Ugrás a fő tartalomra

Élj egészségesebb életet avokádóval!

    Egyre szélesebb körben terjed a Közép- Amerikából származó avokádó. Míg néhány évvel ezelőtt csak egy-két szupermarket polcán bukkant fel és különlegesség számba ment, addig mára az nagyobb üzletek és kisebb zöldségesek alapvető terméke lett és egyre több étterem étlapján is feltűnik.
Az egészséges életmód kapcsán is egyre többet hallunk róla. Főként quacamolét és egyéb szószokat, mártogatósokat készítünk belőle.



  De vajon minek is köszönheti hirtelen jött népszerűségét? Elsősorban annak, hogy egyre többen térnek rá az egészséges életmód eleinte rögös, ám igen hasznos útjára. Így vívta ki az avokádó előkelő helyét a köztudatban, hiszen számos hasznos vitamint, ásványi anyagot és a szervezetünk számára nagyon fontos omega 3 zsírsavat tartalmaz, igen nagy mennyiségben. Ez a jó zsírsav jótékonyan hat az érrendszerre és az idegrendszerre valamint csökkenti a magas vérnyomást és a koleszterinszintet.
A vitaminok közül B, C, E és A vitamint tartalmaz nagy arányban, az ásványi anyagok közül pedig káliumot, foszfort, vasat és kalciumot.



  Azonnali fogyasztásra a puhákat válasszuk, míg ha csak 1-2 maximum 3 nap múlva akarjuk felhasználni, akkor a keményebbekkel járunk jobban, amik pár nap alatt szépen megérnek és megpuhulnak.

Az avokádót semleges íze is népszerűvé teszi, hiszen így a megfelelő fűszerezéssel szinte bármihez passzol. Legtöbbször mégis fokhagymával és őrölt borssal szokták ízesíteni.



 A hagyományosan elterjedt szószok mellett sok mást is készíthetünk belőle. Tehetjük salátába, vagy ínycsiklandó szendvicsekre. Én legjobban a reggeli pirítósomra szeretem kenni, a már említett fokhagymás- borsos változatban.

Most egy igen egyszerű, mégis zseniálisan finom ötletet hoztam nektek. Ám a napokban több receptet is szeretnék majd megosztani veletek, hogy megmutassam mennyire változatosan tudjuk felhasználni az avokádót.

  Tonhalas avokádó krém:

   Elkészítése alig 15 percet vesz igénybe, mégis tökéletes uzsonna vagy vacsora lehet önmagában vagy akár egy- két szelet teljes kiőrlésű pirítósra kenve.

   Szükségünk lesz hozzá egy doboz tonhalkonzervre, egy kis fej lilahagymára és egy avokádóra.
A hagymát apróra vágjuk, az avokádót pedig felkockázás után krémesre törjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és alaposan összekeverjük őket. És már kész is!



Jó étvágyat hozzá!


 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,