2013. március 25., hétfő

Különleges csokitojások

   Ismét egy húsvéti tippel állok elő. Most egy igazán különleges csokitojást fogunk elkészíteni.



   Egy kis csokoládéra ( én erre a célra tortabevonót szoktam használni, mert az jobban olvad), néhány kifújt tojásra és egy habzsákra lesz szükség. A tojások belsejének eltávolításakor a héjon a szokásosnál nagyobb lyukat csináljuk.

 

   Olvasszuk meg a csokit, majd töltsük a habzsákba. Ha nincs otthon ilyenünk, akkor megteszi egy nylon zacskó is aminek egy pici lyukat vágunk az egyik sarkán.





     Most pedig nyomjuk a csokit az üres tojáshéjakba.


  Ez után két választásunk lehet. Ha tömör csokitojást akarunk, akkor nincs már több teendők, mint, hogy várjuk a megkeményedést. Ha üregeset akarunk, akkor viszont csorgassuk vissza a fölösleget a tálba.



   Fogyasztás előtt, ha lehámozzuk a héjat, ilyen gyönyörű tojáskákat kapunk.


  Remélem tetszett az ötlet! Jó alkotást!