Ugrás a fő tartalomra

Perfect Morning

    "A reggeli a nap egyik legfontosabb étkezése"- halljuk egyfolytában. Ez egy nagy igazság, hiszen egy változatos reggeli feltölt energiával és megalapozza a napod.
   De az sem mindegy,hogy milyen egyéb tevékenységeket végzel ébredés után. Hiszen ezek ugyanúgy kihatnak a napodra, mint a reggeli étkezés.  Régebben én sem törődtem a reggelivel, sem a kiegyensúlyozott napindítással. Legtöbbször csak megittam egy tejeskávét és már rohantam is. De sajnos a pánikbetegségem miatt le kellett mondanom a kávéról és itt kezdődtek a bajok.  Reggelente alig bírtam magamhoz térni, ezért kénytelen voltam valami alternatív megoldást találni az ébredés utáni "kómára".
  Végül sikerült egy olyan remek reggeli rutint kialakítanom, ami nemcsak segít felébredni, de leteszi egy boldog nap alapjait is...
   Ehhez persze korábban kell kelni, legalább másfél órával. Ez eleinte nem túl kellemes, de ha elég elszánt vagy 2-3, maximum 4 nap alatt át is tudsz állni rá. Én rendszerint 7-kor kelek, de nemcsak hétköznap, hanem hétvégén is!   Ébredés után mindig alaposan kiszellőztetek. Akkor is, ha kint -10 fok van. Nyáron természetesen egész reggel nyitva marad az ablak.

  Aztán még pizsamában, jöhet 10-15 perc átmozgató jóga. Majd átöltözés és indulhat is a cardio! Ha az idő is engedi, akkor a szabadban, ha nem akkor a szobában. Ez átlagosan 30-40 perc szokott lenni.  A kemény edzés után pedig jöhet a frissítő zuhany! Ilyenkor csakis az Avon Senses Passion tusfürdőjét szoktam használni, mert sport után hihetetlen jó hatással van rám. Feltöltődöm tőle. Kísérletezz te is, és találd meg azt az illatot ami felpezsdít!  Aztán, hogy teljes legyen a friss érzés, bekenem a problémás területeket (has, popsi, comb) az Eveline Cosmetics Slim Extreme 3D krémmel. Ez a csodás kence amellett, hogy segít a narancsbőr elleni harcban még karcsúsít is, ahol kell. Használat után kellemes, hűsítő, bizsergető érzést ad.   És most jöhet a reggeli. Igen, csak most! Hiába ébredsz úgy, hogy nagyon éhes vagy, a szervezetednek ilyenkor még  egy- másfél órára elegendő tartaléka van. Ezért ha reggeli előtt edzel jobban fogysz vagy éppen könnyebben tartod meg a súlyod.

  A napi első étkezésed mindenképpen változatos legyen. Én általában pirítóst, főtt tojást, zöldséget és sajtot szoktam enni vagy zabpelyhet joghurttal és gyümölccsel.  Ha teheted hallgass vidám zenét, ezen műveletek alatt.

Ha sikerül megszoknod a korábbi ébredést és berögződik ez a reggeli kis rituálé, elégedetten és boldogan tudod elkezdeni a napod, ami kihat majd a többi részére is!


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü