Ugrás a fő tartalomra

Turmixoljunk!

   A gyümölcsturmix az a csodálatos ital, ami igazi energiabomba és még a férfiak is hajlandóak fogyasztani. Nem utolsó sorban pedig, amint azt már az előző cikkemben is említettem, katt ide az előzményhez! segít a bikiniszezonra való felkészülésben is.


   A turmixok készítése jobb felhasználása a gyümölcsöknek, mint a facsarás, mert ott értékes rostok mennek a kukába.   A legfontosabb dolog ezen italok készítésekor a kreativitás. Ugyanis ezernyi változata létezik. Ízlésünktől függően tehetünk bármilyen hozzávalót bele.


   Én főleg tejjel szoktam készíteni, de lehet kefirrel vagy joghurttal is. Ezen formái töményebbek és jobban el is telítik gyomrunkat.
   Akik könnyedebb változatra vágynak, azok készíthetik vízzel is, ez a smoothie, a turmix amerikai változata.   Ha nincs időnk egy komolyabb reggelire, csak dobjunk bele egy kis gabonapelyhet vagy müzlit. Garantáltan jól fogunk lakni vele.   A bátrabbak próbálkozhatnak zöldségekkel is. A sárgarépa és a narancs például nagyon finom együtt. De különleges ízeket alkothatunk fűszerek bevonásával is ( pl.: fahéj, szegfűszeg vagy menta).   Az általam két legjobban kedvelt változat közül az egyik a tejjel készülő fahéjas banánturmix, amibe a pohárba töltés után még egy kis mazsolát is szórok.
   A másik pedig a szintén tejes erdei gyümölcs vagy cseresznye turmix. Ezt egész évben fogyasztom, csak télen fagyasztott gyümölcsöt használok hozzá.


 
   Nyáron pedig csak tegyünk bele egy kis jeget és máris kész a tökéletes, egészséges és vitaminos frissítő.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

TESZT: Lenor Parfume des Secrets öblítők

  Imádom a nyarat. Az egyik kedvenc évszakom volt mindig, de ez a mostanában berobbanó 36 fok már nekem sem okoz örömet. 1- 2 ilyen nap még csak-csak elviselhető, de 3-4 esetleg 5 már embert próbáló. Feszültté válok tőle, fáradttá és motiválatlanná. De az évek során megtanultam, hogy mindennek megvan a jó oldala. Még ennek a hőségnek is. Mégpedig az, hogy ilyenkor gőzerővel lehet mosni, mert még a legvastagabb cuccok is fél nap alatt megszáradnak. Így én a nyarat évek óta egy Mosó Masa évszaknak tekintem. Mindent kiszedek a szekrényekből és átmosom őket. A vastag télikabátokat, a párnákat, a ritkán mozgatott vendégtakarókat..... mindent, hogy aztán friss illattal feltöltve kerülhessenek vissza a helyükre. Ilyenkor aztán még fontosabbá válik az is, hogy milyen öblítőt használok. Nincs fix kedvencem, mindig szeretem váltogatni az illatokat attól függően, hogy épp milyen kedvem van. A  májusi újdonságokban olvashattátok, hogy a Lenor új parfümkollekcióval rukkolt elő, én most e