2013. március 15., péntek

Programok az ítéletidőben

   Az ország minden területén tombol az ítéletidő, szakad a hó és borzasztó hideg van. Ezért sajnos az egész napot a lakásban kell töltenünk. De nem kell elkeseredni, mert számos jó programot lehet csinálni ilyenkor is.  A legjobb ha arra használjuk fel ezt a helyzetet, hogy közelebb kerüljünk egymáshoz a szeretteinkkel. Egy ilyen nap még jobban össze tud hozni a szerelmeddel, a tesóiddal vagy éppen a szüleiddel.
 Segítségül itt van néhány programötlet:


1. Közös sütés, főzés.

  Készítsetek együtt valami finomat. Süssetek együtt sütit, pizzát vagy készítsétek el együtt a vacsorát. Nem is hinnétek, hogy mennyivel szórakoztatóbb mint egyedül.2. Társasjátékok

  Az életünk nagyon elment a digitális és virtuális dolgok irányába, ma kivételesen próbáljunk meg elszakadni ettől és vegyük elő a régi jól bevált társasjátékokat és kártyákat. A tesómmal egyre gyakrabban játszunk így Monopolit vagy egyéb játékokat egy forró kakaó mellett. Van egy különleges varázsa és eszünkbe juttatja a gyermekkorunkat, Próbáljátok csak ki!


3. Mozi este

  Vegyünk egy kis popcornt vagy valamilyen rágcsálni valót, válasszunk egy jó filmet és már indulhat is a mozi este.
  Ha nincs otthon semmilyen jó filmetek és nincs kedvetek letölteni sem, akkor ajánlom a Mozicsillag. com online filmnézős oldalt. Gyors, egyszerű és mindig naprakész. A régitől a legújabb premierekig mindent megtaláltok rajta.4.Közös hobbi

  Keressünk olyan tevékenységet, ami a család többi tagját is érdekli és vonjunk be mindenkit a készítési folyamatba. Mi például a párommal  saját kezűleg készített dolgok megalkotásával szoktuk elütni az időt. Egy kis barkácsolás mindíg jó, ráadásul az alkotó tevékenység jó hatással van a lelkünkre is.5. Olvassunk!

  Ez megint csak egy olyan dolog, amit letaszított jól megérdemelt helyéről a digitális média. Pedig az olvasás számos jó hatással bír. Fejleszti a képzelőerőt, bővíti a szókincsünket, fejleszti olvasási készségünket és nem utolsó sorban tájékozottabbá és nyitottabbá tesz minket a világra.  Tehát csajok kapjatok le a polcról egy jó krimit, egy romantikus regényt vagy bármi mást és töltsétek el vele hasznosan az időt.

6. Romantika vagy nosztalgia est

  Sok helyen jelenleg az áramszolgáltatás is eléggé instabil, így sötétedéskor gyújtsatok gyertyát, készítsetek valami forró italt, például egy fincsi forró csokit  katt ide az előzményhez!
  Ha a pároddal vagy ez jó alkalom lehet egy kis gyertyafényes romantikához, ha pedig a családoddal, akkor tartsatok nosztalgia estet. Meséljetek régi történeteket, elevenítsetek fel szép emlékeket a múltból!
 Remélem találtatok hasznos ötleteket és lesz köztük olyan, aminek a megvalósítása során sok örömre leltek!