Ugrás a fő tartalomra

Újbuda ékszerdoboza: a Bártfai Vendéglő

   A Bártfai utca nyugalmas csendjében megbújik egy étterem, mely kifinomultságával és sikkességével méltán kaphatná meg a kerület ékszerdoboza címet.
A hangulat kellemes, az ételek fantasztikusak, a személyzet pedig átlagon felüli kedvességgel fordul a vendéghez.
A lágy jazz mindent átölelő ritmusai remekül kiegészítik az étterem visszafogott eleganciáját, ezzel egy különleges ünnepi atmoszférát teremtve.
Ünnepi vacsorákhoz, romantikus randikhoz vagy csak ha ki szeretnénk szakadni egy étkezés erejéig a szürke hétköznapokból, akkor a Bártfai Vendéglő lesz a tökéletes választás.
Nem véletlen választottam én is ezt a csodás kis helyet a 30. szülinapom megünnepléséhez.






   Már amikor belépsz tudod, hogy jó helyen vagy. Az őszinte, kedves mosolyok az arcokon amikor köszöntenek és utána sem engedik ám el a kezed! Készséges segítséget kapsz akár a az étel- akár az itallapról való választásnál, hisz az itt dolgozók célja az, hogy kellemesen töltsd el azt az 1- 2 órát amit az étkezésre szánsz.





   Et voila, nem is kell sok idő és téged is megszáll az a nyugalom és boldogság ami a helyből árad. Kortyolgatod az italod, míg várod a megrendelt ételt, hallgatod a kellemes zenét és azon veszed észre magad, hogy egy másik dimenzióba kerültél, ahol nincs stressz, nincs kapkodás csak meghittség és boldogság.
Imádtam ebben a légkörben ünnepelni a születésnapom!




  Kis csapatunk végigkóstolta a legszélesebb skálát amit csak 4 ember megtehet. Került az asztalunkra marhapoha vadasan, jércemell bazsalikommal grillezve , ropogós malac császárhús zöldalmás karalábéval és könnyű, nőies grillezett juhgomolya koktélparadicsomos balzsamos mesclan salátával. Aztán ki - ki a saját szájíze szerint borral vagy málnás -rozmaringos limonádéval öblítette le.







  Hiba nem volt, csak szemet gyönyörködtető tálalás, csodás színek a tányéron és mennyei ízkombinációk.



   A hab a tortán pedig valóban a torta volt. Az a roppanós tetejű csokoládétorta, mely alól a a roppanás pillanatában finoman kifolyik egy kis krém.
Én nem vagyok egy nagy csokitorta imádó, mert valahogy nekem túl édes és az egész sok, de ez a csokitorta tökéletes volt. Egyáltalán nem volt gej, csak pont annyira édes amennyire kell.
A plusz kedvesség amivel érkezett pedig könnyeket csalt a szemembe. Kis gyertyával és a háttérben szóló boldog születésnapot dallal érkezett az asztalunkhoz. Nagyon rég tapasztaltam számomra idegen emberektől ekkora figyelmességet és kedvességet.





Mindezen csodás ételek és élmények tükrében bátran merem ajánlani nektek a Bártfai Vendéglőt legyen szó különleges alkalomról vagy egy szimpla családi vacsoráról.



Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld ne...

Mr. Kumpir végre Magyarországon!

   Számos európai nagyváros után végre Magyarországon is megnyitotta kapuit a Mr. Kumpir.   A török étteremlánc a Westend City Centerben nyitotta meg első üzletét, ami rövid idő alatt hatalmas népszerűségre tett szert. kép forrása: www.facebook.com/pages/Debreczeni-Zita-Fan-Club/317404023728?fref=ts  Nekem is volt szerencsém ellátogatni oda a Szerelmemmel.       A kumpir lényege, hogy egy hatalmas héjában sült burgonyát kettévágnak a belsejét pedig összekeverik egy kis vajjal és sajttal. Ettől nagyon finom krémes lesz. Ezek után pedig tetszés szerint választhatunk bele a feltétekből, például virsli karikákat, kukoricát,csirkehúst, paradicsomot, paprikát, babot, valamint kérhetünk rá különböző önteteket  vagy akár francia salátát is.    Nagyon laktató, az adagok pedig óriásiak. Én személy szerint nem is bírtam az egészet megenni.    Az árait tekintve maga a kumpir nem túl olcsó, de kárpótolhat minke...

Top 3 török sorozat

   Még mindig dübörög a Szulejmán láz, a nemrégen debütált Szultána pedig csak még tovább növeli a török sorozatok rajongóinak számát. Mások ezek, mint a korábban megszokott Dél- amerikai sablonos forgatókönyvű limonádék. Sokkal izgalmasabbak, kiszámíthatatlanabbak és a karakterek is szuperek.    Ma az 3 kedvencemet szedtem össze belőlük. Ezek többsége még nem ment egyik magyar tévécsatornán sem, így csak feliratosan érhetők el a részek, de szerintem megéri belekezdeni.     1. Az éjszaka királynője Meryem Uzerli új sorozata, ami már látható az Izaura Tv-n. Rövidke, mindössze 35 részes eredetileg (de gondolom jó magyar szokáshoz híven ezt is ezer darabra darabolják majd), mivel Törökországban nem volt nagy sikere. Szerintem viszont zseniális. Elképesztően jó színészek játszanak benne, nagyon érdekesek a karakterek és maga a történet is fordulatos.   A főszereplő Selin (Meryem Uzerli) és Kartal. Kartal kiskorában elveszíti édesapját, így Azi...