Ugrás a fő tartalomra

10 dolog ami jó a télben

    A januárra hajlamosak. vagyunk borúsan tekinteni. Hideg és sötét van, a tavasz még olyan messze, eseménytelen és csendes az egész hónap.

  Pedig megint csak a hozzáállásunkon kellene változtatni. A tél hátralévő részét jól is el lehet tölteni, csak meg kell látni a lehetőségeket.


 10 dolog ami jó a télben:

  • Végtelen mozizós estek
Hamar sötétedik, ha már akkor bevackolunk akár 3 film is beleférhet az estébe. Máskor úgy sincs idő megnézni őket.


  • Téli sportok

Korizás, síelés, szánkózás... soroljam még? Jó, tudom, mostanában már nem gyakran esik a hó, de korizni akkor is lehet, minden másért meg irány a Kékes, Dobogókő vagy Eplény.


  • Sűrű krémlevesek
Van abban valami megnyugtató amikor az ember egy tál tartalmas és forró krémlevest kanalaz.   • Illatos, forró fürdők
Azt hiszem ehhez nem is kell mit hozzáfűzni...


  • Hangulatfények mindenhol
Bátran rakd velük tele te is a lakásodat, meglátod milyen meghitt hangulatot teremtenek.


  • Isteni sütemények
Diós, mákos, túrós, lekváros.....  • A hó
Bár manapság nem gyakran fordul elő, de ha esik egy kis hó máris csodálatos hellyé változik a világ. Havas tájra ébredni pedig a létező legcsodálatosabb dolog.


  • Kuckózás
Puha takarók, meleg zoknik.... csak én imádok ennyire kuckózni?


  • Sok-sok olvasás

Mivel ilyenkor az időjárás miatt gyakran beszorulunk a lakásba több időnk juthat az olvasásra. Én ilyenkor szoktam a legtöbb könyvet kiolvasni az évben.  • Madáretetés

Nincs is jobb, mint cuki kis magvakkal megtöltött madáretetőt rakni az ablak közelébe, aztán pedig kávézás közben gyönyörködni az összegyűlt madárseregben.

 Órákig képes lennék nézni őket..Ti mivel tudnátok még kiegészíteni a listát? Írjátok meg nekem!


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,