Ugrás a fő tartalomra

DIY fesztivál kimonó

   Itt a nyár és vele együtt elkezdődik a fesztiválszezon.Országunk bővelkedik is ezekben a nagyszabású rendezvényekben. A Szigettől a Balaton Soundig rengeteg fesztivál várja a nagyérdeműt, attól függően, hogy ki milyen zenei stílust szeret.

kép forrása: galeria.nlcafe.hu

   A laza fesztivál feeling egyébként idén a zenében is megjelenik. Számos videoklip árasztja a fakó sárgás- pirosas színvilágot, a szabadság és a boldogság érzését . Ezek a videók inspiráltak egy csodás, kék, finoman díszített fesztivál kimonó megalkotására.Ez a viselet a klipek mellett megjelenik a 2014-es nyári H&M kollekció egyik alapdarabjaként is.Most azt szeretném megmutatni nektek, hogy hogyan tudjátok ti is elkészíteni magatoknak ezt a remek darabot.
   Először is azt kell kitalálnotok, hogy milyen hosszú legyen a kimonó, majd le kell venni a méreteket. Vállcsúcstól lefelé mérjük le a hosszúságot. A kapott mérethez adjunk hozzá még 15 cm-t a kihajtóhoz.   Szélességre, mivel én egy különleges, hosszabb verziót csinálok a terveim alapján, 175 cm-t számoltam ki. De ha ti nem akartok ilyen hosszú lelógó részt, akkor bőven elég 100- 110 cm is.

   Az anyagot méterárú boltban tudod beszerezni hozzá, de ha ott nem találsz számodra megfelelő mintát vagy színt, akkor elkészítheted a kimonót egy nagyobb méretű strandkendőből is.
   Mindenképpen lenge, könnyed anyagot válassz, ami szépen repül a szélben, ha táncolsz.   A beszerzés után pedig jöhet a varrogatós rész.
Először vedd le a méreteket és gondosan jegyezd fel egy papírra. Egy kedvenc ujjatlan pólódról mérd le az ujjkivágás hosszát, ez lesz az egyik méret.   Aztán kérj meg valaki, hogy mérje le a hátad szélességét. Ez az egyik vállcsúcstól a másikig terjedő hossz. Ezt is jegyezd fel.

   Fogd az agyagot, hajtsd hosszában félbe és a hajtást vasald le egy kicsit. Így megkapjuk a középvonalat.

   Terítsd ki az anyagot egy sima felületre. A hátad szélességét oszd el kettővel és gondosan mérd le a kapott eredményt a középvonaltól mindkét oldalra.   Ezután az anyag tetejétől mérj le 15 cm-t. A két pont találkozásánál lesz az ujjkivágásod tetőpontja.   Ettől a ponttól, ha lefelé leméred még a kedvenc pólódról vett méretet, meg is van az ujjkivágás alsó pontja. Ebből már meg tudod rajzolni a kört a kivágásnak.   Ha kivágtad, a másik oldalon már nem kell méregetned, csak gombostűkkel egymáshoz tűzni az anyagot és kivágni a másik ujjat.   Ha ezzel is megvagy, nincs más hátra, mint körbeszegni mindenhol a kimonót és kedved szerint díszíteni.
Én kézi hímzéssel és pár ezüstös flitterrel dekoráltam.
   Ha nem vagy kimondottan fesztiválozó alkat, akkor sem kell lemondanod a kimonóról. Bátran hordhatod strandon vagy vízparton is, fölkapva a fürdőruhád fölé.    De ezen kívül is rengeteg módja van a viselésének, ha elég ötletes vagy.Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü