Ugrás a fő tartalomra

Tejszínes - spárgás penne

    Igyekszem mindig nyitott lenni az újdonságokra és folyamatosan bővíteni az ismereteimet minden téren. Nincs ez másképp a konyhában sem. Folyamatosan  ismerkedem a fűszerekkel, gyümölcsökkel és zöldségekkel.
   Mivel már régóta szemeztem a spárgával a tavalyi szezonban alaposan utánaolvastam és vettem egy nagy csokorral a zöld változatból. Akkor egy isteni krémleves készült belőle, ami nagy sikert aratott a családom körében. Ennek sikerén felbuzdulva amint megjelentek a piacon az első spárgaadagok én máris bevásároltam belőle és új ötletekkel felfegyverkezve vágtam neki az elkészítésének.





   Lett belőle párolt spárga, köretként a husik mellé, néhány percre fűszeres olívaolajban pácolva pedig grillkülönlegesség. 

De végül mégis a tejszínnel készült penne lett a kedvencem.
Ma ezt a receptet szeretném megosztani Veletek.









Hozzávalók:

1 csokor zöldspárga 
1 kis doboz főzőtejszín
1 csomag teljes kiőrlésű penne tészta
5-6 gerezd fokhagyma
1 csipet őrölt szerecsendió
1 kis olívaolaj




   A fokhagymákat nagyon apróra vágjuk és egy kis olívaolajon megdinszteljük. A spárgákat megmossuk, fás végeit levágjuk,  kis darabokra szeleteljük és rádobjuk a fokhagymára. 
Néhány percig együtt pirítjuk őket, majd hozzáadjuk a a főzőtejszínt és folyamatos kevergetés mellett hagyjuk besűrűsödni. Közben ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, esetleg még fokhagymával és őrölt szerecsendióval.
Amint a tejszín megfelelően sűrű lesz levesszük  a tűzről és ráöntjük a már kifőtt és leszűrt pennére.
Reszelt sajttal bőségesen megszórva tálaljuk.








   Ajánlom ezt a receptet kezdő háziasszonyoknak és olyanoknak is akik még csak most ismerkednek a spárga ízével.





   Én tartottam tőle először, de szinte az első falat után beleszerettem az ízébe. 
A következő vállalkozás pedig a fehér spárga lesz, ami ha jól tudom sokkal markánsabb ízzel bír, mint a gyengébb zöld társa. Mindenesetre az arról szerzett tapasztalataimról is beszámolok majd és ha tudok, akkor valami jó receptet is hozok hozzá.





Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld ne...

Mr. Kumpir végre Magyarországon!

   Számos európai nagyváros után végre Magyarországon is megnyitotta kapuit a Mr. Kumpir.   A török étteremlánc a Westend City Centerben nyitotta meg első üzletét, ami rövid idő alatt hatalmas népszerűségre tett szert. kép forrása: www.facebook.com/pages/Debreczeni-Zita-Fan-Club/317404023728?fref=ts  Nekem is volt szerencsém ellátogatni oda a Szerelmemmel.       A kumpir lényege, hogy egy hatalmas héjában sült burgonyát kettévágnak a belsejét pedig összekeverik egy kis vajjal és sajttal. Ettől nagyon finom krémes lesz. Ezek után pedig tetszés szerint választhatunk bele a feltétekből, például virsli karikákat, kukoricát,csirkehúst, paradicsomot, paprikát, babot, valamint kérhetünk rá különböző önteteket  vagy akár francia salátát is.    Nagyon laktató, az adagok pedig óriásiak. Én személy szerint nem is bírtam az egészet megenni.    Az árait tekintve maga a kumpir nem túl olcsó, de kárpótolhat minke...

Top 3 török sorozat

   Még mindig dübörög a Szulejmán láz, a nemrégen debütált Szultána pedig csak még tovább növeli a török sorozatok rajongóinak számát. Mások ezek, mint a korábban megszokott Dél- amerikai sablonos forgatókönyvű limonádék. Sokkal izgalmasabbak, kiszámíthatatlanabbak és a karakterek is szuperek.    Ma az 3 kedvencemet szedtem össze belőlük. Ezek többsége még nem ment egyik magyar tévécsatornán sem, így csak feliratosan érhetők el a részek, de szerintem megéri belekezdeni.     1. Az éjszaka királynője Meryem Uzerli új sorozata, ami már látható az Izaura Tv-n. Rövidke, mindössze 35 részes eredetileg (de gondolom jó magyar szokáshoz híven ezt is ezer darabra darabolják majd), mivel Törökországban nem volt nagy sikere. Szerintem viszont zseniális. Elképesztően jó színészek játszanak benne, nagyon érdekesek a karakterek és maga a történet is fordulatos.   A főszereplő Selin (Meryem Uzerli) és Kartal. Kartal kiskorában elveszíti édesapját, így Azi...