Ugrás a fő tartalomra

Dobjuk fel cipőinket!

     Bizonyára mindenkinek van olyan régebbi magassarkúja, amit már egy picit megunt. Ezektől a daraboktól, nem kell megválnunk, mindössze elő kell vennünk kreatív énünket és új ruhába bújtatni cipellőinket.
   Erre egy nagyon jó ötlet lehet, ha átfestjük a talpaikat valamilyen élénk színre. Ez mostanság  nagy divat, számos magazinban látni hasonló topánkákat.   De hogyan is készíthetjük el otthonunkban?

   Először is vegyük elő unalmassá vált cipőnket.


     Aztán készítsünk elő egy fehér, egy színtelen és egy olyan körömlakkot, amilyen színűre szeretnénk a talpakat festeni.


   Ezután fessük le a talpat fehérre, hogy a következő szín jobban látsszon majd.  Értelem szerűen ha a ez a részünk már eredetileg is fehér, akkor ez a lépés kimarad.


   Fontos, hogy várjuk meg amíg a fehér réteg teljesen megszárad és csak ezután kezdjük felvinni a másik színt.


   Ha esetleg van otthon nagyobb ecsetünk akkor célszerűbb azt használni, mint a gyári körömlakk ecsetet.

A színes réteg teljes száradása után, pedig érdemes még felvinni egy színtelen lakkréteget is, ami lehet sima körömlakk vagy a hobbi boltokban megvásárolható egyéb fedőlakk is. Ám ennél arra figyeljünk, hogy mindenképpen csak oldószerrel oldódó lakkot vásároljunk, ne pedig vízbázisút.


   Amint az a képen is látszik, én nem festettem be a talp teljes részét, csak a kevésbé igénybe vett területeket. Természetesen aki szeretné az belakkozhatja az egészet.

   Ha megszáradt az utolsó réteg is, már bele is bújhatunk és villoghatunk a barátnők előtt a régi új cipőnkben!


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü