Ugrás a fő tartalomra

Az ezer arcú narancs

      Bizonyára mindenki ismeri és szereti a fenséges illatú sárga déligyümölcsöt  a narancsot. Azt viszont kevesen tudják, hogy mennyire változatosan tudjuk felhasználni.


        A narancs az első számú téli vitaminforrásunk. A C vitaminon kívül tartalmaz még B1 és B12 vitamint, valamint folsavat, káliumot és magnéziumot is. Erős vírusölő hatásának köszönhetően pedig enyhíti az influenzás tüneteket.
      Héját a fűtőtestre helyezve varázslatos téli illatot teremthetünk az otthonunkban vagy akár egyedi díszeket is készíthetünk belőle, például, ha narancsunkba szegfűszeget szúrunk különböző mintákban.


          Egyedi dekorációs ötlet lehet még a narancs héjából készült mécses. Ehhez a narancs alján vágunk egy közepes méretű lyukat, majd a narancs húsát óvatosan meglazítjuk egy kiskanállal és kiszedjük. Az üres héjakat éjszakára kitömjük újságpapírral, hogy felszívódjon belőle a nedvesség. Másnap reggel,  amikor kiszáradt már csak bele kell helyeznünk a mécsest. A szélét pedig tetszés szerint dekorálhatjuk, például szegfűszeggel.      Ám ezzel még nem ért véget a lista, ugyanis a narancsot az otthoni arcápolásban is érdemes használni. Leve nem csak italként kiváló  hanem bőrápolószernek is. Naponta egyszer érdemes arcunkat egy kis frissen facsart narancslébe áztatott vattával áttörölni, mert nem csak tisztítja bőrünket, hanem segít megőrizni és élénkíteni bőrünk barnaságát is.


   

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

TESZT: Lenor Parfume des Secrets öblítők

  Imádom a nyarat. Az egyik kedvenc évszakom volt mindig, de ez a mostanában berobbanó 36 fok már nekem sem okoz örömet. 1- 2 ilyen nap még csak-csak elviselhető, de 3-4 esetleg 5 már embert próbáló. Feszültté válok tőle, fáradttá és motiválatlanná. De az évek során megtanultam, hogy mindennek megvan a jó oldala. Még ennek a hőségnek is. Mégpedig az, hogy ilyenkor gőzerővel lehet mosni, mert még a legvastagabb cuccok is fél nap alatt megszáradnak. Így én a nyarat évek óta egy Mosó Masa évszaknak tekintem. Mindent kiszedek a szekrényekből és átmosom őket. A vastag télikabátokat, a párnákat, a ritkán mozgatott vendégtakarókat..... mindent, hogy aztán friss illattal feltöltve kerülhessenek vissza a helyükre. Ilyenkor aztán még fontosabbá válik az is, hogy milyen öblítőt használok. Nincs fix kedvencem, mindig szeretem váltogatni az illatokat attól függően, hogy épp milyen kedvem van. A  májusi újdonságokban olvashattátok, hogy a Lenor új parfümkollekcióval rukkolt elő, én most e