2013. március 7., csütörtök

Turmixoljunk!

   A gyümölcsturmix az a csodálatos ital, ami igazi energiabomba és még a férfiak is hajlandóak fogyasztani. Nem utolsó sorban pedig, amint azt már az előző cikkemben is említettem, katt ide az előzményhez! segít a bikiniszezonra való felkészülésben is.


   A turmixok készítése jobb felhasználása a gyümölcsöknek, mint a facsarás, mert ott értékes rostok mennek a kukába.   A legfontosabb dolog ezen italok készítésekor a kreativitás. Ugyanis ezernyi változata létezik. Ízlésünktől függően tehetünk bármilyen hozzávalót bele.


   Én főleg tejjel szoktam készíteni, de lehet kefirrel vagy joghurttal is. Ezen formái töményebbek és jobban el is telítik gyomrunkat.
   Akik könnyedebb változatra vágynak, azok készíthetik vízzel is, ez a smoothie, a turmix amerikai változata.   Ha nincs időnk egy komolyabb reggelire, csak dobjunk bele egy kis gabonapelyhet vagy müzlit. Garantáltan jól fogunk lakni vele.   A bátrabbak próbálkozhatnak zöldségekkel is. A sárgarépa és a narancs például nagyon finom együtt. De különleges ízeket alkothatunk fűszerek bevonásával is ( pl.: fahéj, szegfűszeg vagy menta).   Az általam két legjobban kedvelt változat közül az egyik a tejjel készülő fahéjas banánturmix, amibe a pohárba töltés után még egy kis mazsolát is szórok.
   A másik pedig a szintén tejes erdei gyümölcs vagy cseresznye turmix. Ezt egész évben fogyasztom, csak télen fagyasztott gyümölcsöt használok hozzá.


 
   Nyáron pedig csak tegyünk bele egy kis jeget és máris kész a tökéletes, egészséges és vitaminos frissítő.