Ugrás a fő tartalomra

Variációk limonádéra

   Nincs is jobb, mint egy pohár üdítően citromos, jéghideg limonádé a nagy melegben. Ez az ital frissítő hatása mellet még egészséges is, hiszen kevesebb mesterséges anyagot és cukrot tartalmaz, mint bolti társai.
És azt tudtad, hogy nemcsak citromból készülhet? Manapság egyre több ízben jelenik meg a különböző helyek itallapján és az otthonunkban is.Ma 3 egyszerű változatot szeretnék megmutatni nektek.


  Uborkás- mentás

Ez a változat sok embernek lesz ismerős, hiszen bejárta az országot az a cikk, amiben fogyasztó csodavízként emlegetik. Én inkább csak egy, a szervezetet csodásan hidratáló és az emésztést serkentő italként ajánlanám. Mert bár gyakori fogyasztása révén előfordulhat, hogy fogyást tapasztalunk, de az nem a zsírból lesz. Mindössze némi víztől szabadulunk meg, ami egykettőre visszatér. Szóval fogyásra nem ajánlanám, fent említett jótékony hatásai miatt annál inkább.

Egy kancsóba tegyünk jó sok vékonyra szeletelt kígyóuborkát és néhány karika citromot. Adjunk még hozzá ízlés szerint mentalevelet és tegyük néhány órára hűtőbe. Ha összeérnek az ízek, isteni italt kapunk!
 Dinnyés álom

A tomboló dinnyeszezonban ez a legaktuálisabb és legolcsóbb frissítő amit készíthetünk.
Kockázzunk fel egy nagy adag görögdinnyét és távolítsuk el a magjait. A kockákat tegyük a kancsóba és egy villával jó alaposan törjük össze, hogy levet eresszen. Ehhez adjunk még 2-3 vékony karika citromot és az egészet öntsük fel szénsavas ásványvízzel vagy szódával és pár órára tegyük hűtőbe. Az ínyencek az előzőhöz hasonlóan ezt is megbolondíthatják pár mentalevéllel, de ez akár el is hagyható.  Epres örvény

Bár az eperszezon már elmúlt, de muszáj megosztanom veletek ezt a változatot is, mert ennél egyszerűbb és nagyszerűbb ital nem nagyon van a világon. Mindössze csak szénsavmentes ásványvízre és jó sok negyedelt eperre van szükség hozzá.  Természetesen az ínyencek ebbe is csempészhetnem némi mentát, de én ezt ki szoktam hagyni, mert nem vagyok igazán mentafüggő. Viszont a jó alapos behűtésről itt se feledkezzetek meg!  Mindhárom ital istenien mutat kis befőttesüvegekben, cuki, színes szívószálakkal. Így remekül passzolnak egy vidám csajos naphoz, egy kellemes délutáni csacsogáshoz és a gyerekek is garantáltan imádni fogják!


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,