Ugrás a fő tartalomra

Dobjuk fel cipőinket!

     Bizonyára mindenkinek van olyan régebbi magassarkúja, amit már egy picit megunt. Ezektől a daraboktól, nem kell megválnunk, mindössze elő kell vennünk kreatív énünket és új ruhába bújtatni cipellőinket.
   Erre egy nagyon jó ötlet lehet, ha átfestjük a talpaikat valamilyen élénk színre. Ez mostanság  nagy divat, számos magazinban látni hasonló topánkákat.   De hogyan is készíthetjük el otthonunkban?

   Először is vegyük elő unalmassá vált cipőnket.


     Aztán készítsünk elő egy fehér, egy színtelen és egy olyan körömlakkot, amilyen színűre szeretnénk a talpakat festeni.


   Ezután fessük le a talpat fehérre, hogy a következő szín jobban látsszon majd.  Értelem szerűen ha a ez a részünk már eredetileg is fehér, akkor ez a lépés kimarad.


   Fontos, hogy várjuk meg amíg a fehér réteg teljesen megszárad és csak ezután kezdjük felvinni a másik színt.


   Ha esetleg van otthon nagyobb ecsetünk akkor célszerűbb azt használni, mint a gyári körömlakk ecsetet.

A színes réteg teljes száradása után, pedig érdemes még felvinni egy színtelen lakkréteget is, ami lehet sima körömlakk vagy a hobbi boltokban megvásárolható egyéb fedőlakk is. Ám ennél arra figyeljünk, hogy mindenképpen csak oldószerrel oldódó lakkot vásároljunk, ne pedig vízbázisút.


   Amint az a képen is látszik, én nem festettem be a talp teljes részét, csak a kevésbé igénybe vett területeket. Természetesen aki szeretné az belakkozhatja az egészet.

   Ha megszáradt az utolsó réteg is, már bele is bújhatunk és villoghatunk a barátnők előtt a régi új cipőnkben!


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

TESZT: Lenor Parfume des Secrets öblítők

  Imádom a nyarat. Az egyik kedvenc évszakom volt mindig, de ez a mostanában berobbanó 36 fok már nekem sem okoz örömet. 1- 2 ilyen nap még csak-csak elviselhető, de 3-4 esetleg 5 már embert próbáló. Feszültté válok tőle, fáradttá és motiválatlanná. De az évek során megtanultam, hogy mindennek megvan a jó oldala. Még ennek a hőségnek is. Mégpedig az, hogy ilyenkor gőzerővel lehet mosni, mert még a legvastagabb cuccok is fél nap alatt megszáradnak. Így én a nyarat évek óta egy Mosó Masa évszaknak tekintem. Mindent kiszedek a szekrényekből és átmosom őket. A vastag télikabátokat, a párnákat, a ritkán mozgatott vendégtakarókat..... mindent, hogy aztán friss illattal feltöltve kerülhessenek vissza a helyükre. Ilyenkor aztán még fontosabbá válik az is, hogy milyen öblítőt használok. Nincs fix kedvencem, mindig szeretem váltogatni az illatokat attól függően, hogy épp milyen kedvem van. A  májusi újdonságokban olvashattátok, hogy a Lenor új parfümkollekcióval rukkolt elő, én most e

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Top 3 török sorozat

   Még mindig dübörög a Szulejmán láz, a nemrégen debütált Szultána pedig csak még tovább növeli a török sorozatok rajongóinak számát. Mások ezek, mint a korábban megszokott Dél- amerikai sablonos forgatókönyvű limonádék. Sokkal izgalmasabbak, kiszámíthatatlanabbak és a karakterek is szuperek.    Ma az 3 kedvencemet szedtem össze belőlük. Ezek többsége még nem ment egyik magyar tévécsatornán sem, így csak feliratosan érhetők el a részek, de szerintem megéri belekezdeni.     1. Az éjszaka királynője Meryem Uzerli új sorozata, ami már látható az Izaura Tv-n. Rövidke, mindössze 35 részes eredetileg (de gondolom jó magyar szokáshoz híven ezt is ezer darabra darabolják majd), mivel Törökországban nem volt nagy sikere. Szerintem viszont zseniális. Elképesztően jó színészek játszanak benne, nagyon érdekesek a karakterek és maga a történet is fordulatos.   A főszereplő Selin (Meryem Uzerli) és Kartal. Kartal kiskorában elveszíti édesapját, így Aziz, apja egyik barátja fogadja örök