Ugrás a fő tartalomra

Egyszerű mézeskalács

    Rendszeres mézeskalács gyártó vagyok, minden évben sütők belőle egy jó nagy adaggal karácsony előtt, aztán celofánba csomagolva szétosztom a számomra fontos emberek között. Mindenki nagyon szokott örülni neki, van aki egyből el is fogyasztja, de akad olyan is, aki ereklyeként vigyáz rá és gyűjtögeti őket. Én mindkettőnek nagyon örülök, mert egyrészről, ki ne szeretné azt látni, hogy jóízűen falatozzák az általa készített finomságot, másrészről viszont jól esik a szívnek az is, ha valaki gyűjtögeti őket, hiszen ez nagyrabecsülést és hatalmas szeretetet jelent.





   Tavaly a Dr. Oetker által gyártott alapport használtam, idén viszont úgy gondoltam, hogy kipróbálok valami mást.
Hosszas nyomozás után végül rátaláltam egy igazán egyszerű receptre, amit kezdőknek is bátran ajánlok, mert lehetetlen elrontani.




Hozzávalók:

2 bögre liszt
fél bögre porcukor
7 dkg vaj vagy margarin
negyed bögre méz
1 tojás
1 teáskanál sütőpor vagy szódabikarbóna
1 csapott evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
az eredeti receptben ugyan nincs benne, de én raktam bele egy csipetnyi őrölt gyömbért is






   A margarint mikróban picit megolvasztjuk, hogy könnyebb legyen vele dolgozni, majd az összes hozzávalót a tálba tesszük és jó alaposan összegyúrjuk.




   Amint a tészta már jól összeállt és nem ragad, enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd kiszúrjuk belőle a formákat.




   A tepsit vékonyan kikenjük egy kis margarinnal, belefektetjük a figurákat és 170 fokon 8-10 perc alatt készre sütjük.



   Ha díszíteni is szeretnénk, akkor  2 tojásfehérjéhez adjunk annyi porcukrot, hogy felverés után sűrű és kemény, nem csöpögő tojáshabot kapjunk. Ezt aztán nyomózsákba töltjük és kidekoráljuk vele, a már kisült mézeskalácsokat.
Közben hallgassunk karácsonyi zenéket, hogy teljes legyen az ünnepi hangulat! :D





   Sok sikert a sütéshez!



Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü