2013. március 6., szerda

Dobjuk fel cipőinket!

     Bizonyára mindenkinek van olyan régebbi magassarkúja, amit már egy picit megunt. Ezektől a daraboktól, nem kell megválnunk, mindössze elő kell vennünk kreatív énünket és új ruhába bújtatni cipellőinket.
   Erre egy nagyon jó ötlet lehet, ha átfestjük a talpaikat valamilyen élénk színre. Ez mostanság  nagy divat, számos magazinban látni hasonló topánkákat.   De hogyan is készíthetjük el otthonunkban?

   Először is vegyük elő unalmassá vált cipőnket.


     Aztán készítsünk elő egy fehér, egy színtelen és egy olyan körömlakkot, amilyen színűre szeretnénk a talpakat festeni.


   Ezután fessük le a talpat fehérre, hogy a következő szín jobban látsszon majd.  Értelem szerűen ha a ez a részünk már eredetileg is fehér, akkor ez a lépés kimarad.


   Fontos, hogy várjuk meg amíg a fehér réteg teljesen megszárad és csak ezután kezdjük felvinni a másik színt.


   Ha esetleg van otthon nagyobb ecsetünk akkor célszerűbb azt használni, mint a gyári körömlakk ecsetet.

A színes réteg teljes száradása után, pedig érdemes még felvinni egy színtelen lakkréteget is, ami lehet sima körömlakk vagy a hobbi boltokban megvásárolható egyéb fedőlakk is. Ám ennél arra figyeljünk, hogy mindenképpen csak oldószerrel oldódó lakkot vásároljunk, ne pedig vízbázisút.


   Amint az a képen is látszik, én nem festettem be a talp teljes részét, csak a kevésbé igénybe vett területeket. Természetesen aki szeretné az belakkozhatja az egészet.

   Ha megszáradt az utolsó réteg is, már bele is bújhatunk és villoghatunk a barátnők előtt a régi új cipőnkben!