Ugrás a fő tartalomra

Spórolós ételek III.

   Mint ahogy azt tegnap ígértem, ma is folytatódik az olcsó ételek receptáradata.

   Először ismét jó öreg barátunkat a burgonyát hozná fel, Sokszor csinálok belőle vacsorára fűszeres sült krumplit. Egyszerűen csak gerezdekre vágom hámozott vagy hámozatlan formában. Ez csak ízlés kérdése, hogy ki hogy szereti. Aztán tepsibe rakom és meglocsolom valamilyen fűszeres olajjal. Én olcsóbb grillfűszert szoktam venni és azt keverem az olajba. Végezetül pedig szép pirosra sütöm. Tálaláskor tejfölt rakunk mellé, de a nélkül is nagyon finom.



   Ha nasira vágyunk, akkor pedig házi chipset készítek belőle, a következő módon. Meghámozom a burgonyákat és krumplihámozóval nagyon vékonyan felszeletelem. A szeleteket forró olajban kisütöm és utólag fűszerezem, vagy tepsibe rakom őket, fűszeres olajjal meglocsolom és megsütöm őket.




   Egyik előző cikkemben katt ide az előzményhez! említettem a bundás kenyeret, mint spórolós ételt. Most nézzük meg franciásan elkészített változatát is!
A kenyeret felszeleteljük, jénaiba tesszük őket és leöntjük tojással, és egy kis tejjel (ez akár el is hagyható) kikevert tejföllel. A tetejét némi zöld fűszerrel és reszelt sajttal hintjük meg és már mehet is a sütőbe. :D




   Következő ötleteim a rizshez kapcsolódnak.



 Az egyik igen egyszerű. Én imádom és gyakran eszem ebédre is, nem csak szűkös időkben. Megfőzök egy adag rizset, még melegen tányérra rakom és megszórom reszelt sajttal. Ha akad otthon egy kis tejföl ízlés szerint azt is tehetünk rá.
   A másik a rizses egytál, ami szintén nagyon finom. Azért szeretem elkészíteni, mert ezerféle változata lehet attól függően, hogy éppen mi van otthon. Megfőzzük a rizset, aztán pedig összekeverjük mindenfélével ami a hűtőben van. Jöhet bele maradék felvágott, zöldségféle, kukorica, virsli stb.  Ehhez hozzáadunk még egy kis tojással elkevert tejfölt, Tepsibe öntjük, megszórjuk reszelt sajttal és megsütjük.





   Az úgynevezett somogyi tészta is nagyon jó lehet a nehezebb időkben. Pörkölt alapot készítünk (hagyma, pirospaprika, némi fűszer). Ezt kell összekeverni a kifőzött tésztával. Tejföllel tálaljuk.


 
   Ezen receptek mellett még számos közismert étel is van, ami szintén fillérekből elkészíthető. Ilyen például a húsleves (farhátból, pulykanyakból stb), gulyásleves, tejfölös krumplileves, paprikás krumpli, tejbegríz, tejberízs, krumplifőzelék, melegszendvics, fahéjas almaleves, grízes tészta, tejszínes spagetti, zúzapörkölt stb stb, Ez csak pár ötlet volt még a teljesség igénye nélkül.

  Remélem ismét sikerül egy kis segítséget adnom. Holnap ismét érkezem hasonló jó ötletekkel.

Mindenkinek szép napot!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü