Ugrás a fő tartalomra

Tündöklő pillák

   Az idei sminktrendekre jellemzőek lesznek a hangsúlyos pillák, így idén mindenkinek alapkellék lesz a fekete szempillaspirál.   Ehhez már csak egy finoman ívelt tusvonal kell és kész is a tökéletes nappali make up.   Aki viszont valami egyedibbet és figyelemfelkeltőbbet keres vagy csak egyszerűen gyakorlatlanabb a sminkelésben, annak a legjobb megoldás a színes spirál. Ezek ugyanis újra reneszánszukat élik. Választhatsz belőle szolid barnát, kellemes kéket vagy valami szembetűnőbbet is, mint például egy üde zöldet. 
   Én a napokban szereztem be két színt is, egy lilát és egyet a már említett zöld türkizes árnyalatából. Mindkettőt az Avon kínálatában találtam meg, elérhető, 800 ft körüli áron.


   Ha nem vágysz reggel hosszas sminkelésre, ám mégis szeretnéd hangsúlyozni a szemeidet, akkor ezeket a spirálokat imádni fogod!
Meleg időben pedig különösen ideális, hiszen nem kell a bőröd fölösleges sminkréteggel terhelni, szabadon tud lélegezni és mégsem kell lemondanod a szemfestésről.   Ha már pillák, akkor említést kell tennünk az észbontó tekintetű nő legjobb barátjáról, a műszempilláról.   Idén ezt is bátran alkalmazhatod, de vigyázz! Ne ess túlzásba a kínai üzletekben tömkelegével kapható olcsó, csillogó és színes változatokkal! Ezekkel inkább taszító, utcalányos hatást érhetsz el. Maximum egy farsangi bulin választhatod őket.    Fajtájukat tekintve viszont mindegy, hogy a tincsest vagy a sorost választod. Ki melyiket tudja ügyesebben felhelyezni.   Ha viszont nem szeretnél műpillákkal díszelegni, mégis dús, hosszú és erős pillákra vágysz, íme néhány tipp:


   A legkézenfekvőbb, ha az üzletek óriási, dúsítást és hosszabbítást ígérő spirál kínálatából választasz. Teszteld hát le, hogy neked melyik jön be a legjobban! Én a Maybelline Colossal Volume Expresszre vagy az olcsóbb kategóriás, de tökéletes minőségű New York Color Big&Bold spiráljára esküszöm.

    Ám a legfontosabb tippem, hogy nem csak külsőleg, de belsőleg is ápolnod és erősítened kell pilláid szerkezetét. Ehhez egyrészt a vitamindús és kiegyensúlyozott táplálkozás segít hozzá. Másrészt pedig a két házi csodaszer, a ricinusolaj vagy pedig a kókuszolaj. Mindkettő nagyon hatásos szempilla erősítő és növesztő és néhány hét rendszeres használat után már látható eredményt érhetsz el velük.A ricinusolajat egy használaton kívüli, alaposan kimosott spirállal tudod a legjobban felvinni a szempilládra, minden este, lefekvés előtt.
A kókuszolajat viszont elegendő az ujjaiddal rásimítanod a pillákra, egészen a tövektől. Az előzőhöz hasonlóan ezt is napi rendszerességgel érdemes alkalmazni.
Bármelyiket is választod a kettő közül, garantáltan dús, erős és hosszú szempillák gazdája lehetsz rövid időn belül.

   

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü