Ugrás a fő tartalomra

Minden csupa eper!

    Az eperszezonból már csak maximum néhány hét van hátra, ezért minden alkalmat meg kell ragadnunk, amikor fogyaszthatunk ebből az édes és piros finomságból. Viszont azt csak kevesen tudják, hogy az eper nemcsak belülről, de kívülről is szépít.
Az alábbiakban összegyűjtöttem pár tippet, hogy hogyan fogyasszuk és hogy hogyan használhatjuk szépítőszerként.

A nyers fogyasztása a legajánlottabb, hiszen ilyenkor tudunk hozzájutni a benne található nagy adag C vitaminhoz. Ehetjük minden kiegészítő nélkül, csak úgy önmagában, esetleg más gyümölcsökkel keverve,





de megszórhatjuk picit cukorral is vagy csajos kényeztetős napokon adhatunk hozzá egy kis tejszínhabot.


Feldobhatjuk vele kedvenc fagyinkat, vagy a kedvünket úgy, hogy vidám kis télapókat csinálunk belőle.



A manapság igen népszerű fondühöz is remek, de ha hagyjuk, hogy megszilárduljon rajta a csoki, akkor a még trendibb csokimázas eprecskéket kapjuk.



Ha pedig nincs fondü készleted vagy csak egyszerűen nincs kedved a csokiolvasztással bajlódni, válaszd az egyszerűbb megoldást és mártsd az epreket nutellába. Hm....


Reggelire is kiváló lehet joghurttal és zabpehellyel keverve



 vagy a gorfi kiegészítőjeként.



Remek frissítő lehet limonádéként vagy estére, pezsgővel kombinálva.



És sorolhatnám még a végtelenségig.....

  De használhatjuk az epret napégésre is. Tannintartalma révén ugyanis enyhíti a fájdalmat. Törjünk össze néhány szemet, kenjük az égett felületre és 5 perc után bő vízzel mossuk le.


Ha vakítóan fehér mosolyra vágyunk, akkor is az eper a megoldás. Csak pürésítsünk össze pár szemet és azzal mossunk fogat. Eltávolítja a foltokat és a sárgás elszíneződést.

forrás: http://youqueen.com/


Bőrfeszesítő pakolást is gyárthatunk belőle. Törjünk össze fél csésze friss epret villával, majd adjunk hozzá egy evőkanál tejet és egy evőkanál rizslisztet. Ezt a masszát kenjük fel az arcunkra és hagyjuk hatni 20 percig.


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld ne...

Százhalombattai kalandozások

    Csapadékos napok után, amikor a talaj nem alkalmas erdei túrázásra, mindig valami városi látnivalót keresünk.  Meghatározzuk a távolságot, hogy maximum milyen messzire van kedvünk elmenni és szorgosan elkezdjük böngészni a térképet, aztán a kiválasztjuk a legtöbb érdekességet kínáló települést.  Így esett a választásunk következő úticélként Százhalombattára. Ez a relatív fiatal kis város Budapesttől 27 kilométerre, délre fekszik.  Jól megközelíthető autópályán és autóúton is.     Százhalombatta és környéke a bronzkor óta lakott, bővelkedik régészeti feltárásokban és kincsekben, melyeket a város a mai napig lelkiismeretesen ápol és büszkén meg is mutat a világnak.    A százhalom előtag a település határában húzódó halomsírokra utal, melyeket ma is meg lehet tekinteni a régészeti parkban.  De még mielőtt ide eljutnánk, érdemes megállni a gyönyörűen felújított főtéren, ahol a Makovecz Imre által tervezett Szent István Templom magas...

Mr. Kumpir végre Magyarországon!

   Számos európai nagyváros után végre Magyarországon is megnyitotta kapuit a Mr. Kumpir.   A török étteremlánc a Westend City Centerben nyitotta meg első üzletét, ami rövid idő alatt hatalmas népszerűségre tett szert. kép forrása: www.facebook.com/pages/Debreczeni-Zita-Fan-Club/317404023728?fref=ts  Nekem is volt szerencsém ellátogatni oda a Szerelmemmel.       A kumpir lényege, hogy egy hatalmas héjában sült burgonyát kettévágnak a belsejét pedig összekeverik egy kis vajjal és sajttal. Ettől nagyon finom krémes lesz. Ezek után pedig tetszés szerint választhatunk bele a feltétekből, például virsli karikákat, kukoricát,csirkehúst, paradicsomot, paprikát, babot, valamint kérhetünk rá különböző önteteket  vagy akár francia salátát is.    Nagyon laktató, az adagok pedig óriásiak. Én személy szerint nem is bírtam az egészet megenni.    Az árait tekintve maga a kumpir nem túl olcsó, de kárpótolhat minke...