Ugrás a fő tartalomra

Spórolós vacsorák a hónap végére

       Bizonyára mindenkinek ismeri azt az érzést, amikor a hónap végén össze kell húzni a nadrágszíjat. Ilyenkor mindenkinél az a  legnagyobb probléma, hogy mit  főzzek , ami kevés pénzből is kijön. Ehhez szeretnék most segítséget nyújtani.

   A bundás kenyeret mindenki  ismeri  és szereti is. Nem csak reggelire kiváló  hanem vacsorára is. Feldobhatjuk  azzal, ha egy pár szelet sonkát, felvágottat vagy friss zöldségeket tálalunk hozzá.



   Az anyukám mindig azt mondja, ha krumpli van otthon, akkor nagy baj nem lehet.



 Számos felhasználási formáját ismerjük. Készíthetünk belőle főzeléket, krumplipürét, szalmakrumplit, héjában sült krumplit vagy egy kicsivel több hozzávalóból akár lapcsánkát is ( más tájakon görhönynek vagy tócsninak nevezik).
   Készülhet még belőle paprikás krumpli is.



   Jó ötlet lehet még a leveles tésztába tekert virsli, ami nem csak gyorsan elkészíthető, de laktató is. 
Miután a leveles tészta kiolvadt kinyújtjuk és vékony csíkokra vágjuk. A csíkok egyik oldalát megkenjük mustárral, majd rátekerjük a virslire. Ezután sütőbe tesszük és megsütjük.




   A tésztás ételek is nagyon kis összegből kihozhatóak, például a grízes tészta vagy a krumplis tészta is pár száz forintból elkészíthető.



    Egyik kedvenc rizses receptem a rántott rizsgolyók. Picit túlfőzöm a rizset, hogy ragacsosabb legyen, aztán beleütök egy tojást, golyókat formázok belőle, majd lisztbe és zsemlemorzsába forgatom és kisütöm. Ha akad otthon, akkor egy kevés reszelt sajtot is keverhetünk a hozzá.
   Csak kis adagokat készítsünk belőle, mert frissen sütve a legjobb.



   Levesek terén a legolcsóbb a zöldség- és a gulyásleves. A gulyáshoz használhatunk akár darát húst is, bár én még nem próbáltam, de sokan esküsznek rá.



  Nálam ami a legeslegjobban bevált, azok a mindent bele másodikok. A lényege, hogy csakis azokból a hozzávalókból készül amik otthon vannak. Mivel én mindig előre gondolok a hónap végére, így minden főzésnél teszek el a hozzávalókból egy keveset. Egy szelet csirkemellet, pár darab gombát, zöldségeket,tésztát, így mindig van mihez nyúlni.
  Ennek nyomán különleges vacsorakreációk születhetnek, amik aztán kedvencekké is válhatnak.



Remélem ezzel a pár ötlettel tudtam segíteni minden háziasszonynak!


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

TESZT: Lenor Parfume des Secrets öblítők

  Imádom a nyarat. Az egyik kedvenc évszakom volt mindig, de ez a mostanában berobbanó 36 fok már nekem sem okoz örömet. 1- 2 ilyen nap még csak-csak elviselhető, de 3-4 esetleg 5 már embert próbáló. Feszültté válok tőle, fáradttá és motiválatlanná. De az évek során megtanultam, hogy mindennek megvan a jó oldala. Még ennek a hőségnek is. Mégpedig az, hogy ilyenkor gőzerővel lehet mosni, mert még a legvastagabb cuccok is fél nap alatt megszáradnak. Így én a nyarat évek óta egy Mosó Masa évszaknak tekintem. Mindent kiszedek a szekrényekből és átmosom őket. A vastag télikabátokat, a párnákat, a ritkán mozgatott vendégtakarókat..... mindent, hogy aztán friss illattal feltöltve kerülhessenek vissza a helyükre. Ilyenkor aztán még fontosabbá válik az is, hogy milyen öblítőt használok. Nincs fix kedvencem, mindig szeretem váltogatni az illatokat attól függően, hogy épp milyen kedvem van. A  májusi újdonságokban olvashattátok, hogy a Lenor új parfümkollekcióval rukkolt elő, én most e