2014. július 31., csütörtök

Tortilla házilag

   A szendvics, amit a mindennapi rohanások közepette bekapunk nem valami karcsúságbarát étel, hiszen mint tudjuk fölös kilóink legnagyobb felelőse a kenyérfélék mértéktelen fogyasztása. Erre a legjobb megoldás, ha a különböző zsömik és bagettek helyett a tortillát vagy hasonló társait választod. A boltokban is könnyen beszerezheted őket, de saját magad is sütheted. Nem is hinnéd, hogy milyen egyszerű!



8 db elkészítéséhez csak 10 dkg finomliszt, 12 dkg őrölt kukoricaliszt, 1,5 dl meleg víz és egy teáskanál só kell.



Egy nagy tálban keverd össze a kétféle lisztet, formázz a közepébe egy mélyedést és fokozatosan adagold hozzá a meleg vizet. Aztán gyúrd addig, amíg kemény tésztát nem kapsz.

  Ha megfelelő az állaga oszd 8 egyforma részre. Az adagokat lisztezett felületen 20 cm átmérőjű körré kell nyújtanod. Minden kört le kell takarnod műanyag fóliával, amíg a többin dolgozol.
Egy nagy, vastag aljú, szárazon felforrósított serpenyőben kell megsütni őket. Akkor fordíthatod meg,  amikor a széle elkezd kunkorodni. Mindkét oldalnak elég néhány másodperc sütés!



   Ha elkészültek, már csak meg kell töltened őket, mindenféle finomsággal! Nemsokára ehhez is hozok tippeket.



  Jó sütögetést!