Ugrás a fő tartalomra

Téli, fűszeres forralt bor

   A tél szinte elképzelhetetlen finom forralt bor nélkül.
Én magam például imádom átmelegíteni vele a hidegtől átfagyott kezeimet, amikor a karácsonyi vásárban sétálgatunk a Szerelmemmel.
De otthon is szívesen iszogatok belőle esténként, amikor egy kis ellazulásra vágyom. Miközben készül gyorsan meggyújtok pár illatos gyertyát, kistányérra teszek egy pár mézes puszedlit, előkészítek egy puha takarót, aztán csak bebújok alá és élvezem a megteremtett kellemes hangulatot.




  Kétségtelen, hogy a jó forralt bor alapja a minőségi alkohol. De nem kell azonnal egy több ezer forintos palackra gondolni. Én legtöbbször a BB borokból válogatok ehhez az italhoz, valami száraz vöröset. Aztán jöhet a fűszer. Ha túl fáradt vagyok és nincs kedvem ezzel babrálni, akkor előre csomagolt forralt bor fűszert veszek a boltban. Ezkenek többségében megtalálható minden, ami az ízlésemnek megfelel: szegfűszeg, fahéj, citrushéj, ánizs. Ehhez már csak némi cukrot vagy mézet kell hozzáadni.
Egyetlen szabály van csak! A nevével ellentétben a forralt bort nem szabad felforralni, mert az alkohol azonnal elpárolog belőle. Inkább csak finoman melegítsük a kívánt hőmérsékletre. 

  Érdekes tény, de ez a forró, fűszeres ital nem csak az ünnepi hangulat megteremtéséhez vagy az esti ellazuláshoz használható, hanem gyógyításra is.
A hőmérsékletének és a fűszerességének köszönhetően ugyanis csökkenti a gyulladásos eredetű panaszokat és kiváló baktérium - és vírusölő hatással is rendelkezik.
Szóval érdemes belőle elfogyasztani egy- egy pohárral a téli, megfázásos időszakban.








Hozzávalók 4 főre:

1 l száraz vörösbor
8 dkg cukor
1 db fahéjrúd
5-6 db szegfűszeg
2 db ánizs
fél citrom leve




   A bort lábasba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és a fűszereket, majd finoman melegítjük addig, amíg elég forró nem lesz, de még nem forr.
Miután kész, levesszük a tűzről és 3 percig pihentetjük még a fedő alatt, hogy a fűszerek megfelelően átjárják a bort.
Végül poharakba töltjük, megkínáljuk vele a barátainkat és közösen gyönyörködünk az ünnepi fényekben.






Egészségetekre! :)






Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld ne...

Mr. Kumpir végre Magyarországon!

   Számos európai nagyváros után végre Magyarországon is megnyitotta kapuit a Mr. Kumpir.   A török étteremlánc a Westend City Centerben nyitotta meg első üzletét, ami rövid idő alatt hatalmas népszerűségre tett szert. kép forrása: www.facebook.com/pages/Debreczeni-Zita-Fan-Club/317404023728?fref=ts  Nekem is volt szerencsém ellátogatni oda a Szerelmemmel.       A kumpir lényege, hogy egy hatalmas héjában sült burgonyát kettévágnak a belsejét pedig összekeverik egy kis vajjal és sajttal. Ettől nagyon finom krémes lesz. Ezek után pedig tetszés szerint választhatunk bele a feltétekből, például virsli karikákat, kukoricát,csirkehúst, paradicsomot, paprikát, babot, valamint kérhetünk rá különböző önteteket  vagy akár francia salátát is.    Nagyon laktató, az adagok pedig óriásiak. Én személy szerint nem is bírtam az egészet megenni.    Az árait tekintve maga a kumpir nem túl olcsó, de kárpótolhat minke...

Top 3 török sorozat

   Még mindig dübörög a Szulejmán láz, a nemrégen debütált Szultána pedig csak még tovább növeli a török sorozatok rajongóinak számát. Mások ezek, mint a korábban megszokott Dél- amerikai sablonos forgatókönyvű limonádék. Sokkal izgalmasabbak, kiszámíthatatlanabbak és a karakterek is szuperek.    Ma az 3 kedvencemet szedtem össze belőlük. Ezek többsége még nem ment egyik magyar tévécsatornán sem, így csak feliratosan érhetők el a részek, de szerintem megéri belekezdeni.     1. Az éjszaka királynője Meryem Uzerli új sorozata, ami már látható az Izaura Tv-n. Rövidke, mindössze 35 részes eredetileg (de gondolom jó magyar szokáshoz híven ezt is ezer darabra darabolják majd), mivel Törökországban nem volt nagy sikere. Szerintem viszont zseniális. Elképesztően jó színészek játszanak benne, nagyon érdekesek a karakterek és maga a történet is fordulatos.   A főszereplő Selin (Meryem Uzerli) és Kartal. Kartal kiskorában elveszíti édesapját, így Azi...