2014. július 31., csütörtök

Tortilla házilag

   A szendvics, amit a mindennapi rohanások közepette bekapunk nem valami karcsúságbarát étel, hiszen mint tudjuk fölös kilóink legnagyobb felelőse a kenyérfélék mértéktelen fogyasztása. Erre a legjobb megoldás, ha a különböző zsömik és bagettek helyett a tortillát vagy hasonló társait választod. A boltokban is könnyen beszerezheted őket, de saját magad is sütheted. Nem is hinnéd, hogy milyen egyszerű!8 db elkészítéséhez csak 10 dkg finomliszt, 12 dkg őrölt kukoricaliszt, 1,5 dl meleg víz és egy teáskanál só kell.Egy nagy tálban keverd össze a kétféle lisztet, formázz a közepébe egy mélyedést és fokozatosan adagold hozzá a meleg vizet. Aztán gyúrd addig, amíg kemény tésztát nem kapsz.

  Ha megfelelő az állaga oszd 8 egyforma részre. Az adagokat lisztezett felületen 20 cm átmérőjű körré kell nyújtanod. Minden kört le kell takarnod műanyag fóliával, amíg a többin dolgozol.
Egy nagy, vastag aljú, szárazon felforrósított serpenyőben kell megsütni őket. Akkor fordíthatod meg,  amikor a széle elkezd kunkorodni. Mindkét oldalnak elég néhány másodperc sütés!   Ha elkészültek, már csak meg kell töltened őket, mindenféle finomsággal! Nemsokára ehhez is hozok tippeket.  Jó sütögetést!