Ugrás a fő tartalomra

A féldrágakövek gyógyító hatása

   A természet mindig nagyon fontos szerepet játszott az ember életében.
Az erdő levegője jót tesz a tüdőnek, a föld kövei meggyógyítanak minket, forrásai tisztítják a testünket, ásványkincsei pedig rezgésekkel javítják testünk és lelkünk állapotát.
Ám sajnos a mai modern ember inkább mesterséges gyógyszerekhez nyúl, minthogy az anyaföldben keresné a megoldást a problémáira.





   A földben található színes kristályok megnyugtatnak, feltöltenek és szépítenek is rezgéseik segítségével. Hordhatjátok őket zsebben vagy a tárcátokban, beletehetitek az arckrémetekbe vagy belenyomhatjátok a szappanba is. A természetes anyagból készült kozmetikai termékek ugyanis nagyon könnyen átveszik a kristályok rezgését, ami így a bőrbe, majd rajta keresztül a testbe jut.

Lássuk hát, hogy melyik követ mire is tudjátok pontosan használni!


  Holdkő:

 Hormonháztartás felborulásából adódó bőr- vagy hajproblémákra a legjobb, valamint menstruációs zavarokra.
Fontos, hogy ne tegyétek napra, hiszen - a nevéből adódóan - a hold fényével kell feltölteni.





   Rózsakvarc:

  A szeretet köve. Nyitottá tesz a szeretetre, a harmóniára és életre kelti az alkotóerőt.
Aki szenvedélyre vágyik vagy a női energiáit szeretné erősíteni az tegye a testápolójába vagy az ásványvizes flakonjába és igyon "drágakővizet".
Alvázi zavarok esetében pedig a párnátok alá érdemes tenni.






  Hegyikristály:

 Ez az egyik legismertebb kő, amivel biztos, hogy már mindenki találkozott élete folyamán. Hihetetlenül erős tisztító, gyógyító és védelmező erővel bír. Vitalizálja a bőrt és a hajat is, így a samponotokba, a testápolótokba vagy az arckrémetekbe is tehetitek.







  Kék napkő:

 Összehangol minden szervet , jókedvre ösztönöz, kiegyensúlyoz és optimistává tesz. Ha rossz a kedvetek csak tegyétek a test- vagy az arcpermetetekbe!





  Vörös tigrisszem:

 Fogyókúrában ideális, hiszen felpörgeti az anyagcserét, de a látást is javítja. Az előbbihez a testápolóba, utóbbihoz pedig a szemkrémetekbe kell raknotok.





  Zöld fluorit:

Gyógyítja a lelket és segít azon is ha valami belülről "emészti" azt.
A legjobb kristály a külső vagy belső rendezetlenség megszüntetésére. Érzelmileg stabilizál, segít a tanulásban és vírusölő hatása is van. Éppen ezért járványos időszakban érdemes a kézmosószappanba nyomva tartani és használni.





   Ametiszt:

 Bármilyen bőrproblémára (allergia, pikkelysömör, ekcéma stb.) megoldást jelenthet.
E mellett használható szenvedélybetegségek csillapítására, rossz szokások megfékezésére és a fáradtság megszüntetésére is.



   Kalcedon:

 Főleg a torok tájék betegségeinek orvosa és a beszédképességet is javítja. Segít legyűrni az utazási rosszullétet, a frontérzékenységet és a fogyókúrában is segít.
Nyugtat és ellazít.






   Amint látjátok ezekben a kis "drágaságokban" igazán nagy erő rejlik. Szerintem megéri kísérletezni velük. Bizonyos időközönként és megvásárlás után viszont mindenképpen tisztítsátok meg őket a negatív hatásoktól. Ehhez tegyétek a követ a mosdóba a folyó víz alá 2-3 percre. Miközben a víz folyik gondoljatok arra, hogy a kőből kiáramlik minden rossz és negatív. Érezzétek, hogy a víz kimos belőle mindet amire nincs szükség és csak a színtiszta pozitív rezgések maradnak benne.




 Amint elvégeztétek ezt a kis "rituálét" már kezdődhet is a szépítés és a gyógyítás!





Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü