Ugrás a fő tartalomra

Turmixoljunk!

   A gyümölcsturmix az a csodálatos ital, ami igazi energiabomba és még a férfiak is hajlandóak fogyasztani. Nem utolsó sorban pedig, amint azt már az előző cikkemben is említettem, katt ide az előzményhez! segít a bikiniszezonra való felkészülésben is.


   A turmixok készítése jobb felhasználása a gyümölcsöknek, mint a facsarás, mert ott értékes rostok mennek a kukába.   A legfontosabb dolog ezen italok készítésekor a kreativitás. Ugyanis ezernyi változata létezik. Ízlésünktől függően tehetünk bármilyen hozzávalót bele.


   Én főleg tejjel szoktam készíteni, de lehet kefirrel vagy joghurttal is. Ezen formái töményebbek és jobban el is telítik gyomrunkat.
   Akik könnyedebb változatra vágynak, azok készíthetik vízzel is, ez a smoothie, a turmix amerikai változata.   Ha nincs időnk egy komolyabb reggelire, csak dobjunk bele egy kis gabonapelyhet vagy müzlit. Garantáltan jól fogunk lakni vele.   A bátrabbak próbálkozhatnak zöldségekkel is. A sárgarépa és a narancs például nagyon finom együtt. De különleges ízeket alkothatunk fűszerek bevonásával is ( pl.: fahéj, szegfűszeg vagy menta).   Az általam két legjobban kedvelt változat közül az egyik a tejjel készülő fahéjas banánturmix, amibe a pohárba töltés után még egy kis mazsolát is szórok.
   A másik pedig a szintén tejes erdei gyümölcs vagy cseresznye turmix. Ezt egész évben fogyasztom, csak télen fagyasztott gyümölcsöt használok hozzá.


 
   Nyáron pedig csak tegyünk bele egy kis jeget és máris kész a tökéletes, egészséges és vitaminos frissítő.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,