Ugrás a fő tartalomra

4+1 gyakorlat a szép tartásért

   Korábban már szó volt a jó tartás fontosságáról és tippeket is kaptatok ahhoz, hogy napi 10-15 perc ráfordítással hogyan tudtok javítani rajta.
Ma pedig néhány egyszerű hátizom erősítő gyakorlatot szeretnék megosztani veletek, ami szintén remek hatással lesz majd a tartásotokra.

Lássunk is neki!

Rendhagyó módon a +1 gyakorlattal fogok kezdeni, hiszen ha a hátizom szóba kerül, egyből mindenkinek a hason fekvésből törzsemelés jut az eszébe. Szóval ezt a gyakorlatot már senkinek sem kell bemutatni.


forrás://rebloggy.com/

  A következő gyakorlat remekül megmozgatja az egész hátad. Eleinte elegendő belőle egyszerre tízet megcsinálni, de amint jobb kondiba jön a hátad emelni kell az adagot!
A kiindulóhelyzet sarokülés, majd egy picit megemeljük a popsinkat és egész gyakorlat alatt nem engedjük le a sarkunkra!


Először homorítunk a hátunkkal és felnyújtjuk a karjainkat az égbe,


majd igyekszünk minél jobban domborítani, és ezt váltakoztassunk nagyjából 10x.A második gyakorlathoz szükségünk lesz két fél literes vízzel töltött palackra vagy két súlyzóra. A súlyzók nagysága az edzettségi állapotunktól függően lehet fél, 1 vagy 2 kilós is.
   A kiindulóhelyzet kis terpesz, kezeinket pedig lazán engedjük magunk elé.


Hajoljunk egyenes háttal előre, miközben kezeinket addig közelítjük a talaj felé, amíg csak egyenesen tudjuk tartani a hátunkat. A fejünket pedig ne emeljük nagyon fel, inkább arra törekedjünk, hogy a gerincünk folytatása legyen!
Majd vissza a kiindulóhelyzetbe. 15x ismételjük.A harmadik gyakorlat főként deltára, és felső hátra erősít és jó hatással van a vállakra is.
Először álljunk széles terpeszbe, majd hajlítsuk be a térdeinket.  A súlyzókra itt is szükségünk lesz! Vegyük a kezünkbe őket és emeljük magasba a kezeinket. A popsinkat pedig az egész gyakorlat ideje alatt szorítsuk össze.Aztán kezeinket engedjük le úgy, hogy a felkarunk vízszintes legyen. Az oldalirány helyett inkább  kissé hátra törekedjünk a karunkkal és a vállainkat is húzzuk hátra úgy, hogy megfeszüljön a hátunk. És vissza a kiindulóhelyzetbe! 15x ismételjük a gyakorlatot.


Az utolsó gyakorlathoz helyezkedjünk fekvőtámaszba.


Majd ugorjunk a képen látható pozícióba.


A popsinkat szorítsuk össze, a karjainkkal törekedjünk felfelé és minél jobban homorítsuk a hátunkat. Figyeljünk arra is, hogy minél szélesebb terpeszbe ugorjunk és olyan mélyre menjünk le benne térdhajlítással, amíg csak bírunk.
Aztán ugorjunk vissza fekvőtámaszba.
Mivel ez egy igen megerőltető gyakorlat eleinte csak 5-6 darabot csináljunk belőle. Majd az erőnlét növekedésével emeljük a számot.


Ha ezt a néhány gyakorlatot elvégzitek ismét nagyon sokat tesztek a figyelemfelkeltő királynői tartásért!


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü