A minap egy beszélgetést csíptem el a villamoson két nő között, akik azon filóztak mit is főzzenek. Hosszas tanácskozás után rá is találtak a szuper ötletnek tűnő sült csirkecombra. de akkor jött a második talány. Mi legyen hozzá a köret? Az egyik nő feldobta a krumplipürét , mint alternatíva, de a másik azonnal elvetette, mondván: "Az olyan unalmas!"
Na ennek a beszélgetésnek az alapján született meg bennem a mai bejegyzés gondolata. Ugyanis a krumplipürében rengeteg lehetőség van. Ha ügyesen kombináljuk vele a fűszereket és az egyéb hozzávalókat sose fogjuk megunni!
Én gyerekkoromban legjobban úgy szerettem, ha a són kívül nem is volt benne más fűszer és rengeteg vajjal volt megtörve. Ma már ezt a verziót ritkábban készítem, mert sikerül összegyűjtenem pár olyan változatot amik megfosztották trónjától a gyerekkori kedvencet.
Rusztikus
Ennél a változatnál egy adag kisebb kockákra vágott szalonnát és egy fej hagymát serpenyőben összepirítunk, majd a kisült zsírjával együtt a krumplira öntjük és ezzel törjük meg. Itt nem baj, ha nem lesz teljesen krémes a püré. Sőt, szerintem az a jobb, ha csak éppen törjük össze a burgonyát, hogy maradjanak benne közepes darabok.
Hagymás- tejfölös
Elhiszitek, hogy a krumplipüré lehet olyan ízű, mint a hagymás- tejfölös chips? Ehhez a burgonyát jó sok tejföllel kell megtörni, majd hozzákeverni egy adag szárított metélőhagymát. És tádááám, már kész is különleges ízélmény!
Keleties, különleges
Kevéske vajjal, több tejjel és ízlés szerinti szerecsendióval krémesre pürésítve.
Sajtosan
A pürébe utólag keverem bele a füstölt sajtot vagy a tejszínes krémsajtot.
Zöldségesen
Itt is a kész, vajjal áttört, sózott, borsozott pürébe teszem utólag a zöldséget, ami lehet mexikói zöldségkeverék, spenót, sóska, zöldborsó, fokhagymával pirított csiperke stb.
Mediterrán
Ezt leginkább sült halakhoz szoktam készíteni. Itt is a kész, kicsi vajjal és sóval megtört pürébe teszem a kimagozott, apróra vágott olívabogyót, majd ráreszelek még egy kis citromhéjat és az egészet jó alaposan összekeverem.
Számotokra melyik hangzik a legjobban?
Na ennek a beszélgetésnek az alapján született meg bennem a mai bejegyzés gondolata. Ugyanis a krumplipürében rengeteg lehetőség van. Ha ügyesen kombináljuk vele a fűszereket és az egyéb hozzávalókat sose fogjuk megunni!
Én gyerekkoromban legjobban úgy szerettem, ha a són kívül nem is volt benne más fűszer és rengeteg vajjal volt megtörve. Ma már ezt a verziót ritkábban készítem, mert sikerül összegyűjtenem pár olyan változatot amik megfosztották trónjától a gyerekkori kedvencet.
Rusztikus
Ennél a változatnál egy adag kisebb kockákra vágott szalonnát és egy fej hagymát serpenyőben összepirítunk, majd a kisült zsírjával együtt a krumplira öntjük és ezzel törjük meg. Itt nem baj, ha nem lesz teljesen krémes a püré. Sőt, szerintem az a jobb, ha csak éppen törjük össze a burgonyát, hogy maradjanak benne közepes darabok.
Hagymás- tejfölös
Elhiszitek, hogy a krumplipüré lehet olyan ízű, mint a hagymás- tejfölös chips? Ehhez a burgonyát jó sok tejföllel kell megtörni, majd hozzákeverni egy adag szárított metélőhagymát. És tádááám, már kész is különleges ízélmény!
Keleties, különleges
Kevéske vajjal, több tejjel és ízlés szerinti szerecsendióval krémesre pürésítve.
Sajtosan
A pürébe utólag keverem bele a füstölt sajtot vagy a tejszínes krémsajtot.
Zöldségesen
Itt is a kész, vajjal áttört, sózott, borsozott pürébe teszem utólag a zöldséget, ami lehet mexikói zöldségkeverék, spenót, sóska, zöldborsó, fokhagymával pirított csiperke stb.
Mediterrán
Ezt leginkább sült halakhoz szoktam készíteni. Itt is a kész, kicsi vajjal és sóval megtört pürébe teszem a kimagozott, apróra vágott olívabogyót, majd ráreszelek még egy kis citromhéjat és az egészet jó alaposan összekeverem.
Számotokra melyik hangzik a legjobban?