Ugrás a fő tartalomra

TESZT: Avon Life illatok

   Azt hiszem nincs már olyan nő aki ne hallott volna valamilyen formában az Avon új illatpárjáról, amit maga Kenzo Takada tervezett. Ő Párizs első japán divattervezője, aki immár négy évtizede varázsolja el egyedi ruhakölteményeivel és illatkreációival a világot. Munkásságával az élet pozitív oldalára és az életvidám szemléletmódra igyekszik felhívni a figyelmet. Ezt próbálta átadni az Avon Life illatok által is.




   Bevallom engem már az első hírek felröppenése lázba hozott, így alig vártam, hogy hozzájussak a parfümhöz és megismerkedhessek a végeredménnyel.
Kivételesen most a Jegikémet is megjutalmaztam egy parfümmel, hogy ne csak mindig nekem rejtsenek ajándékot az érkező csomagok. Egyébként is szeretem, ha az öltözékünk vagy a parfümünk harmonizál egymással, ezzel még jobban jelezve, hogy mi egy erős, összetartó kis "csapatot" alkotunk.





  Maguk az üvegek nagyon egyszerűek és letisztultak, a kupakok viszont visznek bele egy kis különlegességet, amitől az egész annyira elegánssá válik számomra.
A női parfüm kupakja elképesztően gyönyörű, benne van minden ami a nőt nővé teszi. Különlegesség, kecsesség és ragyogás. Azonnal el is kezdtem gondolkodni azon, hogy az üveg kiürülése után hogyan tudnám méltó módon hasznosítani.





   Az üveg tartalmát tekintve először a férfi illattal ismerkedtem meg, mert Jegi kb. semeddig sem bírt várni, még a képe elkészültéig sem, azonnal ki kellett próbálnia.
A leírás szerint a fás- fűszeres illatkategóriába tartozik, fő illatjegyei a feketebors, az ibolyalevelek és a cédrusfa.
Szerintem nagyon szexi pasis illat lett! Igazán körülírni sem tudnám, de nem is kell. Bejön és pont. Úgy ahogy van, minden összetevőjével együtt. Tökéletes illatkreáció lett.





  Ezek után persze alig vártam, hogy kipróbáljam a női változatot is. Valami hasonlóan jóra számítottam, de csalódnom kellet.
Az üveg ugyanis egy tipikus Avonos illatot rejtett, bár volt benne némi plusz ami a megszokottól eltérő. Ettől még nem nyűgözött le.
A virágos -fás illatkategóriába tartozik, fő illatjegyei a vízililiom, az ibolya és az írisz.




  Bőrre és ruhára fújva is szokványos az illata, ami viszont nagyon tartós. Még fürdéskor is igen nehéz lemosni. Az ilyen fokú tartósságot én plusz ponttal jutalmaznám. Ugyanez igaz természetesen a férfi változatra is.
Ruhán viszont pár nap elteltével már változik az illata és kicsit púderes, nagymamás lesz. Nem biztos, hogy mindenkinek ez jut róla eszébe, de nekem a nagymamám tényleg ilyen púderes illatot használ, e miatt asszociálok azonnal erre.


   Összességében tehát az Avon Life férfi illatát zseniálisra, a női viszont csak átlagosra értékelném.






Ti próbáltátok már őket? Mit gondoltok róluk?



Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,