2014. június 2., hétfő

Tündöklő pillák

   Az idei sminktrendekre jellemzőek lesznek a hangsúlyos pillák, így idén mindenkinek alapkellék lesz a fekete szempillaspirál.   Ehhez már csak egy finoman ívelt tusvonal kell és kész is a tökéletes nappali make up.   Aki viszont valami egyedibbet és figyelemfelkeltőbbet keres vagy csak egyszerűen gyakorlatlanabb a sminkelésben, annak a legjobb megoldás a színes spirál. Ezek ugyanis újra reneszánszukat élik. Választhatsz belőle szolid barnát, kellemes kéket vagy valami szembetűnőbbet is, mint például egy üde zöldet. 
   Én a napokban szereztem be két színt is, egy lilát és egyet a már említett zöld türkizes árnyalatából. Mindkettőt az Avon kínálatában találtam meg, elérhető, 800 ft körüli áron.


   Ha nem vágysz reggel hosszas sminkelésre, ám mégis szeretnéd hangsúlyozni a szemeidet, akkor ezeket a spirálokat imádni fogod!
Meleg időben pedig különösen ideális, hiszen nem kell a bőröd fölösleges sminkréteggel terhelni, szabadon tud lélegezni és mégsem kell lemondanod a szemfestésről.   Ha már pillák, akkor említést kell tennünk az észbontó tekintetű nő legjobb barátjáról, a műszempilláról.   Idén ezt is bátran alkalmazhatod, de vigyázz! Ne ess túlzásba a kínai üzletekben tömkelegével kapható olcsó, csillogó és színes változatokkal! Ezekkel inkább taszító, utcalányos hatást érhetsz el. Maximum egy farsangi bulin választhatod őket.    Fajtájukat tekintve viszont mindegy, hogy a tincsest vagy a sorost választod. Ki melyiket tudja ügyesebben felhelyezni.   Ha viszont nem szeretnél műpillákkal díszelegni, mégis dús, hosszú és erős pillákra vágysz, íme néhány tipp:


   A legkézenfekvőbb, ha az üzletek óriási, dúsítást és hosszabbítást ígérő spirál kínálatából választasz. Teszteld hát le, hogy neked melyik jön be a legjobban! Én a Maybelline Colossal Volume Expresszre vagy az olcsóbb kategóriás, de tökéletes minőségű New York Color Big&Bold spiráljára esküszöm.

    Ám a legfontosabb tippem, hogy nem csak külsőleg, de belsőleg is ápolnod és erősítened kell pilláid szerkezetét. Ehhez egyrészt a vitamindús és kiegyensúlyozott táplálkozás segít hozzá. Másrészt pedig a két házi csodaszer, a ricinusolaj vagy pedig a kókuszolaj. Mindkettő nagyon hatásos szempilla erősítő és növesztő és néhány hét rendszeres használat után már látható eredményt érhetsz el velük.A ricinusolajat egy használaton kívüli, alaposan kimosott spirállal tudod a legjobban felvinni a szempilládra, minden este, lefekvés előtt.
A kókuszolajat viszont elegendő az ujjaiddal rásimítanod a pillákra, egészen a tövektől. Az előzőhöz hasonlóan ezt is napi rendszerességgel érdemes alkalmazni.
Bármelyiket is választod a kettő közül, garantáltan dús, erős és hosszú szempillák gazdája lehetsz rövid időn belül.