2014. július 24., csütörtök

A tökéletes selfie titkai

    A közösségi oldalakat elárasztották az önmagukat fotózó emberek portréi. Énekesek, színészek, sőt még politikusok is hódolnak az új őrületnek.

kép forrása: www.facebook.com/jenniferlopez?fref=ts

    Ha te is szeretnél csatlakozni hozzájuk és nap mint nap feltölteni a remekül sikerült képeidet, akkor most tarts velem, mert elárulom neked a fő szabályokat.


    A legfontosabb a szög. Sose fotózd magad alulról, mert így csak durcás és óriási tokás képeket kaphatsz. A legjobb, ha szemmagasságban vagy feljebb tartod a kamerát. Az állad mindig emeld meg egy picit. Ha teheted, akkor pedig használj időzítőt, így nem kell még az elsütésre is koncentrálni.
Az újabb Iphone-okhoz pedig már kapható egy kis bluetoothos exponáló szerkezet is, ami még könnyebbé teheti az selfiezést.
     Ne próbáljuk túl közel tartani magunkhoz a telefont, mert akkor csak egy óriási fejnek fogunk látszani. Inkább próbáljuk meg olyan messzire nyújtani a mobilt tartó kezünket, amennyire csak tudjuk.   Minél nagyobb a fényed, annál jobb lesz a képed is. Próbálj mindig természetes fényben, fotózni, pl. az ablak közelében. A lámpafény sokszor sárgássá teheti a fotód. Viszont soha nem válassz oldalról jövő fényt, mert az öregít. Inkább hátulról vagy szemből érkezzen a fényed.

    A tekinteted frissebb és nyitottabb lehet, ha picivel a kamera fölé nézel.  Az arckifejezésed pedig legyen mosolygós. Ám ilyen esetben sose várj sokáig az elsütéssel, mert 2-3 másodperc után már erőltetetté válik az mosolyod.

  Sok sikert és selfiere fel!