A crumble (magyarosítva morzsasüti) egy angol édesség, ami mára meghódította az egész világot. Ez nem is csoda, hiszen elképesztően finom, öt perc alatt összeállítható és szezonális gyümölcsökből elkészítve nagyon olcsó.
Én pár napja ismerkedtem meg ezzel az édességgel, amikor az instagramon felfedeztem egy képen.
Azonnal utánanéztem mi is ez pontosan, honnan származik és hogyan kell elkészíteni. Már ekkor nagyon megfogta a fantáziámat. Maga a morzsa mindössze 3 hozzávalóból készül, a töltelék pedig lehet szinte bármi. Alma, szilva, banán, körte, cseresznye stb, és ami a legjobb, hogy sós változat is készíthető belőle zöldségekkel.
Most, első alkalommal egy szilvás- fahéjasat készítettem, ennek a receptjét osztom meg veletek.
Hozzávalók:
12,5 dkg vaj
12,5 dkg liszt
10 dkg cukor
80 dkg szilva
őrölt fahéj
A vajat nagyjából elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább morzsolgatjuk. Fontos, hogy semmiképp se gyúrjuk a keveréket, tényleg csak az ujjainkkal morzsoljuk, mert nem egy egybeálló tésztát kell kapjunk a végén.
A szilvát kimagozzuk, negyedekre vágjuk, majd egyenletesen elterítjük egy kivajazott tűzálló tál alján. Ezután jöhet rá ízlés szerinti mennyiségű őrölt fahéj, végül pedig a morzsa.
180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje meg nem pirul.
Én beleszerettem ebbe a sütibe, mert könnyű, szaftos és nem lehet elrontani!
Jó étvágyat hozzá!
Én pár napja ismerkedtem meg ezzel az édességgel, amikor az instagramon felfedeztem egy képen.
Azonnal utánanéztem mi is ez pontosan, honnan származik és hogyan kell elkészíteni. Már ekkor nagyon megfogta a fantáziámat. Maga a morzsa mindössze 3 hozzávalóból készül, a töltelék pedig lehet szinte bármi. Alma, szilva, banán, körte, cseresznye stb, és ami a legjobb, hogy sós változat is készíthető belőle zöldségekkel.
Most, első alkalommal egy szilvás- fahéjasat készítettem, ennek a receptjét osztom meg veletek.
Hozzávalók:
12,5 dkg vaj
12,5 dkg liszt
10 dkg cukor
80 dkg szilva
őrölt fahéj
A vajat nagyjából elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább morzsolgatjuk. Fontos, hogy semmiképp se gyúrjuk a keveréket, tényleg csak az ujjainkkal morzsoljuk, mert nem egy egybeálló tésztát kell kapjunk a végén.
A szilvát kimagozzuk, negyedekre vágjuk, majd egyenletesen elterítjük egy kivajazott tűzálló tál alján. Ezután jöhet rá ízlés szerinti mennyiségű őrölt fahéj, végül pedig a morzsa.
180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje meg nem pirul.
Én beleszerettem ebbe a sütibe, mert könnyű, szaftos és nem lehet elrontani!
Jó étvágyat hozzá!