Amint odakint lehűl a levegő mindenki elkezd vágyni a melegségre. Ezért forró italokkal, vastag, puha anyagokkal és lélekmelegítő ételekkel kényeztetjük magunkat.
Én ilyenkor mindennél jobban vágyom a gyömbér, a fahéj és a szegfűszeg ízeire. Ezeket igyekszem is minél több ételbe belecsempészni.
Az őszi időkben nagy kedvenceim az ezekkel a fűszerekkel ízesített gyümölcslevesek, melyek nem csak finomak, de nagyon gyorsan el is készülnek.
Ilyen például a fincsi karamellás- fűszeres almaleves. Ennek a receptjét hoztam el Nektek ma.
Hozzávalók:
3-4 alma
3-4 ek. cukor
őrölt fahéj
szegfűszeg
tejszín
kicsi liszt
Az almákat meghámozzuk és feldaraboljuk. A cukrot a lábasba tesszük és karamellizáljuk. Amikor már jó illata van, hozzáadjuk az almákat és összeforgatjuk a karamellel. Egy- két percig kevergetjük, hogy a gyümölcs jól átvegye az ízt, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk. Hozzáadjuk az ízlés szerinti fahéjat és a szegfűszeget, egy csipet sót és ha szükséges még cukrot, majd hagyjuk főni az egészet addig, amíg az almadarabok meg nem puhulnak. Ekkor liszttel és tejszínnel behabarjuk és már kész is!
Ugye milyen egyszerű? És nagyon nagyon finom is!
Sok sikert és jó étvágyat hozzá!
Én ilyenkor mindennél jobban vágyom a gyömbér, a fahéj és a szegfűszeg ízeire. Ezeket igyekszem is minél több ételbe belecsempészni.
Az őszi időkben nagy kedvenceim az ezekkel a fűszerekkel ízesített gyümölcslevesek, melyek nem csak finomak, de nagyon gyorsan el is készülnek.
Ilyen például a fincsi karamellás- fűszeres almaleves. Ennek a receptjét hoztam el Nektek ma.
Hozzávalók:
3-4 alma
3-4 ek. cukor
őrölt fahéj
szegfűszeg
tejszín
kicsi liszt
Az almákat meghámozzuk és feldaraboljuk. A cukrot a lábasba tesszük és karamellizáljuk. Amikor már jó illata van, hozzáadjuk az almákat és összeforgatjuk a karamellel. Egy- két percig kevergetjük, hogy a gyümölcs jól átvegye az ízt, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk. Hozzáadjuk az ízlés szerinti fahéjat és a szegfűszeget, egy csipet sót és ha szükséges még cukrot, majd hagyjuk főni az egészet addig, amíg az almadarabok meg nem puhulnak. Ekkor liszttel és tejszínnel behabarjuk és már kész is!
Ugye milyen egyszerű? És nagyon nagyon finom is!
Sok sikert és jó étvágyat hozzá!