Sajnos egyre több ember szembesül azzal, hogy hónapról hónapra egyre kevesebb pénz marad a tárcájában a csekkek befizetése után. Így egy régebbi cikkemhez hasonlóan katt ide az előzményhez! ma is pár spórolós fogást szeretnék megosztani veletek.
Nemrég akadtam rá egy fórumon arra a tippre, hogy hogyan készítsünk egy csirkéből, finom és laktató két fogásos menüt.
Vegyünk egy egész csirkét és főzzünk belőle finom húslevest, majd ha elkészült vegyük ki belőle a husit és tegyük egy tepsibe.
Két három tojást keverjünk ki ízlés szerinti fűszerekkel (só, bors stb). Ezt öntsük rá a húsra, szórjuk meg reszelt sajttal, majd süssük szép pirosra!
Ha már leveshús, akkor ide kapcsolódik egy újabb trükk a maradék felhasználására. Készíthetünk belőle pástétomot, ami isteni sima kenyérre vagy pirítósra kenve.
Lecsipegetjük a csontról a húst, turmixgépbe tesszük, bedobunk mellé még egy főtt sárgarépát, egy hagymát, mustárt, petrezselymet és egy kis vajat vagy tejfölt. Ezt összeturmixoljuk, után fűszerezzük majd hűtőben kicsit állni hagyjuk.
Van egy másik fincsi pástétom receptem is. Ehhez 2 vagy 3 szelet maradék felvágottra ( sonkára vagy párizsire), egy kemény tojásra és egy kis vajra van szükségünk. Összeturmixoljuk és hűtőben állni hagyjuk egy kicsit.
A fasirt is egy egész olcsó étel lehet, ha az ember megfelelően készíti el. Például rakhatunk bele különböző friss vagy fagyasztott mexikói zöldségkeveréket is. Adhatunk hozzá tömlős sajtot is (az auchanban 2 havonta lehet kapni 80 forint körüli áron), több zsemlét vagy reszelhetünk hozzá krumplit is, sőt ilyenkor akár a húst is elhagyhatjuk belőle. Ebből lesz a hamis fasírt. Ehhez már csak egy kis köret kell (pl rízs) és kész is a vacsora.
Már az előző cikkben is említettem, hogy a krumpli ilyenkor a legjobb barátunk, hiszen olcsó és számos étel elkészíthető belőle. Ilyen például gyermekkori kedvencem a krumplipogácsa vagy krumpliperec, ahogyan én ismerem.
Először csinálok egy sima krumplipürét, beleütök egy tojást és annyi lisztet teszek hozzá, amennyit felvesz, hogy ne legyen ragadós.
Ezután összegyúrom, ujjnyi vastagra nyújtom, rudakat vagy köröket vagy bármilyen formákat gyártok belőle és forró olajban kisütöm.
Reszelt sajttal vagy tejföllel tálalom, de magában is nagyon finom.
Remélem tetszettek az ötletek, ha van hasonló tippetek, kérlek osszátok meg velem!
Holnap ismét érkezem pár hasonlóan jó és olcsó fogással!
Szép napot mindenkinek!
Nemrég akadtam rá egy fórumon arra a tippre, hogy hogyan készítsünk egy csirkéből, finom és laktató két fogásos menüt.
Vegyünk egy egész csirkét és főzzünk belőle finom húslevest, majd ha elkészült vegyük ki belőle a husit és tegyük egy tepsibe.
Két három tojást keverjünk ki ízlés szerinti fűszerekkel (só, bors stb). Ezt öntsük rá a húsra, szórjuk meg reszelt sajttal, majd süssük szép pirosra!
Ha már leveshús, akkor ide kapcsolódik egy újabb trükk a maradék felhasználására. Készíthetünk belőle pástétomot, ami isteni sima kenyérre vagy pirítósra kenve.
Lecsipegetjük a csontról a húst, turmixgépbe tesszük, bedobunk mellé még egy főtt sárgarépát, egy hagymát, mustárt, petrezselymet és egy kis vajat vagy tejfölt. Ezt összeturmixoljuk, után fűszerezzük majd hűtőben kicsit állni hagyjuk.
Van egy másik fincsi pástétom receptem is. Ehhez 2 vagy 3 szelet maradék felvágottra ( sonkára vagy párizsire), egy kemény tojásra és egy kis vajra van szükségünk. Összeturmixoljuk és hűtőben állni hagyjuk egy kicsit.
A fasirt is egy egész olcsó étel lehet, ha az ember megfelelően készíti el. Például rakhatunk bele különböző friss vagy fagyasztott mexikói zöldségkeveréket is. Adhatunk hozzá tömlős sajtot is (az auchanban 2 havonta lehet kapni 80 forint körüli áron), több zsemlét vagy reszelhetünk hozzá krumplit is, sőt ilyenkor akár a húst is elhagyhatjuk belőle. Ebből lesz a hamis fasírt. Ehhez már csak egy kis köret kell (pl rízs) és kész is a vacsora.
Már az előző cikkben is említettem, hogy a krumpli ilyenkor a legjobb barátunk, hiszen olcsó és számos étel elkészíthető belőle. Ilyen például gyermekkori kedvencem a krumplipogácsa vagy krumpliperec, ahogyan én ismerem.
Először csinálok egy sima krumplipürét, beleütök egy tojást és annyi lisztet teszek hozzá, amennyit felvesz, hogy ne legyen ragadós.
Ezután összegyúrom, ujjnyi vastagra nyújtom, rudakat vagy köröket vagy bármilyen formákat gyártok belőle és forró olajban kisütöm.
Reszelt sajttal vagy tejföllel tálalom, de magában is nagyon finom.
Remélem tetszettek az ötletek, ha van hasonló tippetek, kérlek osszátok meg velem!
Holnap ismét érkezem pár hasonlóan jó és olcsó fogással!
Szép napot mindenkinek!