2013. március 23., szombat

Vidám uzsonnák

  Imádom a kreatívkodást az élet minden területén, így a konyhában is. Most pár olyan ötletes szendvicset szeretnék mutatni, ami vidámabbá teheti a délutáni uzsit a gyerekekkel.

  Mindegyik finomság alapja a megvajazott szendvicskenyér egy levél saláta és egy szelet sajt.

   Nyuszis szendvics

A nyúl teste valamilyen felvágottból készül, az arcocskája sajtból, a szemei olivabogyóból és szemes borsból. A tappancsai főtt tojássárgájából, a kezében a répacsomó pedig természetesen répából és egy kis kaporból van.
 Egérkék

Az alap sajtszeletre helyezzünk egy másik, mondjuk ementáli sajtot. Az egerek félbe vágott főtt tojásból, füleik és farkincájuk felvágottból, szemeik borsból, orruk répából van.Mediterrán hangulat

Szőlőfürtünk olivabogyóból és egy kis petrezselyemzöldből készült.


Az állatok királya

Az oroszlános szendvics testét párizsiból és sajtból csináljuk. A sörényét én omlettből készítettem. A szemek itt is olivából és borsból készülnek és az orr is. A bajusz és a farkinca vége kapor a száj pedig szinte bármilyen piros zöldség lehet, kaliforniai paprika, retek vagy egy kis paradicsom.Cseresznyés szendvics

Két retek és egy kis rukkola saláta kombinációja.


Katica bogárka

Ehhez egy kis párizsi és egy pár szelet téli szalámi kell. A fejecske oliva és a lábai is készülhetnek ebből.Remélem találtatok pár aranyos ötletet, amit szívesen elkészítettek majd, akár egyedül, akár közösen a gyerekekkel.
Jó étvágyat hozzá!