Ha jártatok már az ünnepi időszakban az Ikeában, akkor biztosan találkoztatok az étterem részen vagy az üzlet polcain a svéd punccsal, a glöggel.
Én idén kóstoltam meg először és azonnal megszerettem. Finom volt, meleg és nagyon harmonikusan fűszerezett. Azonnal vettem is belőle egy üveggel, de mivel én a karácsonyi káosz miatt december eleje után már nem megyek a durván tömegnyomoros Ikeába, így azonnal felmerült bennem a kérdés, hogyha ez az üveg elfogyott honnan szerzek még.
Hazaérve azonnal elkezdtem kutakodni a recept után és pár perc alatt meg is találtam, ma este pedig ki is próbáltam. Az eredmény, fantasztikus lett!
Gondoltam megmutatom nektek is a receptet, hátha szívesen kipróbálnátok!
Hozzávalók (4 fő részére):
1 narancs
750 ml jó minőségű, száraz vörösbor
250 ml fehér rum vagy vodka
200 g nádcukor
20 db kardamommag
10 db szegfűszeg
1 egész fahéjrúd
1 kb. 3 cm-es darab friss gyömbér
70 g mazsola (ezt akár el is hagyhatjuk belőle)
1 db csillagánizs
egy kevéske szeletelt mandula
A naranccsal kezdünk: lereszeljük a héját és kifacsarjuk a levét, majd egy nagy lábasba tesszük, hozzáadjuk a mandula kivételével az összes hozzávalót és kb. 1,5 órán át a legkisebb lángon főzzük. Ha letelt az idő a glöggöt átszűrjük egy szűrőn és mandulával tálaljuk.
Ennyi az egész. Nem túl bonyolult.
Ha nem vagyunk nagy alkohol fogyasztók vagy megkóstoltatnánk a gyerekekkel is, akkor készítsük el alkoholmentes változatban!
Ehhez mindössze csak ki kell cserélnünk a receptben a vörösbort és a rumot/vodkát fekete teára.
Tökéletes ital a karácsonyváró estékhez!
Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal is, ezzel segítve, hogy a Premium Barbie blog híre még több nőhöz eljusson!
Én idén kóstoltam meg először és azonnal megszerettem. Finom volt, meleg és nagyon harmonikusan fűszerezett. Azonnal vettem is belőle egy üveggel, de mivel én a karácsonyi káosz miatt december eleje után már nem megyek a durván tömegnyomoros Ikeába, így azonnal felmerült bennem a kérdés, hogyha ez az üveg elfogyott honnan szerzek még.
Hazaérve azonnal elkezdtem kutakodni a recept után és pár perc alatt meg is találtam, ma este pedig ki is próbáltam. Az eredmény, fantasztikus lett!
Gondoltam megmutatom nektek is a receptet, hátha szívesen kipróbálnátok!
Hozzávalók (4 fő részére):
1 narancs
750 ml jó minőségű, száraz vörösbor
250 ml fehér rum vagy vodka
200 g nádcukor
20 db kardamommag
10 db szegfűszeg
1 egész fahéjrúd
1 kb. 3 cm-es darab friss gyömbér
70 g mazsola (ezt akár el is hagyhatjuk belőle)
1 db csillagánizs
egy kevéske szeletelt mandula
A naranccsal kezdünk: lereszeljük a héját és kifacsarjuk a levét, majd egy nagy lábasba tesszük, hozzáadjuk a mandula kivételével az összes hozzávalót és kb. 1,5 órán át a legkisebb lángon főzzük. Ha letelt az idő a glöggöt átszűrjük egy szűrőn és mandulával tálaljuk.
Ennyi az egész. Nem túl bonyolult.
Ha nem vagyunk nagy alkohol fogyasztók vagy megkóstoltatnánk a gyerekekkel is, akkor készítsük el alkoholmentes változatban!
Ehhez mindössze csak ki kell cserélnünk a receptben a vörösbort és a rumot/vodkát fekete teára.
Tökéletes ital a karácsonyváró estékhez!
Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal is, ezzel segítve, hogy a Premium Barbie blog híre még több nőhöz eljusson!