2013. március 5., kedd

Így mutathatsz jól a fotókon 1.rész

        Bizonyára mindenki szeretne magáról néhány jó képet amit megőrizhet az utókor számára, de többségünk zavarban érzi magát a kamerák előtt így a bájos mosoly helyett csak egy vicsorgást sikerül az arcunkra erőltetni.
         Az alábbiakban összegyűjtöttem pár elismert hollywoodi fotós tanácsát, amelyek remélhetőleg mindenki számára segítséget nyújtanak ahhoz, hogy a lehető legjobban nézzünk ki egy teljesen hétköznapi fotón is.        Az első és legfontosabb dolog az, hogy tanuljunk meg mosolyogni a kamera előtt. Ehhez nem kell más, mint hogy beüljünk a tükör elé és naponta legalább néhány percig gyakoroljuk a mosolygást. Válasszuk ki a számunkra legjobban tetsző mosolyt és gyakoroljuk addig, amíg már egy pillanat alatt is képesek leszünk előhozni. Így amikor kamera elé állunk azonnal elő tudjuk hívni a begyakorolt arckifejezést.
Ha még így is gondot okoz a mosolygás próbáld kimondani a cheese vagy money szavakat, ezektől ellazulnak az arcizmok és természetesebbé válik a mosoly.

        A második legfontosabb dolog, hogy megfelelő legyen a sminked, hiszen egy rosszul megválasztott make up a legszebb arcot is elcsúfíthatja. De erről  bővebben a következő részben beszélek, mert ez egy igen tág témakör.


         Ha szebb alakra vágysz a fényképeken helyezkedj úgy, hogy az egyik vállad kicsivel előrébb legyen mint a másik, így megnyúlik a tested és karcsúbbnak tűnsz.        Az arcodat emeld fel és kissé told előre amikor fényképeznek, így vékonyabbnak tűnik majd az arcod és az esetleges toka is eltűnik.

   
     
       Jack Guy hollywoodi fotós szerint naplementekor lehet a legszebb képeket csinálni, mert ilyenkor a fényviszonyok másképp mutatkoznak meg az arcon és így fiatalabbnak mutatnak.

                                                 kép forrása: https://www.facebook.com/StanijaDobrojevic/?fref=ts

        Az alkohol fogyasztása mindenképpen tilos, mert  hatására talán úgy tűnhet, hogy jobban tudsz pózolni vagy mosolyogni, de üvegessé válik a tekinteted a képeken.