2014. július 28., hétfő

Variációk limonádéra

   Nincs is jobb, mint egy pohár üdítően citromos, jéghideg limonádé a nagy melegben. Ez az ital frissítő hatása mellet még egészséges is, hiszen kevesebb mesterséges anyagot és cukrot tartalmaz, mint bolti társai.
És azt tudtad, hogy nemcsak citromból készülhet? Manapság egyre több ízben jelenik meg a különböző helyek itallapján és az otthonunkban is.Ma 3 egyszerű változatot szeretnék megmutatni nektek.


  Uborkás- mentás

Ez a változat sok embernek lesz ismerős, hiszen bejárta az országot az a cikk, amiben fogyasztó csodavízként emlegetik. Én inkább csak egy, a szervezetet csodásan hidratáló és az emésztést serkentő italként ajánlanám. Mert bár gyakori fogyasztása révén előfordulhat, hogy fogyást tapasztalunk, de az nem a zsírból lesz. Mindössze némi víztől szabadulunk meg, ami egykettőre visszatér. Szóval fogyásra nem ajánlanám, fent említett jótékony hatásai miatt annál inkább.

Egy kancsóba tegyünk jó sok vékonyra szeletelt kígyóuborkát és néhány karika citromot. Adjunk még hozzá ízlés szerint mentalevelet és tegyük néhány órára hűtőbe. Ha összeérnek az ízek, isteni italt kapunk!
 Dinnyés álom

A tomboló dinnyeszezonban ez a legaktuálisabb és legolcsóbb frissítő amit készíthetünk.
Kockázzunk fel egy nagy adag görögdinnyét és távolítsuk el a magjait. A kockákat tegyük a kancsóba és egy villával jó alaposan törjük össze, hogy levet eresszen. Ehhez adjunk még 2-3 vékony karika citromot és az egészet öntsük fel szénsavas ásványvízzel vagy szódával és pár órára tegyük hűtőbe. Az ínyencek az előzőhöz hasonlóan ezt is megbolondíthatják pár mentalevéllel, de ez akár el is hagyható.  Epres örvény

Bár az eperszezon már elmúlt, de muszáj megosztanom veletek ezt a változatot is, mert ennél egyszerűbb és nagyszerűbb ital nem nagyon van a világon. Mindössze csak szénsavmentes ásványvízre és jó sok negyedelt eperre van szükség hozzá.  Természetesen az ínyencek ebbe is csempészhetnem némi mentát, de én ezt ki szoktam hagyni, mert nem vagyok igazán mentafüggő. Viszont a jó alapos behűtésről itt se feledkezzetek meg!  Mindhárom ital istenien mutat kis befőttesüvegekben, cuki, színes szívószálakkal. Így remekül passzolnak egy vidám csajos naphoz, egy kellemes délutáni csacsogáshoz és a gyerekek is garantáltan imádni fogják!