



   Ezek lennének hát az idei ősz legmeghatározóbb színei, mintái és trendjei. Nektek melyik jön be a legjobban?


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü