Itt a jó idő, itt a grill szezon, irány a kert! Nincs is annál jobb érzés, mint amikot az ember összeül a családjával és/ vagy a barátaival és közösen készítik, majd fogyasztják el az ételt. A háttérben kellemes zene szól, az asztalon hűs limonádé és mindent beleng a jókedv , a grill ételek mennyei illata és a felszabadult nevetés. Nincs ennél jobb kikapcsolódás a világon! Ugye, hogy így van?
Bár a hangulat mindenhol egyezik, az változó, hogy mi kerül a grillre. Mondhatnánk, ahány ház annyi szokás. Vannak akik a saslik jellegű nyársakat, mások a nehezebb, pácolt húsokat részesítik előnyben.
Mi nagyon vegyes dolgokat válogatunk ilyenkor össze. Szokott lenni tzatziki saláta, pácolt csirkemell, grillkolbászok és nagyon- nagyon sok zöldség.
Sokan elfelejtik vagy esetleg nem is tudják, hogy a legtöbb zöldség nem csak hogy alkalmas, hanem egyenesen isteni grillen megsütve. Elkészítésükhöz pedig pár perc is elég., hiszen nem kell őket teljesen puhára sütni, elég, ha csak a felületüket sütjük át, hogy belül még finom, roppanósak maradjanak. A legjobb grillzöldségek például a cukkini, a padlizsán, a kaliforniai paprika,a hagyma, a spárga, az édesburgonya, sőt a zsenge sárgarépa is nagyon finom tud lenni.
Ha a grillezés végén pedig már csak a parázs maradt a grill alatt, akkor kapjuk le a rácsot és dobjunk a parázsba pár alufóliába csomagolt kukoricacsövet és néhány középen bevágott, zöld fűszeres krémsajttal megtöltött burgonyát szintén alufóliába csomagolva és adjunk nekik háromnegyed órát, hogy szép nyugodtan megsüljenek. Mindegyik fantasztikus lesz!
Ne féljetek az ízektől, nyugodtan kísérletezzetek, hisz a zöldségeknek ugyanúgy helyük van a grillen, mint a húsoknak! Ráadásul egészségesek is és hús mellé fogyasztva könnyíthetitek vele az étkezést is.
Ti milyen zöldségeket szoktatok grillezni?
Bár a hangulat mindenhol egyezik, az változó, hogy mi kerül a grillre. Mondhatnánk, ahány ház annyi szokás. Vannak akik a saslik jellegű nyársakat, mások a nehezebb, pácolt húsokat részesítik előnyben.
Mi nagyon vegyes dolgokat válogatunk ilyenkor össze. Szokott lenni tzatziki saláta, pácolt csirkemell, grillkolbászok és nagyon- nagyon sok zöldség.
Sokan elfelejtik vagy esetleg nem is tudják, hogy a legtöbb zöldség nem csak hogy alkalmas, hanem egyenesen isteni grillen megsütve. Elkészítésükhöz pedig pár perc is elég., hiszen nem kell őket teljesen puhára sütni, elég, ha csak a felületüket sütjük át, hogy belül még finom, roppanósak maradjanak. A legjobb grillzöldségek például a cukkini, a padlizsán, a kaliforniai paprika,a hagyma, a spárga, az édesburgonya, sőt a zsenge sárgarépa is nagyon finom tud lenni.
Ha a grillezés végén pedig már csak a parázs maradt a grill alatt, akkor kapjuk le a rácsot és dobjunk a parázsba pár alufóliába csomagolt kukoricacsövet és néhány középen bevágott, zöld fűszeres krémsajttal megtöltött burgonyát szintén alufóliába csomagolva és adjunk nekik háromnegyed órát, hogy szép nyugodtan megsüljenek. Mindegyik fantasztikus lesz!
Ne féljetek az ízektől, nyugodtan kísérletezzetek, hisz a zöldségeknek ugyanúgy helyük van a grillen, mint a húsoknak! Ráadásul egészségesek is és hús mellé fogyasztva könnyíthetitek vele az étkezést is.
Ti milyen zöldségeket szoktatok grillezni?