Ahogy ígértem, a mai bejegyzésemben fillérekből elkészíthető édességreceptekkel leplek meg titeket. Mert attól, hogy nincs sok pénzünk, még nem kell lemondanunk a nyalánkságokról.
Először lássuk, hogy hogyan tudunk a jól ismert tejbegrízből más, kevésbé ismert finomságokat készíteni.
Első a gríz golyó. A szokásosnál sűrűbb és egy picit édesebb tejbegrízt főzünk. Hagyhatjuk az eredeti színében is, de ha fel akarjuk dobni, akkor megszínezhetjük egy kis szörppel vagy kakaóval. Ezután állni és sűrűsödni hagyjuk. Később pedig kézzel, golyókat formázunk belőle, amiket kókuszreszelékbe, csokireszelékbe vagy kakaóba forgatjuk. És már kész is!
Szintén sűrű tejbegrízből készül a hamis túrógombóc is. Csak itt nem kézzel, hanem kanállal szaggatjuk a gombócokat és pirított zsemlemorzsába forgatjuk.
Nagymamám rengetegszer csinált nekünk bundás almát, ami szintén jó édesség lehet. Az almát meghámozzuk, karikára vagy gerezdekre vágjuk és megszórjuk fahéjjal.
A bundához sűrű palacsintatésztát készítünk, olyan sűrűt, hogy ha belemártjuk az almát, ne folyjon le róla, majd forró olajban kisütjük a tésztába mártott gerezdeket.
Magában is nagyon finom, de egyszerű tejföl, vaniliáscukor és fahéj keverékéből készített öntettel is tálalhatjuk.
A következő édesség a nagyon nagyon közismert joghurt, ám most nem a boltban vett poharas finomságról beszélek, hanem házilag feljavított, egészségesebb változatáról. Lássuk, hogyan is készül!
Vegyünk egy pohár sűrűbb , natúr joghurtot. Öntsük fel egy liter, 3,5%-os tejjel (legjobb ha a piacon vásárolt házi tejet használjuk). Összekeverjük és egy éjszakát állni hagyjuk. Másnapra már fogyasztható is lesz!
Sokkal kevésbé mű, és finomabb is lesz mint bolti társai és az ára is gazdaságosabb. Érdemes kipróbálni!
Először lássuk, hogy hogyan tudunk a jól ismert tejbegrízből más, kevésbé ismert finomságokat készíteni.
Első a gríz golyó. A szokásosnál sűrűbb és egy picit édesebb tejbegrízt főzünk. Hagyhatjuk az eredeti színében is, de ha fel akarjuk dobni, akkor megszínezhetjük egy kis szörppel vagy kakaóval. Ezután állni és sűrűsödni hagyjuk. Később pedig kézzel, golyókat formázunk belőle, amiket kókuszreszelékbe, csokireszelékbe vagy kakaóba forgatjuk. És már kész is!
Szintén sűrű tejbegrízből készül a hamis túrógombóc is. Csak itt nem kézzel, hanem kanállal szaggatjuk a gombócokat és pirított zsemlemorzsába forgatjuk.
Nagymamám rengetegszer csinált nekünk bundás almát, ami szintén jó édesség lehet. Az almát meghámozzuk, karikára vagy gerezdekre vágjuk és megszórjuk fahéjjal.
A bundához sűrű palacsintatésztát készítünk, olyan sűrűt, hogy ha belemártjuk az almát, ne folyjon le róla, majd forró olajban kisütjük a tésztába mártott gerezdeket.
Magában is nagyon finom, de egyszerű tejföl, vaniliáscukor és fahéj keverékéből készített öntettel is tálalhatjuk.
A következő édesség a nagyon nagyon közismert joghurt, ám most nem a boltban vett poharas finomságról beszélek, hanem házilag feljavított, egészségesebb változatáról. Lássuk, hogyan is készül!
Vegyünk egy pohár sűrűbb , natúr joghurtot. Öntsük fel egy liter, 3,5%-os tejjel (legjobb ha a piacon vásárolt házi tejet használjuk). Összekeverjük és egy éjszakát állni hagyjuk. Másnapra már fogyasztható is lesz!
Sokkal kevésbé mű, és finomabb is lesz mint bolti társai és az ára is gazdaságosabb. Érdemes kipróbálni!