Ugrás a fő tartalomra

Spórolós vacsorák a hónap végére

       Bizonyára mindenkinek ismeri azt az érzést, amikor a hónap végén össze kell húzni a nadrágszíjat. Ilyenkor mindenkinél az a  legnagyobb probléma, hogy mit  főzzek , ami kevés pénzből is kijön. Ehhez szeretnék most segítséget nyújtani.

   A bundás kenyeret mindenki  ismeri  és szereti is. Nem csak reggelire kiváló  hanem vacsorára is. Feldobhatjuk  azzal, ha egy pár szelet sonkát, felvágottat vagy friss zöldségeket tálalunk hozzá.



   Az anyukám mindig azt mondja, ha krumpli van otthon, akkor nagy baj nem lehet.



 Számos felhasználási formáját ismerjük. Készíthetünk belőle főzeléket, krumplipürét, szalmakrumplit, héjában sült krumplit vagy egy kicsivel több hozzávalóból akár lapcsánkát is ( más tájakon görhönynek vagy tócsninak nevezik).
   Készülhet még belőle paprikás krumpli is.



   Jó ötlet lehet még a leveles tésztába tekert virsli, ami nem csak gyorsan elkészíthető, de laktató is. 
Miután a leveles tészta kiolvadt kinyújtjuk és vékony csíkokra vágjuk. A csíkok egyik oldalát megkenjük mustárral, majd rátekerjük a virslire. Ezután sütőbe tesszük és megsütjük.




   A tésztás ételek is nagyon kis összegből kihozhatóak, például a grízes tészta vagy a krumplis tészta is pár száz forintból elkészíthető.



    Egyik kedvenc rizses receptem a rántott rizsgolyók. Picit túlfőzöm a rizset, hogy ragacsosabb legyen, aztán beleütök egy tojást, golyókat formázok belőle, majd lisztbe és zsemlemorzsába forgatom és kisütöm. Ha akad otthon, akkor egy kevés reszelt sajtot is keverhetünk a hozzá.
   Csak kis adagokat készítsünk belőle, mert frissen sütve a legjobb.



   Levesek terén a legolcsóbb a zöldség- és a gulyásleves. A gulyáshoz használhatunk akár darát húst is, bár én még nem próbáltam, de sokan esküsznek rá.



  Nálam ami a legeslegjobban bevált, azok a mindent bele másodikok. A lényege, hogy csakis azokból a hozzávalókból készül amik otthon vannak. Mivel én mindig előre gondolok a hónap végére, így minden főzésnél teszek el a hozzávalókból egy keveset. Egy szelet csirkemellet, pár darab gombát, zöldségeket,tésztát, így mindig van mihez nyúlni.
  Ennek nyomán különleges vacsorakreációk születhetnek, amik aztán kedvencekké is válhatnak.



Remélem ezzel a pár ötlettel tudtam segíteni minden háziasszonynak!


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld ne...

Százhalombattai kalandozások

    Csapadékos napok után, amikor a talaj nem alkalmas erdei túrázásra, mindig valami városi látnivalót keresünk.  Meghatározzuk a távolságot, hogy maximum milyen messzire van kedvünk elmenni és szorgosan elkezdjük böngészni a térképet, aztán a kiválasztjuk a legtöbb érdekességet kínáló települést.  Így esett a választásunk következő úticélként Százhalombattára. Ez a relatív fiatal kis város Budapesttől 27 kilométerre, délre fekszik.  Jól megközelíthető autópályán és autóúton is.     Százhalombatta és környéke a bronzkor óta lakott, bővelkedik régészeti feltárásokban és kincsekben, melyeket a város a mai napig lelkiismeretesen ápol és büszkén meg is mutat a világnak.    A százhalom előtag a település határában húzódó halomsírokra utal, melyeket ma is meg lehet tekinteni a régészeti parkban.  De még mielőtt ide eljutnánk, érdemes megállni a gyönyörűen felújított főtéren, ahol a Makovecz Imre által tervezett Szent István Templom magas...

Mr. Kumpir végre Magyarországon!

   Számos európai nagyváros után végre Magyarországon is megnyitotta kapuit a Mr. Kumpir.   A török étteremlánc a Westend City Centerben nyitotta meg első üzletét, ami rövid idő alatt hatalmas népszerűségre tett szert. kép forrása: www.facebook.com/pages/Debreczeni-Zita-Fan-Club/317404023728?fref=ts  Nekem is volt szerencsém ellátogatni oda a Szerelmemmel.       A kumpir lényege, hogy egy hatalmas héjában sült burgonyát kettévágnak a belsejét pedig összekeverik egy kis vajjal és sajttal. Ettől nagyon finom krémes lesz. Ezek után pedig tetszés szerint választhatunk bele a feltétekből, például virsli karikákat, kukoricát,csirkehúst, paradicsomot, paprikát, babot, valamint kérhetünk rá különböző önteteket  vagy akár francia salátát is.    Nagyon laktató, az adagok pedig óriásiak. Én személy szerint nem is bírtam az egészet megenni.    Az árait tekintve maga a kumpir nem túl olcsó, de kárpótolhat minke...