Ugrás a fő tartalomra

Jön a tavasz!

       Itt a jó idő, közeledik a kivirágzás évszaka és vele együtt jön a tavaszi fáradtság is. 
   De mi is az a  tavaszi fáradtság, mi okozza és mit tehetünk ellene?
Okozója a melatonin nevű hormon túltermelődése. Ez a hormon irányítja az alvás - ébrenlét ciklusokat. Télen több termelődik belőle, ezért tavasszal az a feladatunk, hogy hatástalanítsuk a fölösleget.
De hogyan is tegyük?

   A legfontosabb az, hogy sokat legyünk a levegőn, de legalább naponta kétszer fél órát és igyunk nagyon sok folyadékot.   Télen leapadnak a vitaminkészleteink, így azokat is minél hamarabb pótolnunk kell, sok zöldséggel és gyümölccsel. De közben figyeljünk a kiegyensúlyozott és változatos étkezésre is.   A sok mozgás is segíthet ólmos lassultságunkon, mert felpezsdít és energiával tölt fel.

  Aki ezt mégis kevésnek érzi, az próbálkozhat a két hetes csalántea kúrával is, ami állítólag nagyon hatékony. A lényege, hogy minden reggel éhgyomorra igyunk meg 2 dl- t belőle. Gyógynövényboltokban  szerezhetjük be szárított változatát.


   Érdemes lehet még a hagyományos kínai gyógyászat módszereihez fordulni.
A fésülködős módszer nagyon jól működik tapasztalatom szerint, mert nagyon hamar felpezsdít. Csak homlokunktól kezdve, a tarkónkig át kell fésülni legalább 20-szor a hajunkat úgy, hogy az ujjbegyeink végigfussanak a fejbőrünkön.

Remélem ezzel a néhány tippel segítettem átvészelni a tavasz kezdetét.


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

TESZT: Lenor Parfume des Secrets öblítők

  Imádom a nyarat. Az egyik kedvenc évszakom volt mindig, de ez a mostanában berobbanó 36 fok már nekem sem okoz örömet. 1- 2 ilyen nap még csak-csak elviselhető, de 3-4 esetleg 5 már embert próbáló. Feszültté válok tőle, fáradttá és motiválatlanná. De az évek során megtanultam, hogy mindennek megvan a jó oldala. Még ennek a hőségnek is. Mégpedig az, hogy ilyenkor gőzerővel lehet mosni, mert még a legvastagabb cuccok is fél nap alatt megszáradnak. Így én a nyarat évek óta egy Mosó Masa évszaknak tekintem. Mindent kiszedek a szekrényekből és átmosom őket. A vastag télikabátokat, a párnákat, a ritkán mozgatott vendégtakarókat..... mindent, hogy aztán friss illattal feltöltve kerülhessenek vissza a helyükre. Ilyenkor aztán még fontosabbá válik az is, hogy milyen öblítőt használok. Nincs fix kedvencem, mindig szeretem váltogatni az illatokat attól függően, hogy épp milyen kedvem van. A  májusi újdonságokban olvashattátok, hogy a Lenor új parfümkollekcióval rukkolt elő, én most e