Ugrás a fő tartalomra

4+1 gyakorlat a szép tartásért

   Korábban már szó volt a jó tartás fontosságáról és tippeket is kaptatok ahhoz, hogy napi 10-15 perc ráfordítással hogyan tudtok javítani rajta.
Ma pedig néhány egyszerű hátizom erősítő gyakorlatot szeretnék megosztani veletek, ami szintén remek hatással lesz majd a tartásotokra.

Lássunk is neki!

Rendhagyó módon a +1 gyakorlattal fogok kezdeni, hiszen ha a hátizom szóba kerül, egyből mindenkinek a hason fekvésből törzsemelés jut az eszébe. Szóval ezt a gyakorlatot már senkinek sem kell bemutatni.


forrás://rebloggy.com/

  A következő gyakorlat remekül megmozgatja az egész hátad. Eleinte elegendő belőle egyszerre tízet megcsinálni, de amint jobb kondiba jön a hátad emelni kell az adagot!
A kiindulóhelyzet sarokülés, majd egy picit megemeljük a popsinkat és egész gyakorlat alatt nem engedjük le a sarkunkra!


Először homorítunk a hátunkkal és felnyújtjuk a karjainkat az égbe,


majd igyekszünk minél jobban domborítani, és ezt váltakoztassunk nagyjából 10x.A második gyakorlathoz szükségünk lesz két fél literes vízzel töltött palackra vagy két súlyzóra. A súlyzók nagysága az edzettségi állapotunktól függően lehet fél, 1 vagy 2 kilós is.
   A kiindulóhelyzet kis terpesz, kezeinket pedig lazán engedjük magunk elé.


Hajoljunk egyenes háttal előre, miközben kezeinket addig közelítjük a talaj felé, amíg csak egyenesen tudjuk tartani a hátunkat. A fejünket pedig ne emeljük nagyon fel, inkább arra törekedjünk, hogy a gerincünk folytatása legyen!
Majd vissza a kiindulóhelyzetbe. 15x ismételjük.A harmadik gyakorlat főként deltára, és felső hátra erősít és jó hatással van a vállakra is.
Először álljunk széles terpeszbe, majd hajlítsuk be a térdeinket.  A súlyzókra itt is szükségünk lesz! Vegyük a kezünkbe őket és emeljük magasba a kezeinket. A popsinkat pedig az egész gyakorlat ideje alatt szorítsuk össze.Aztán kezeinket engedjük le úgy, hogy a felkarunk vízszintes legyen. Az oldalirány helyett inkább  kissé hátra törekedjünk a karunkkal és a vállainkat is húzzuk hátra úgy, hogy megfeszüljön a hátunk. És vissza a kiindulóhelyzetbe! 15x ismételjük a gyakorlatot.


Az utolsó gyakorlathoz helyezkedjünk fekvőtámaszba.


Majd ugorjunk a képen látható pozícióba.


A popsinkat szorítsuk össze, a karjainkkal törekedjünk felfelé és minél jobban homorítsuk a hátunkat. Figyeljünk arra is, hogy minél szélesebb terpeszbe ugorjunk és olyan mélyre menjünk le benne térdhajlítással, amíg csak bírunk.
Aztán ugorjunk vissza fekvőtámaszba.
Mivel ez egy igen megerőltető gyakorlat eleinte csak 5-6 darabot csináljunk belőle. Majd az erőnlét növekedésével emeljük a számot.


Ha ezt a néhány gyakorlatot elvégzitek ismét nagyon sokat tesztek a figyelemfelkeltő királynői tartásért!


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

TESZT: Lenor Parfume des Secrets öblítők

  Imádom a nyarat. Az egyik kedvenc évszakom volt mindig, de ez a mostanában berobbanó 36 fok már nekem sem okoz örömet. 1- 2 ilyen nap még csak-csak elviselhető, de 3-4 esetleg 5 már embert próbáló. Feszültté válok tőle, fáradttá és motiválatlanná. De az évek során megtanultam, hogy mindennek megvan a jó oldala. Még ennek a hőségnek is. Mégpedig az, hogy ilyenkor gőzerővel lehet mosni, mert még a legvastagabb cuccok is fél nap alatt megszáradnak. Így én a nyarat évek óta egy Mosó Masa évszaknak tekintem. Mindent kiszedek a szekrényekből és átmosom őket. A vastag télikabátokat, a párnákat, a ritkán mozgatott vendégtakarókat..... mindent, hogy aztán friss illattal feltöltve kerülhessenek vissza a helyükre. Ilyenkor aztán még fontosabbá válik az is, hogy milyen öblítőt használok. Nincs fix kedvencem, mindig szeretem váltogatni az illatokat attól függően, hogy épp milyen kedvem van. A  májusi újdonságokban olvashattátok, hogy a Lenor új parfümkollekcióval rukkolt elő, én most e