Ugrás a fő tartalomra

DIY fesztivál kimonó

   Itt a nyár és vele együtt elkezdődik a fesztiválszezon.Országunk bővelkedik is ezekben a nagyszabású rendezvényekben. A Szigettől a Balaton Soundig rengeteg fesztivál várja a nagyérdeműt, attól függően, hogy ki milyen zenei stílust szeret.

kép forrása: galeria.nlcafe.hu

   A laza fesztivál feeling egyébként idén a zenében is megjelenik. Számos videoklip árasztja a fakó sárgás- pirosas színvilágot, a szabadság és a boldogság érzését . Ezek a videók inspiráltak egy csodás, kék, finoman díszített fesztivál kimonó megalkotására.Ez a viselet a klipek mellett megjelenik a 2014-es nyári H&M kollekció egyik alapdarabjaként is.Most azt szeretném megmutatni nektek, hogy hogyan tudjátok ti is elkészíteni magatoknak ezt a remek darabot.
   Először is azt kell kitalálnotok, hogy milyen hosszú legyen a kimonó, majd le kell venni a méreteket. Vállcsúcstól lefelé mérjük le a hosszúságot. A kapott mérethez adjunk hozzá még 15 cm-t a kihajtóhoz.   Szélességre, mivel én egy különleges, hosszabb verziót csinálok a terveim alapján, 175 cm-t számoltam ki. De ha ti nem akartok ilyen hosszú lelógó részt, akkor bőven elég 100- 110 cm is.

   Az anyagot méterárú boltban tudod beszerezni hozzá, de ha ott nem találsz számodra megfelelő mintát vagy színt, akkor elkészítheted a kimonót egy nagyobb méretű strandkendőből is.
   Mindenképpen lenge, könnyed anyagot válassz, ami szépen repül a szélben, ha táncolsz.   A beszerzés után pedig jöhet a varrogatós rész.
Először vedd le a méreteket és gondosan jegyezd fel egy papírra. Egy kedvenc ujjatlan pólódról mérd le az ujjkivágás hosszát, ez lesz az egyik méret.   Aztán kérj meg valaki, hogy mérje le a hátad szélességét. Ez az egyik vállcsúcstól a másikig terjedő hossz. Ezt is jegyezd fel.

   Fogd az agyagot, hajtsd hosszában félbe és a hajtást vasald le egy kicsit. Így megkapjuk a középvonalat.

   Terítsd ki az anyagot egy sima felületre. A hátad szélességét oszd el kettővel és gondosan mérd le a kapott eredményt a középvonaltól mindkét oldalra.   Ezután az anyag tetejétől mérj le 15 cm-t. A két pont találkozásánál lesz az ujjkivágásod tetőpontja.   Ettől a ponttól, ha lefelé leméred még a kedvenc pólódról vett méretet, meg is van az ujjkivágás alsó pontja. Ebből már meg tudod rajzolni a kört a kivágásnak.   Ha kivágtad, a másik oldalon már nem kell méregetned, csak gombostűkkel egymáshoz tűzni az anyagot és kivágni a másik ujjat.   Ha ezzel is megvagy, nincs más hátra, mint körbeszegni mindenhol a kimonót és kedved szerint díszíteni.
Én kézi hímzéssel és pár ezüstös flitterrel dekoráltam.
   Ha nem vagy kimondottan fesztiválozó alkat, akkor sem kell lemondanod a kimonóról. Bátran hordhatod strandon vagy vízparton is, fölkapva a fürdőruhád fölé.    De ezen kívül is rengeteg módja van a viselésének, ha elég ötletes vagy.Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

TESZT: Lenor Parfume des Secrets öblítők

  Imádom a nyarat. Az egyik kedvenc évszakom volt mindig, de ez a mostanában berobbanó 36 fok már nekem sem okoz örömet. 1- 2 ilyen nap még csak-csak elviselhető, de 3-4 esetleg 5 már embert próbáló. Feszültté válok tőle, fáradttá és motiválatlanná. De az évek során megtanultam, hogy mindennek megvan a jó oldala. Még ennek a hőségnek is. Mégpedig az, hogy ilyenkor gőzerővel lehet mosni, mert még a legvastagabb cuccok is fél nap alatt megszáradnak. Így én a nyarat évek óta egy Mosó Masa évszaknak tekintem. Mindent kiszedek a szekrényekből és átmosom őket. A vastag télikabátokat, a párnákat, a ritkán mozgatott vendégtakarókat..... mindent, hogy aztán friss illattal feltöltve kerülhessenek vissza a helyükre. Ilyenkor aztán még fontosabbá válik az is, hogy milyen öblítőt használok. Nincs fix kedvencem, mindig szeretem váltogatni az illatokat attól függően, hogy épp milyen kedvem van. A  májusi újdonságokban olvashattátok, hogy a Lenor új parfümkollekcióval rukkolt elő, én most e