2013. március 1., péntek

Fincsi forró csoki házilag

      Bár pár napja igazán jó az idő, biztosan lesznek még olyan esték, amikor hidegebb van. Ilyenkor jól tud esni egy kis forró finomság. Mondjuk egy mennyei forró csoki.


     Szükség lesz hozzá, tejre, egy tojásra, csokira (én fehér csokiból szoktam, mert az a kedvencem), és ízlés szerinti fűszerekre, mondjuk fahéjra.



   A tejbe beleütjük a tojást és jól elkeverjük, majd hozzáadunk egy kis kanál fahéjat és újra megkeverjük.
Feltesszük a tűzre és amikor a tej már jó forró, beledobjuk az apróra tört csokidarabokat.
   Addig kevergetjük míg a csoki teljesen el nem olvad a tejben.

   Ezután pohárba öntjük, a teszünk rá egy kis tejszínhabot és azt is megszórjuk fahéjjal.



   És már kész is!


  Jó kortyolgatást mindenkinek!