Ugrás a fő tartalomra

A tökéletes selfie titkai

    A közösségi oldalakat elárasztották az önmagukat fotózó emberek portréi. Énekesek, színészek, sőt még politikusok is hódolnak az új őrületnek.

kép forrása: www.facebook.com/jenniferlopez?fref=ts

    Ha te is szeretnél csatlakozni hozzájuk és nap mint nap feltölteni a remekül sikerült képeidet, akkor most tarts velem, mert elárulom neked a fő szabályokat.


    A legfontosabb a szög. Sose fotózd magad alulról, mert így csak durcás és óriási tokás képeket kaphatsz. A legjobb, ha szemmagasságban vagy feljebb tartod a kamerát. Az állad mindig emeld meg egy picit. Ha teheted, akkor pedig használj időzítőt, így nem kell még az elsütésre is koncentrálni.
Az újabb Iphone-okhoz pedig már kapható egy kis bluetoothos exponáló szerkezet is, ami még könnyebbé teheti az selfiezést.
     Ne próbáljuk túl közel tartani magunkhoz a telefont, mert akkor csak egy óriási fejnek fogunk látszani. Inkább próbáljuk meg olyan messzire nyújtani a mobilt tartó kezünket, amennyire csak tudjuk.   Minél nagyobb a fényed, annál jobb lesz a képed is. Próbálj mindig természetes fényben, fotózni, pl. az ablak közelében. A lámpafény sokszor sárgássá teheti a fotód. Viszont soha nem válassz oldalról jövő fényt, mert az öregít. Inkább hátulról vagy szemből érkezzen a fényed.

    A tekinteted frissebb és nyitottabb lehet, ha picivel a kamera fölé nézel.  Az arckifejezésed pedig legyen mosolygós. Ám ilyen esetben sose várj sokáig az elsütéssel, mert 2-3 másodperc után már erőltetetté válik az mosolyod.

  Sok sikert és selfiere fel!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü